Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 6 oktober 2008

Äntligen måndag!

Tid för planering - tid för omstart!

Jag är en måndagsmänniska. Måndagar symboliserar starten på något nytt för mig. Chans att rätta till och styra upp. Förra veckans obefintliga träning, eller som jag väljer att se det – förra veckans aktiva vila, har gett mig ett sug efter träning.

Alltså var jag inte sen att haka på IronWoman-Karins förslag till morgonjogg. Eftersom mina diskussioner i helgen mest har bestått i ”Mysteriet med de försvunna clementinklyftorna” och ”Vems tur var det att läsa just den boken” på lite lägre åldersnivå så var det gött med lite vuxensnack. Jag tackar för att du orkade lyssna och inte ignorerade mig med iPoden J

Alltså måndag och fram med almanackan – lövley! Jag tänker köra ett multirace denna vecka. Pumpa mig själv med träning, äta näringrik och bra mat, umgås mycket med barnen och se till att beta av allt på jobbet. Då kan ju helgen inte bli annat än lyckad.

På söndag är det Hässelbyloppet – vet inte om jag ska satsa på en snabb tid. Jag är så grymt sugen att springa SUM på lördag – men det ligger lite fel. Min tanke har varit att kanske smyga in i buskarna mitt i banan och hoppa fram när Funrun och Ultraschmultra kommer förbi, hålla dem sällskap en bit och sedan avvika. Då får jag vara med lite grand.

Den här veckan ska jag också fokusera på att inte ”unna mig” godis i tid och otid, för man kan ju inte leva på ett maraton hur länge som helst!? Ska jag fortsätta käka gotter i den här takten får jag springa en mara i veckan och det vill jag nog inte. Tror jag.

Som sagt – tid för förändring, tid att göra något åt saken.

8 kommentarer:

jogga99 sa...

Som måndagshatare (och 1 januari för den delen) så tvingades jag att sluta läsa detta inlägg med hemska lovord. Sorry. Måndagar är och förblir onda.

Andréa sa...

Omstart är bra, det behöver man ibland! :)

Nike sa...

"Idag är en ny dag" =) Du verkar ju jättepeppad nu inför veckan, gött!
Tack själv, det var kul imorse! Tur att jag vant mig av vid Ipodstvånget vid löpning va? Kan vara så skönt utan musik med!

MarathonMia sa...

Jogga99: Vad skönt att jag får ha måndagsglädjen för mig själv! Du får aspirera på andra dagar.

Andréa: Det behövs ibland.

Nike: Det där med iPoden går i vågor tycker jag. Men ibland behövs den för pepp vid längre ensamma pass. Tack för att du fick upp mig imorse!

Magda Gad: sa...

det är bra mia, alltid positiv, och visst kan man bestämma sig för att måndagar är bra nystartdagar - sen måste man ju bara hålla sig till planen sen också! ;-) men du brukar ju vara bra på att utföra det du bestämt, så jag hyser inte några större tvivel. kör hårt! :-)

Anna (Orka mera) sa...

Hehe, jag har monterat in en webkamera i saltafiskpåsen så jag ser dig om du nallar :)

Anonym sa...

Morgonens första kommentar från kollegan: Vad du ser glad ut. Mitt svar: Det är ju måndag.
Blicken jag fick var en stilstudie i oförståelse, jag hade lika görna kunnat snacka klingonska.
Håller med dig - måndagar är härliga. En hel vecka fylld av möjligheter. Nästan jämt.

MarathonMia sa...

Magda: Skönt att cyberspejs tror på mig :-)

Anna:snart 24 timmar avverkade - inte en salt fisk så långt ögat når!

Bureborn: Nästan jämt. Eller så blir det vad man gör det till.