Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 4 maj 2009

Ivrig och inte så smart...

...men jag har ju så förbannat roligt!

Söndag
Egentligen är det TSM på söndagar, på schemat stod långa intervaller. Nej tack. Jag, Tone, Evelina och Ken drog iväg på långpass istället. Från Kungsholmen tog vi oss via Pampas Marina, ner över Solna och Råstasjön upp mot Ursvik. Där "brände" vi av milen i ett behagligt tempo, njöt av skogen, doften och underlaget. Tog sedan vägen genom Sundbyberg och Huvudsta strand tillbaka mot Pampas, ett litet ärevarv runt Karlbergs hinderbana (scary - men vi sprang bara förbi) och sedan hem till mig. 32,5 km i härligt väder och med ljuvligt sällskap. "Jag blir så himla glad av att springa" hojtar jag till Evelina, en stund senar skiner hela hon upp som en sol "Ja, det här är lycka". Jag tror att endorfinet kickar in lite obalanserat och plötsigt slår till med obestämd kraft. Det är nästan så att man tappar andan. Ken är som en maskin, han sprang tävling i fredags och persade på milen på 39 minuter, cyklade 10 mil i lördags och skuttade runt oss tjejer som den bergsget han är på söndagen - grym återhämtning. Tone och Evelina fick ihop sitt efterlängtade långpass och jag tog fram Ultralöparen i mig och spurtade efter 31 km. Hos mig blev det sedan vatten i mängder, kaffe, milkshake och kanelbullar.

Måndag
Nu kan man ju tro att det blir vila eftersom jag ska tävla på lördag... men jag kan bara inte missa ett Nordic Military Trainingpass med Jonas Gustrin (egen spalt i Fitness Magazine, naprapat, författare till Stora Konditionsboken och Pulsträna). Big NO-NO. Jag ignorerade de trötta ögonen och regnet (aha! Brunoväder!), tog mig till Östermalms IP och.... djup, härlig suck. Som på små rosa moln lät jag mina trettitvåkilometers trötta ben följa efter gurun. Jag gjorde allt han beordrade och svarade hela tiden med ett fånigt leende. Det blev gyttjebrottning i skön lekskolestil med Camilla, som ideligen drog omkull mig. En liten härlig "återhämtningsjogg" i 4:40-tempo följdes - där jag givetvis ville visa mig på styva linan och tog rygg på Jonas... och vilken rygg... (jag vet, börjar låta lite desperat va'?). Ny sorts cirkelträning på gyttjefältet med övning som Häng-i-trädet-som-en-apa-och-jucka? (armar?), militärkrypning till nästa station - Rygg-mot-rygg-i-nittiograders-benböjsposition-med-tryck, militärkrypning till Sit-ups. Jag körde med Jens som är NMT's grundare. Vi tyckte att krypandet var svårast. De tre sista stationerna bestod av Knubbsälsrullning, Krokodilhopp och Gunga-med-benen-över-huvudet-när-du-ligger-på-ryggen. Vi gjorde säkert en miljard övningar däremellan och jag minns att jag inte ramlade i diket när vi körde pyramiden och skulle böja oss över två-och-två, där hittade Kalle och jag bra teknik. Jojusstdet... det var lite backintervaller också - som faktiskt nästan knäckte både mig och Jens, men vi var envisa båda två - och han fick jaga mig... alltid roligare att bli jagad liksom.

Jahaja - en fullt normal och smart person skulle ju nöja sig med det. Inte jag inte, jag ska köra tusingar på Stadion med TriathlonKarin ikväll. Laddar om och hoppas på en bråkdel av Kens återhämtning. Glädje. Eventuellt ser jag till att färdtjänsten är varskodd, eller ambulansen... eller förresten - är inte brandmän snyggare? Fast det är nog inget som slår dagens ögongodis ändå... jag gillar hur de tänker när de väljer instruktörer på NMT.

15 kommentarer:

Torre sa...

Det är fotboll på stadion ikväll, så om ni inte vill att huliganer kastar ölburkar på er, får ni kanske köra era tusningar någon annanstans.

Magda Gad sa...

Imponerande energinivå på dig just nu! Kör på brandmännen - och hoppas på alternativträning ;-)

MarathonMia sa...

Torre: Tackar! Jag ska genast hitta alternativ... Stora Mossen snarare än Krillan.... bättre bana, eller Östersmalms IP - oj vilket huvudbry jag fick. Trodde bara att det var AIK's matcher som räknades...

Magda: Energin är på topp, nu ska jag bara se till att få en liten svacka och formtoppa till den 30 maj!

Dunceor sa...

Det är imponerande mängd träning du lyckas trycka in nuförtiden. Maran kommer gå galant i slutet av maj. Du får väl agera hare så får jag jaga =)

Löpning & Livet sa...

Lycka var rodet ja!! Tänk att det kan vara så lätt :)

Elin sa...

Vilken energi du har. Du kommer ju flyga fram på maran :)

Katarina M-I sa...

Små sår och snygga killar ska man inte förakta, eller hur var det nu??

Kör nu ända ner i hålet så du kan skutta upp i lagom tid till den 30:e. Det är ju en intressant insikt att man måste ner i svackan innan målet. Men så är det nog. Går det på räls ända fram så är något snett!

MarathonMia sa...

Dunceor: Jag förstår inte var tiden till träning kommer ifrån... men jag tittar ju heller inte på tv, går inte ut på krogen, är allmänt nördig bara för tillfället.

Andréa: Just Do It. Och så finns det där liksom. Heja hela ben, heja mina fötter som är så snälla...

Cykelmygga:Här ska ingenting gå lätt - då är det generalknas. Jag ska läsa dessa kommentarer om en vecka eller två när jag sitter och tycker att jag är sämst i världen på att springa och inte har tränat tillräckligt ;)

Evelina sa...

Jo, du börjar låta liiiiite desperat ;-)

Snorkkis sa...

Häärligt! Vilken energi du har! Rullar omkring som en tok-boll! (En bra sådan :) )

Löparfantasten sa...

Lyckos dig som får sånt ögongodis, håller med om att NMT har lyckats där..
oj vad du sliter, duktigt duktigt.
Själv hinner jag knappt springa får väl krypa runt Lidingö ultra på lördag :-).
Några laddnings tips till lördag gällande träning mat och dryck???

Evelina sa...

Apropå våra tappra försök på Karlberg i fredags. Kolla in det här: http://www.youtube.com/watch?v=pfsTKfUT-RQ

Maria sa...

Jag blir så förannat avis....jag vill också kunna springa så, det är inte kul när hela magen kaikat i hop totalt och man vill spy antingen för man är hungrig eller för att man har ätit, inget blir bra. Nya mål - klara Gbg varvet utan att spy, klara Maran utan att dö och klara 6 timmars utan att stupa - inga nya roliga mål men vad gör man....ska i allafall bli kul att åka mer er Linnianer till Trollhättan :o)

Ska kolla på er på lördag, om jag inte blir kanon bra tills dess så jag kan köra ett litet pass - annars får jag väl vänta tills på söndag då det vankas 30 km (om orken finns...)

Anonym sa...

Oj jag blev trött bara om att läsa ditt inlägg :)
Du är en Superwomen Mia!!!

Jag önskar jag kunde orka som du!! Men som sagt, du är en förebild :D

Fråga, hur kan jag göra för att inte få ont i knäna?? :S

* kram *

MarathonMia sa...

Elin: Jag får dricka lite red bull och flyga fram på maran :)

Evelina: What a man! Är desperation missklädsamt?

Snorkfröken: Tokboll var gulligt. Jag har blivit kallad basketboll förut :)

Löparfantasten: massor! Men de tar jag live. Att flytta är också att träna!

Maria: ååå vad jag lider med dig. hoppas du får ordning på magen, den verkar ju inte stoppa dig från löparutmaningar i alla fall!

Coyntha: Du ska ju bli pigg av mina inlägg ;). jag har svarat på din blogg.