Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 14 maj 2009

Jamen varför sa ingen det!?

...att det är över hindren man ska, inte försöka ta sig igenom.


Instruktör Marita och en del av gänget innan passet

Fortfarande rätt öm efter lördagens smäll tog jag mig till Östermalms IP för ett pass med Marita. Vilken tur att jag tog kvällspasset med henne för det kändes som om det var utformat bara för mig. Vi lärde oss att ta oss över hinder i kombination med löpning. Jag missar veckans träning med IF Linnéa och känner lite stress över det med mindre än 3 veckor till maran. Stressen försvann när passet visade sig innehålla mycket löpning och en hel del backintervaller och pulshöjande ut-i-skogen-avstickare. Vi blev totalt 6 stycken, vilket är rätt lite - har de andra redan satt sig på uteserveringar och pimplat vin, eller helt enkelt inte hunnit till passet? Med anledning av den magra skaran blev det mycket snack. 3 tjejer och 3 killar. Killarna grejade backintervallerna bäst. Jag och Moa rockade fantastiskt i baklänges-skottkärra. Vad är viktigast på stranden i sommar? Ligga och skryta om att man är snabb i uppförsbackar eller visa sina starka triceps?


Hinderträning


Det var mycket folk i LillJanskogen, något jogg/gånglopp höll på för fullt. Jag såg klubbkamraten Per med sin långa hästsvans svischa förbi, och på Östermalms IP körde Coola Karin 400 metersintervaller.Vi gjorde många bra övningar för min hamstring och jag fokuserade ordentligt för att få kontakt med muskeln. Givetvis hann vi med en liten armhävningskavalkad som nästan knäckte mig - men jag såg till att köra samtliga på tå. Jag kände mig stark. Passet var riktigt roligt på ett lekfullt sätt. Jag var glad i hela kroppen efteråt - det sitter kvar än. Dessutom har jag ju lärt mig att ta mig över hindren istället för att forsöka forcera dem. :)

Glada och lyckliga efter genomfört pass!

11 kommentarer:

jumper sa...

Undrar fortfarande hur man gör armhävningar som inte är på tå?

MarathonMia sa...

man står på knä och kör som tanterna på Friskis och Svettis. Då kan tårna vara i luften, på golvet eller lite varsomhelst. Fast fortfarande på foten.

jumper sa...

Oj det var ju lätt!!

Evelina sa...

Vilket härligt pass det verkar ha varit och vilket järngäng! Undrar vad det var för ett gång/jogglopp...

Mickw sa...

Detta är ju också ett alternativ om man inte vill göra dom på tå: http://www.youtube.com/watch?v=oyuJ3T0sQ88

Micke sa...

Micke ska det såklart stå och inte Mickw.

Anonym sa...

:-D
Du är förexten en modig kvinna som ger dig i kast med parkbänkshopp, med bara två veckor kvar till maran. Jag vet de som undviker höga klackar (man kan vricka fötterna och undviker barn (de är virusmonster.
Själv önskar jag att jag fick attackera en parkbänk, men jag får fortfarande nöja mig en trappa. Tåhävningar är döden!

jumper sa...

Som gubben på videon gör Tildo också, bortsett att hon inte lyfter från marken. Hon ligger på buken och vaggar fram och tillbaka med hjälp av armarna. Hon kallar det pushapps!

MarathonMia sa...

Jumper: Lätt som en plätt ;)

Evelina: Landstinget.

Micke: anar jag en utmaning...?

Bureborn: Jag har liksom förträngt att Maran är så nära, men jag reagerade i tisdags när snubben bredvid mig på planet nös och snöt sig hela tiden. Så förstod jag varfö min polare Marathon-Göran vägrar tjänsteresor i maj. Men jag är ju tuff och har motståndskraft. Hoppas jag. :) Pumlan får se till att inte dra hem baskilusker till dig.

Jumper: Då kan Tildo och jag träna ihop. Jag kan vila medan Tildo jobbar...

Anonym sa...

Ser kul ut! Undrar om det finns nåt liknande här nere i Göteborgstrakten... Värt att kolla upp.

Micke sa...

Jag är lätt med på en planche-utmaning. =)

Planche = armhävningar som i videon.