Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 11 maj 2009

Blöt start på veckan trots vit månad

...och Leffe grejade konststycket att spy 3 gånger idag.

Idag var det Big Time Party! Plockade upp Evelina som hade nya fina trailskor. Mötte sedan Bloggarvännen Malin på ÖIP som vill få fart på träningsglädjen. Radade sedan upp mig med ett stort gäng förväntansfulla Militärträningskompisar. Småspirande, vårliknande glädjekänslor puttrade i leden... tills Drill Inspector Bruno gör entré. "Idag blir det blött! Ställ upp och spring i två kolonner till diket." Nu kan det vara så att vi fick blöt/lerig/träskig bestraffning för att Evelina förlorat ett vad. Eller helt enkelt för att min sons fotbollslag slog Brunos sons fotbollslag igår....


Party för Träsktroll.
Vi värmde som sagt upp i skön mysjogg till träsket. Min lårkaka mjukades långsamt upp, så den klaffsliga intervallen i det geggiga diket passade som... blommig sko på lerig fot? Lite jägarvila med fötterna i gyttjan och vatten till skenbenen, där geggan klämde sig upp mellan tårna gjorde susen för morgontrötta ben. Upp ur diket, jägarmarsch bort mot geggabacken. Idag slapp vi grodhopp och behövde bara köra 4 ruscher runt och vila lite skönt i plankan.

Genom träsket skulle vi sedan ta oss bort mot Fiskartorpet. Det var lättare sagt än gjort. Några fastnade rejält med benen och fick dras upp ur dyngan. Stanken från våra lerblöta kläder och skor stack ordentligt i näsan när vi radade upp oss på gångvägen, vilandes i hunden. Jag vill inte veta vilka konstiga små kryp som bor i dyn, än mindre hur mycket hundskit vi smetat in oss med.

Eftersom Bruno hittat ytterligare ett dike så blev det lite mer "intervall" bort mot Fiskartorpet... när det återstår 200 meter lurar han ut oss på bryggan där vi brukar köra sit-ups och rygglyft. Idag skulle vi bada. BADA!! Eller nja - vi skulle transportera oss i vattnet sista biten till backen. Simma kallas det visst. För att inte bli av med någon körde vi två och två - hålla lite koll på varandra. Det kändes behagligt att stoppa ner benen i vattnet, riktigt skönt - men när överkroppen hamnade under ytan blev det svinkallt. Det var svårt att andas och jag började simma. Glömde bort min koll-kompis Mary och fick stanna till och vänta in henne. Sedan simmade vi lugnt och metodiskt bort mot vassen för att krypa upp på land. Rena (?), blöta och småkalla körde vi sedan 4st intervaller uppför hoppbacken.

Hur vi sedan kom hem har jag ingen aning om. Vaknade upp någonstans i ett upphopp på Östermalms IP. I en påse här bredvid mig ligger det leriga kläder och träskdoftande, blommiga Asics Noosa. Jag var med. Jag gjorde.

Nämnde jag att sonens lag slog Brunos sons lag i fotboll igår? Om inte, så gjorde de det. Med 1-0. Eller noll-ett eftersom det var på bortaplan.

15 kommentarer:

Evelina med nya trailskor sa...

Det är nåt som stinker... Jag har hängt upp mina kläder på jobbet och sitter och låtsas vara osynlig när kollegorna går förbi och rynkar på näsan. Jag kör taktiken jag-visslar-oskyldigt-och-tittar-åt-ett-annat-håll. Det funkar skitbra. Nämnde jag att mina nya fina skor var röda. Med betoning på var, nu är de typ geggbruna. Och tänk att jag längtat till det här. Skumt...

Evelina som känner sig avig mot Bruno sa...

Förresten, hur gick det på matchen mellan din och Brunos son?

Marre sa...

Jag fattar inte att ni frivilligt ägnar er åt tortyr så här en måndag morgon? Aldrig i livet att jag skulle medverka på något dylikt! Ni är inte kloka, någon av er.... ;-)

Hamberg sa...

NYFRÄLST tackar för morgonen och konstaterar att fina sommarben är bara att glömma!
Det var grymt kul!
Mer NMT till folket :-)

MarathonMia sa...

Evelina: Jag SÅG att skorna var röda. Och jättefina! Toppensnygga helt klart.

Evil eye to Bruno: Fotboll var det va?

Marre: Frivilligt? Jag saknar helt och hållet en fri vilja dessa mornar. Och det är underbart!

Hamberg: Trodde väl det ja! Skrubbsår hör sommarben till... Egentligen borde man få klädbidrag för att man utsätter sig för välmående.

Anna (Orka mera) sa...

Det är nästan så jag flyttar till Stockholm bara för att få komma och bada i er lera. Så himla bäst! Kan dom inte starta en skånefalang någongång? Vi har jättemycket lera här....

MarathonMia sa...

det kommer säkert! Men ni har inte så mycket skogar ;)

Anonym sa...

vet inte om den tredje räknas då inget sas kom upp.
leffe

Löpning & Livet sa...

är man normal om man trycker det där låter skitkul? :D

MarathonMia sa...

Leffe: Den räknas. Snälla polare du har som hetsade dig att göra det desstuom!

Andréa: Du är inte normal nånstans. Precis som oss andra alltså! :)

Snorkkis sa...

Värsta måndagspartyt! Var ska detta sluta?

MarathonMia sa...

Det fortsatte med frisörbesök och avslutades med hemmaSPA. En måndag helt i min smak :D

Maria sa...

Du är helgalen :o) men det är kul! Själv bestämde jag mig i morse att jag skulle jogga 2 km (nästan inte värt att ta på sig kläderna, för en sån kortis..) det gick inte fort, det var inte långt men det gick :o) Typ bara 15 km kvar.....till Gbg Varvet! Undrar hur detta kommer att sluta??

Men mitt mål är maran, 6 timmars och en förbannat kul helg med IF Linnéa då i Trollhättan, semestern är grejad på fredagen :o)

Lotta sa...

*visslar* Inte illa att starta veckan i ett träsk.. ;)

MarathonMia sa...

Maria: DEN helgen kommer att bli galet kul! Bra jobbat med semestern!

Lotta: hehe - inte illa alls. Förutom stanken då ;)