Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 10 maj 2009

Hur kommer det sig...

...att gårdagens 2,1 mil kändes så mycket längre än förra söndagens 32km?

...och att jag efter målgång kände "Herregud - ska jag springa det dubbla om 3 veckor?". Men så har det varit varje gång jag sprungit Kungsholmen Halvmarathon. Jag vet att känslan är en annan vid marathondistansen.

Det sitter i skallen, helt klart. Nu är jag nog inte riktigt frisk i tankarna... för jag har anmält mig och betalt till Trollhättans 12-timmarslopp i slutet av juni...

...och...

...eftersom jag blev nerpetad från 20-i-topplistan på 6-timmars så passade jag på att anmäla mig till Hallsberg när jag ändå var i farten. Någon som har lust att haka på 25-26 juli? Jag ska återta min plats på 6-timmarslistan. Var så säkra!

Har jag svårt att fokusera? Med 3 veckor kvar till Stockholm Marathon borde jag väl kvalitetsträna ordentligt så att jag klår lillebror. Han slog mig på halvmaran igår med 6 sekunder. Det kommer att bli grymt spännande. Idag unnar jag mig en vilodag - imorgon blir det taggtråd till frukost och Nordic Military Training.

12 kommentarer:

funrun sa...

jag kan hänga på och vara din personliga servicekvinna... om du skulle ha tid att stanna när det bara är 6h! :D

MarathonMia sa...

Jaaaa! It's a deal.

Fredde sa...

Jag sprang förbi dig igår och tänkte att jag skulle hejja men ändrade mig eftersom jag inte var säkert på om du skulle tro att jag var en galning eller en helt normal bloggläsare.

Helena sa...

Du är galen Mia, så underbart galet att anmäla sig till 6timmars med en färsk lårkaka. Håll dig på benen bara nu, inga fler skador tack!! Men...inget kan stoppa superwoman!!! ;)

gullfot sa...

Neeej, fel knapp! Det var ju gax du skulle anmäla dig till! 15-16/8... :-) (jag älskar dig ändå)

Anna (Orka mera) sa...

Du är galen. Och du har fått mig att filura på en sextimmars. Ska bara bestämma mig om jag vågar först...

farsan sa...

Den stora skillnaden mellan dig och din bror (förutom att du har kokosmatta och springer skadeskjuten) är att hans bästa del av distansen redan var gjord vid målgång. Samtidigt hade dina bästa, de 21K som återstår, inte ens börjat. Dom börjar om tre veckor. Och vi vet att maran handlar om den sista milen...

1.45 x 2 = 3.30. Jag tror att du är god för det redan nästa år. Du e ju en evighetsmaskin som tuggar på.

Anonym sa...

Grattis till Kungsholmen-perset! Och grattis till två nya utmaningar, vicken supersommar du har framför dig!

Carina sa...

top 20 listan bara väntar på att du ska komma tillbaka till den!!!

MarathonMia sa...

Fredde: haha - klart du skulle ha morsat! Jag hittar sällan folk som är galnare än jag :) - min ibland låga profil är bara ett skal av galenskap.

Helena: Exakt - vad skulle kunna stoppa mig liksom - en bom???

Fredrika: Jag ligger bara i juli planeringsmässigt. Vi får väl se vad kroppen kan tänkas komma på om en vecka eller två... jag har inte sagt nej. 50 miles låter onekligen coolt!

Anna: En sextimmars grejar du helt klart! Filura lite till, det är skoj.

Farsan: heh- snygg iakttagelse där ;) jo, det är sant - jag brukar vakna vid 30k - om jag inte kört en allt för tuff öppning... det kommer att visa sig vem som är envisas!

Bureborn: Med mitt nya jobb fick jag bara en veckas semester - mina små utmaningar får bli minisemestrar! Avkopplande och... jag får fundera på rätt ord.

Carina: Japp - den skriker på mig varje natt.

Evelina sa...

Jag kollade min kalender och 25 juli gapade tom. Och så kan vi ju inte ha det. Jag hänger med till Hallsberg! Mitt första ultralopp. Gah!

MarathonMia sa...

Evelina: tjohooooo! Vilken glad Mia jag är idag!