Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 24 maj 2009

It's all in your head morsan!

Ja min son, du har så rätt!
Efter tips från Ultrabejbsarnas Ultrabejb bytte jag min söndagsfjös mot tempopass. Piskade ut sonen mitt på dagen och vi satte av längs kanalen. "Shit, vilket tempo håller vi?" utbrister Alex. Han är van att jag "mesar" i 5:30-tempo som uppvärmning, men det hade vi inte tid till idag. Första kilometern tog vi på 4:24 bort mot Stadshuset. När vi vänt och fick lite motvind säger SnurreSprätt "Faaan, vad du flåsar - har inte militärträningen givit något?" "Hurrk" svarar jag. En fotbollsspelsliknande varelse drar förbi, jag ser paniken i Snurres ögon. "Spring du!" klämmer jag fram. Han måste förbi, han måste vinna - inte låta någon annan köra om. Särskilt inte eftersom det var ett halvår sedan han var ute och joggade. Han är snabb. Han är uthållig och HAN SNACKAR TA MIG FAN lika mycket som jag. "Kom igen nu! It's all in your head, morsan!" Och jag vet att han har rätt. Men det känns som om bröstkorgen ska sprängas, benen går fram, fram, fram men luften räcker inte till. Vid andra vändningen tillbaka, efter ungefär 4 km säger Alex-Snurre-Sprätt-han-som-kan-prata-hela-tiden-när-jag-flåsar-som-fan "Nu kör vi tempo, dags att öka!" Och han ökar. Han springer hela vägen till vår port med lätta steg, och allt jag tänker på är "It's all in my head!"

Sträcka: 6,01 km
Tid: 27:27
Snitt: 4:34 / km
Medelpuls: 169 (179)

Nytt PB per kilomter tack vare Snurre Sprätt - firades med god hallon- och rabarberpaj hos brorsan (där vi firade Malins födelsedag -grattis!). Jag fick den här fina teckningen av bästaste Linnéa:

Till Mia

Vi sprinerg. Min besta faster och Linnéa.

Hon har till och med ritat mina löparflätor. Underbart!

14 kommentarer:

Carina sa...

Sant, det sitter massor i huvudet, ska försöka tömma det helt till på lördag... vill ju inte ha en massa barlast!!

Evelina sa...

Be Alex hänga med på 12-timmars så ska du se att han tystnar. Gud vilken underbar teckning! Man (läs jag, försöker distansiera mig lite från sånt där blödigt) blir ju tårögd.

MarathonMia sa...

Carina: Bra tänkt! Jag ska också släppa ut barlasten på lördag! Givet.

Evelina: Du är så där charmigt blödig ;)

Löpning & Livet sa...

Jag får nog låna det där mantrat på lördag :)

Shit vad snabb du blivit föresten! Och teckningen är ju helt underbar :)

Magdalena sa...

Haha! Du kan säga It´s in Your head Alex när han är 50 och gubbat till sig lite... Haha! Härligt med så bra tempo!

Anna (Orka mera) sa...

Grymt tempo! Typiskt bra-å-ha-son till att piska upp farten :)

MarathonMia sa...

Andréa: det var sjukt jobbigt tempo - men laktattestet jag gjorde tidigare visar att jag ska kunna springa i 4:30-tempo. Bara att öva.

Magdalena: It's a deal!

Anna: han är den enda som jag tål gliringar från... mutter mutter...

staffan sa...

Mia:

Exakt det jag har sagt till dig du kan mera än vad du tror och din son har så rätt mycket sitter i huvudet fokus fokus fokus........

Tänk inte utan kör kör nu snart ska all NMT träning ge resultat och tydligen visar de resultat strax innan Dagen D bra formbesked.

Kanske var det vila som gjorde det vem vet :=)

Kram S

Zebban sa...

Härligt megatempopass! Det är bra att ha en sån hare! Min motsvarighet till "it's all in your head" är "En mil* kan vilken apa som helst springa".

Var nu försiktig sista veckan så du inte överanstränger något! På lördag gäller det!


* eller vad man nu har för distans kvar.

MarathonMia sa...

Staffan: Hade det bara varit vila hade man ju aldrig behövt träna. Kombinationen träning, vila, kost och jävlar-anamma... då börjar vi snacka.

Zebban: Åh! Det ska jag tänka på efter 30k-markeringen - hehe, det här kan ju vilken apa som helst springa...

Evelina sa...

Haha! "Kan vilken apa som helst springa". Klockrent! Det ska jag programmer i min hjärna och ta fram när det känns som tyngst.

Anonym sa...

Ha ha!! Vad roligt att springa med din son!! Och vad snabb du har blivit!! Imponerande!!

Det närmar sig!! Heja heja!

It´s all in your head!!

Kram.

MarathonMia sa...

Evelina: Ja, vi har ju övat lite chimpansgång på ÖIP om jag inte minns fel...

Coynth: Nu är det nära!!

gullfot sa...

Så säger min kollega också. Jippie vad jag vill tro honom :-)

Om laktattestet visar 4:30 - varför i hela friden ska du då springa maran på 3:45? (eller det kanske inte var maratempot du menade?)