Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 9 maj 2009

Vilket stolpskott!

Det hände mycket på Kungsholmen Runt

Dagens Vinnare 1
Linnéa. Alla kategorier. Hon startade bland de sista och sprang om nästan alla. Hennes löpsteg var fantastiskt och jag hejade allt vad jag hade. Jag är sååååå stolt. Stor puss till dig Linnéa


Dagens Stolpskott
JAG. Efter 9 km sprang jag rätt in i en bom. I världens fart, med direkt smärta försökte jag med mitt venusberg/kokosmatta/muff/mus/snäcka flytta på vägbommen. Smällen träffade som en sten - pang, och jag lyckades dra med mig bommen och fixa till en schysst lårkaka på vänster lår. Likt GI Jane flög jag sen över bommen och landade på andra sidan, kvidandes med händerna mellan benen. Min först tanke var "Herregud jag har gått sönder", sen tänkte jag... att om jag är "uppsprättad" så har jag några centimeter längre ben och borde kunna springa snabbare. Brorsan som låg några meter bakom mig kollade om jag var okej, jag stack snabbt ner handen innanför brallan för att kolla att jag inte blödde. "Jag är ok - hjälp mig upp" vilket han givetvis gjorde och vi kutade iväg. Stel i vänsterlåret. Pulserande på ett annat ställe... jaja - shit happens, tur att jag inte hade pungkulor - de hade stuckit upp mot axlarna vid samma smäll.

Dagens Vinnare 2
Catti och jag startade tillsammans, hon skulle hålla sin maratonfart strax under 5-tempo. Hon får revidera sin maratontid för hon gick i mål på 1:41:nånting vilket är betydligt snabbare. Hon vann guld i sin åldersklass - Grymt jobbat tjejen! Jag är väldigt imponerad.

Dagens Höjdare
Snorkfröken, Johanna och Kommentars-Evelina: Tre bloggläsare som morsade på mig. Hej-hej tillbaka tjejer - kul att träffa er live!
Dagens Insats
går till lillesyster Danielle som efteranmälde sig till Kungholmen runt 10 km, hon ville delta för familjens skull. Utan träning. Gulle dig. Fint jobbat även av Evelina och Katrin från klubben som kapade sina personbästa med flera minuter, helt galet.

Dagens glädjetår
skänker jag till alla IF Linnéalöpare som presterat grymt på Kungsholmen Halvmarathon, Lidingö Ultra och SpringCross. En liten lyckotår till Linnéa och en stor stolt krokodiltår till lillebror Henrik.

Dagens tack
till alla som hejade. Jag hörde mitt namn hejas överallt och jag känner mig så speciell. Tack pappa, mamma, Cia, svägerska, syskon, tränare, tsm:are, klubbkamrater, bloggläsare - vad har jag gjort för att förtjäna detta?

Dagens Pepp i kvadrat
Johanna bloggläsaren, som sprang med mig större delen av loppet och peppade fram mig när jag var seg. Catti i alla backar de första 8 kilometrarna.

Dagens överraskning
Jag vann brons i K35-klassen. Jag blev jätteförvånad när klubbkamrat Maria sa, "De ropade upp ditt namn, du har vunnit pris!".

Dagens Lägsta
Tiden det tog att springa halvmaran. Jag persade! Min egen klocka visade 1:45:49, den officiella bronstiden var 1:46:30 - resultaten revideras av arrangörerna på söndag eftermiddag.

Dagens mest spännande
Jag och brorsan var hur jämna som helst. Han startade lite innan och gick i mål typ 150 meter före mig. Jag väntar med spänning på våra tider. Och på helmaran - det kommer att bli en spännande uppgörelse i kampen om "Den som är bäst alla kategorier. Ever. Någonsin"
Jaha, nu känner jag mig förtjänt av den där picknicken med Löparklubben i Rålis. Ha en trevlig lördagkväll! Har ni inget för er kan ni titta förbi - eller njuta av fotagrafierna från dagens bravader.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis gumman!! Shit vad duktigt du är!!
Det kommer att bli spännande på stkms marathon.

Kram!!

Maria sa...

Mycket bra kämpat tjejen!! Tyvärr fick jag lämna WO till pickniken, orken fanns inte, magen krånglar, kilorna rasar, och mina lopp ligger i farozonen......men ni inspirerade i dag men då man har en kropp som strejkar spelar det ingen roll hur mycket hjärnan vill springa när kroppen är som en sackosäck.

Ska se om jag kan placera mig på någon vätskekontroll i morgon på TSM, men först lyssna på föreläsning.

Hoppas picknicken var trevlig och god!

Gött mos!

NiklasN sa...

Grattis till straalande insats, bronspeng och PB!

Naer det gaeller blygdbenet finns det nog ingen anledning till oro, det aer bara att titta paa damernas bom paa vilken gymnastiktaevling som helst saa inser man att det benet haaller foer allt...

Louise sa...

Det kanske är NMT som gjort att du tror att du kan springa igenom alla hinder=D
Träningen har i alla fall gjort dig så tuff att du klarar av att fortsätta springa efter en sån krock.
Grattis till ett toppenlopp!

Clarre hälsar

Katarina M-I sa...

Det är inte bara ett hårt pannben du har, du har tydligen ett venusben av pansar...
Fy fan vilken smärta. Fick metallsmak i munnen när jag läste om din sammanstötning. Trillade ner i en brunn med ena benet när vi spelade brännboll i fyran. Jag glömmer det aldrig.
Hallå SuperWoman, läs din blogg och se dig i spegeln så har du svar på varför du förtjänar en sådan klack!!
/BikeMosquito

Magdalena sa...

Vilkett lopp! Stort grattis! Tur att muffen är hel och hoppas att lårkakan lägger sig snart!

Nix sa...

"Aj!
Det ska man lägga tryck på med en gång"
sa Christer när jag berättade...

Släng iväg ett mail och hör med honom, jag har redan sagt att du kommer att göra det till honom.

Carina sa...

Grattis, strålande insats!! PB och Bronspeng, inte illa. Och så är du tydligen gjord av stål eller pansar eller nåt!! Vilken j-a smäll!

Snorkkis sa...

Grattis till medaljen, och till ett kanonlopp idag. Hoppas att stolpskottet inte ger några värre följder.

Och såå roligt att träffa dig på riktigt! En energiböna av kaliber! Roligt det var med picnicen också!

MarathonMia sa...

Coyntha: Det kommer att bli sjukt spännande på Stockholm marathon!

Maria: Det är så tråkigt att du är sjuk, se till att få ordning på eländet! Tack för grymt hejande idag!

Niklas N: haha- fast de kanske tränar för det liksom kampsportare tränar knogarna. Schemat ser kanske ut såhär: Måndag: barr/ringar Tisdag: Muffträning

Louise: Heh - NMT gjorde i alla fall att jag tog mig över hindret på något sätt ;) Hälsa tillbaka till Clarre, han höll avspärrningsplastbandet riktigt snyggt igår.

Cykelmygga: Tänk när jag ska igenom säkerhetskontrollen på Arlanda nästa vecka och mitt pansar börja tjuta... pinigt värre.

Magdalena: Upp med hakan, ner med kakan. Gammalt djungelordspråk.

Nix: hahahaha - hoppas att det var lårkakan du frågade om!

Carina: japp - en smäll där det säkert slog gnistor :)

Snorkfröken: Det var grymt kul att äntligen få se dig live också!

Nix sa...

Det märker du när du frågar ;)

MarathonMia sa...

Jo - han föreslog också susp under löpartajtsen...

Henrik sa...

Bra kämpat!
KÄnde mig duktig när jag sprang om dig (och hälsade på dig)

Men du var ju skadad... :)

MarathonMia sa...

Henrik - du var fantastiskt stark då! Jag kände igen dig. Jag hade en dipp - men kände mig inte direkt skadad. Mer skakad.

Marre sa...

GRATTIS till ett brons! Vilken superwoman du är som fortsättera att springa efter en bomkrasch...

Johanna sa...

Grymt kul att ses live!
Vad härligt med pers, för oss båda!! Och stort tack för sällskapet! Utan det hade jag aldrig hållit takten uppe, det kändes som om jag skulle kräkas kilometer 19 :)
Grattis till bronset!

/Johanna

MarathonMia sa...

Marre: NÅGOT ska man väl göra med adrenalinet ;)

Johanna: Du var en grym peppare! Tackar!