Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 14 oktober 2008

Då har jag bestämt mig då.

Jag kan ju inte låta mig skrämmas av att skorna kan bli för tunga?

Nä - klart jag kutar på lördag. Britta behöver en klubbkamrat vid sin sida, eller som support i startfältet åtminstone.

Nu gäller det bara att springa i kläder som håller värmen och inte drar åt sig för mycket dynga, så det blir tungt att bära runt på.

Vad sägs om caramelfärgade nylonstrumpbyxor utan någonting under? Jag kan ju alltid lura skogsrå att jag är en bambi med min vita häck och därmed formligen flyger fram över stock och sten. Eller förresten - det matchar ju inte IF Linnéajackan... och håller de verkligen värmen?


Mina kritvita compressionsstrumpor kanske blir mindre nördiga och mer coola om de är nergeggade?

Jag tror jag frågar Coach Nisse om hjälp i klädfrågan på träningen ikväll. Det är mannen som vågar vägra funktionsmaterial och älskar pösiga, grå joggingbrallor...
Vad föreslår ni att jag ska springa i? Mina Asics 2130 är givna, men resten?

19 kommentarer:

Helena sa...

Men Mia, att du ens frågar!!! Du är ju given i skogarna-fasandräkten baby, fasandräkten!!!

Magda Gad: sa...

långärmat och långbyxat, annars kommer du göra illa dig. förslagsvis oömma tights och en tajt underställströja.

och varma strumpor!!! ylle är bra om det är kallt och blött.

Fredrika sa...

Enligt mina erfarenheter från armyträningen skall du undvika allt som är pösigt, suger upp vatten, eller kan fastna. Tights fungerar utmärkt, ta ditt äldsta par. Skulle också satsa på långärmat. Det enda jag inte kan hålla med Magda om är yllestrumpor, blir inte de tunga? Jag skulle personligen hellre välja tunnaste, tunnaste funktionsmaterial, kallt vatten kommer att rinna in och ut ur skorna ändå, och det är trots allt bara en mil. Viktigast av allt dock: ett par handskar av gymtyp, du kommer att tacka mig när ni skall klättra över stockar och liknande.

Magda Gad: sa...

tunna yllestrumpor gjorda för löpning blir inte tunga. när jag sprang en timme uppe i harsa förr förra helgen höll jag på att förfrysa fötterna. de blev som isbitar redan efter några minuter. det var inte kul.

instämmer för övrigt i rekommendationen om handskar. jag brukar köra med Nikes tunna löparhandskar, men vilka som helst som är tajta och inte suger upp vatten blir nog bra.

MarathonMia sa...

Helena: ÄR det inte fusk att flyga?

Magda: Smart där! Jag har förbenat lätt att få blåmärken - men skyr inte att springa rakt in i träd. Långbenat och långärmat ska bli!

Fredrika: Håller med om strumporna - det är inte så långt och när man väl springer är ju fötterna varma (oavsett vattenlöpning) så jag kör på tunna skor. Vantar uppskrivet på listan!! Hade jag inte alls tänkt på! Hur ska jag annars fixa manikyren med sönderklösta naglar efteråt! Du är en sann skogsprimadonna!

Magda Gad: sa...

för övrigt kommer tyngden på fötterna bli ett problem hur som helst i de skorna. mina mizunos (gjorda av samma material) vägde minst ett halvt kilo styck när de var fyllda med vatten. not fun.

MarathonMia sa...

finns det någon bra urkramningsanordning att tömma skorna med?

MarathonMia sa...

ta av skorna och klaffsa barfota? Ha ett par nya, fräsha skor fastbundna på ryggen och kränga av sig efter träsket?

Magda Gad: sa...

använda skor som inte suger upp vatten. förslagsvis dina blommiga.

Fredrika sa...

Ha ha, jag såg ett par rejäla yllesockor framför mig :-)

Fast löparhanskar är jag tveksam till, tror inte på något elastiskt. På armyträningarna skulle jag inte klara mig utan mina gymhanskar, alltså sådana med "avklippta" fingrar och stoppat skinn i handflatan. Det gör inget att de blir blöta och dana, huvudsaken man har grymt grepp och skyddar handen mot alla smärtsamma ytor och småbös. Å andra sidan är jag ju lite harigare än du Magda ;-)

Jepp, absolut inga skor som suger upp vatten!!

Fredrika sa...

Och just det - klipp naglarna. Kort som fan.

Nu får du välja vilka av råden du vill :-)

MarathonMia sa...

Herregud - jag kommer förmodligen klippa av mig tårna, tränga ner fötterna i Noosa som jag inte springer i för de trycker på höger stortå... jag lindar in mig själv i gladpack och får väldiga problem att bara ta mig hemifrån till starten.

Jag har handskar som kan passa - kommer att vela mellan noosa och mina kasserbara 2130.

Stay tuned.

Karin sa...

Jag håller med Helena och röstar på fasandräkt ;-)
Har inga goda råd att komma med vad gäller klädval och Coach Nisse hade ju den dåliga smaken att inte vara närvarande ikväll. Sicken en! Å andra sidan kommer du att vara grym ändå, Linnéalöpare brukar vara det på lopp!!

Magda Gad: sa...

men lite smärta i tån är nog lättare att stå ut med än tunga skor, gissar jag. men det är jag det.

för övrigt, fredrika, hur ska hon kunna rädda manikyren med avklippta handskar? ;-)

MarathonMia sa...

ok - tokplåstrad tå. INTE avklippta handskar.

Tårna kan jag gömma i stövlar - heja hösten. Händerna måste visas.

Karin: svikar-coach - tur man har bloggvänner som guidar en i klädvalet.

Magda Gad: sa...

en gång i tiden hade jag ett par skor som gav mig blånaglar. jag köpte då nån slags skumplast, som var självhäftande på ena sidan. det funkade ok som stötdämpning. minns dock inte var jag köpte det, möjligen på någon fotvårdsklinik.

vanliga löparhandskar duger nog gott eftersom du trots allt springer största delen av tiden. de går ju även snabbt att få av sig om du mot förmodan skulle bli varm.

lycka till!

Karin sa...

Magda: Den där skumplasten finns på apoteket, iallafall fanns den där när jag jobbade som varuhanterare där;)

Lilla Duktig sa...

Jag missade hela kläddiskussionen.
Hur kunde jag?

MarathonMia sa...

Magda: Jag har fått tips om compeed oxå - vilket jag har hemma, jag har precis fått tillbaka nageln och vårdar den ömt, nästintill kärleksfullt.

Karin: Sånt man klipper till själv?

LillaDuktig: ja - hur kunde du - bara därför tänker jag ha rosa svettband med orden "Boys are stupid, throw rocks at them" på höger handled.