Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 27 oktober 2008

Nu börjar jag bli lite löpsugen...

vill passa på medan löven är kvar på träden.

Det känns som jag knappt kört någon höstlöpning alls. Ingen riktig i alla fall. När jag tränar med IF Linnéa är det ju sent och mörkt. När jag springer med Sussie så tjattrar jag hela tiden. Visst njuter jag av att få komma ut på lunchen, men jag har varit så totalfokuserad på Sussies teknik och att prata tips så rundan har liksom försvunnit i ett nafs.

Jag vill ha den där sköna, långa, långsamma höstturen när jag kan filosofera i min ensamhet och njuta av färger, dofter och luft. Helgerna har gått åt till lopp där fokus har varit driv.

Så innan det är dags att spendera mer tid inne på gymet än ute i naturen bara måste jag få till ett långt skönt pass.

Status Sätesmuskel
Har ännu inte tagit någon Voltaren (inte hunnit köpa), men har stretchat och kört rehab både lördag och söndag. Idag känns det mycket bättre. Naprapattid bokad.

Status Inspiration
Jag hämtar massor av inspiration från alla härliga bloggar, men har bara varit Internetuppkopplad i 12 minuter denna helg - varav 9 minuter spenderades på att betala räkningar - grrrr. Alltså är inspirationsnivån låg. Ska läsa ikapp mig ikväll!

Status Utmaningar
Har nog tänkt att springa Tömilen i november. Men känner inget tävlingsfokus - mer en kul grej liksom. Jag har fullt med utmaningar i det dagliga livet för tillfället så jag balanserar över lite energi dit. Var sak har ju sin tid. Kanske mina tånaglar på pektårna blir glada och växer ut om jag håller mig lite lugn och ifrån det hårda nötandet i tävlingsskor.

Status Knas och otippat
Idag har jag köpt en ny lägenhet.

16 kommentarer:

Fredrika sa...

En ny lägenhet? Bara sådär? Till alla skorna eller vaddå? ;-)

Från Maffetonefronten kan jag rapportera att det blir mycket "riktig" höstlöpning. Faktum är att jag nästan börja tröttna på alla löven nu. Lite driv vore inte fel. Men var sak sin tid, som det brukar heta :-)

MarathonMia sa...

Fredrika: Jag förstår inte hur du står ut? Eller jo det gör jag. På sätt och vis. Och jag är så imponerad att du kör fokuserat. Jag skulle aldrig "våga" testa, tanken säger hela tiden "sen" till Maffe - skitskraj för att "tappa" formen (vilket ingen gör...). Man-vet-vad-man-har-syndromet. Vilken fegis jag är.

Fredrika sa...

Jag står ju inte ut heller! Har knappt ens börjat och lider redan, usch vad ni kommer höra mig gnälla...

Men, fegis, du?! ALDRIG. Du är Superwoman!!

Anonym sa...

Hej Mia! Du måste passa på och springa skönt i höstvädret nu!!
Jag såg inte din elev Sussie, tror jag. Hur gick det för henne?

För mig gick jättebra! Det var så roligt att springa i Åland. Rapporten kommer snart ;)

* kram *

MarathonMia sa...

Fredrika: Jag förstår vad du menar! Ibland springer jag ju mycket långsammare än vanligt flera löppass i sträck, ändå har jag persat på milen. Men jag tror jag skulle smälla av om jag inte fick min beskörda del av blodsmak i munnen i tantobacken! Fast du har ju Armyfitness...

Coyntha: Det gick bra för Sussie - hon persade med 2 minuter, gillade inte riktigt blåsten, men är taggad att ta sig under timmen till våren. Kul med mål! Jag ska hjälpa henne så gott jag kan!
Ser fram emot din rapport!

Sofy sa...

Oj, Grattis till köpet!
Skönt för oss i branchen att det blir lägenheter köpta och att fler vill hjälpa oss hålla igång marknanden. Har du nåt att sälja, skicka en kommentar så ska jag ordna nåt grymt åt dig!

Kram

ps, tömilen. Folk föreslår det... jag spyr på idén. Maxlopp ligger inte alls i min hjärna nu. Jag har verkligen tagit ut mig för hårt på de senaste millopen, de lockar liksom inte alls. Jag låter tävlingspsyket vila till vvåren. Då jäklar blir det nya pers här också!

Anna (Orka mera) sa...

Va? Lägenhet? Och här sitter man och slår knut på sig själv för att motivera ett kamerainköp... måste bli lite mer spontan som du :)

MarathonMia sa...

Sofy: Tömilen blir mest en IF Linnéa-grej. Jag skulle persa på tjejmilen, och persade igen... så jag är nöjd. Tar sikte på nästa säsong.

Anna: Det är faktiskt första gången jag spontanshoppar en lägenhet strax efter frukost innan butikerna har öppnat...

Magda Gad: sa...

nytt boende är ju utmärkt nu till vintern då man spenderar mer tid hemma. vad spännande, grattis!

funrun sa...

hahaha, spontanköpt ny lgh? Du är ju för underbar! Kastar du ut ungarna eller är det skorna som ska inhysas i den?

Anonym sa...

Höstlöpning är bara bäst. Men skynda dig! I helgen kom nordan och slet lös de sista löven hos mig. Så nu ser jag in grannarnas vardagsrum igen...

Linda sa...

Passa på att köra några höstmyspass innan det är för sent. Börjar bli både för kallt och grått ute för att det ska vara inspirerande snart :)

Catti sa...

Vad skönt vännen, ännu en pusselbit på plats. Du kan ju alltid passa på att möblera din nya lägenhet i tankarna när du är ute och springer.

Säg till om/när du vill ha flytthjälp.

kram

Mayumi sa...

Jag kommer o målar ;) så kan vi springa runt Kungsholmen sen ;)
hehe!

jogga99 sa...

Lägenhet!?

Å jag som gick med köpångest över att ha beställt ett par dyra Icebugs på en måndagmorgon...

MarathonMia sa...

Haha - att det där med lägenheten skulle ta sånt fokus i min löparblogg!

Fast det är klart: Jag kan ju som Catti säger inreda den i löpspåret - framförallt ska det dekoreras med löparskor och varför inte en Walk-in-closet för träningskläderna? Sen kan jag ju hänga upp medaljer från löparårets alla lopp och rama in det fula diplomet från Stockholm Marathon...NOT!

Självklart blir det höstlöpning! No matter what.