Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 22 februari 2008

Du tappar magen när du springer.

I wish.

Men det var min naprapat som påpekade detta. Då menade hon inte - du blir slank, smidig och får ett fantastiskt sex-pack på magen när du springer. Hon menade att jag tappar hållningen i magen. No shit. Jag har ju tränat till- och sprungit två marathon redan och är fortfarande utrustad med en sladdrig hängbuk. Men för att slippa få ont i ländryggen har jag ordinerats magträning och ordentlig stretch av rumpa och höftböjare. Okejrå.

In med mer core-träning. Core anyone? Det tar ju bara 30 minuter...snälla? Börjar redan imorgon.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Aha, det är därför min mage ser ut som den gör. För mycket löpning! :-)

Hej förresten, har precis hittat din blogg. Den är skoj!

löparfantasten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
löparfantasten sa...

Så då har man fått svar på varför jag har skinn som hänger på magen trots att jag är ganska tunn, och jag som trodde att det ända som gäller är kniven.........

MarathonMia sa...

Oh. Om min mage ändå var tunn. Jag är mullig om magen. Kan inte skylla på att jag just fött barn, för det var snart 15 år sedan :-)

Det är inte så himla lätt att ha en snygg hållning efter 20 kilometer - vem bryr sig om att hålla in magen då?

löparfantasten sa...

Jag kan tyvärr inte heller skylla på barna födande, är tretton år sedan yngsta föddes. Har en femton åring också.
men kanske man kan försöka skylla på det och att man har gott ner en hel del i vikt.
Fast det är ju modernt med häng, eller.

MarathonMia sa...

Ja! Maghäng - nytt mode. Det förklarar det lågt skurna bikinibyxorna (s k hipsters) - för att man ska få visa så mycket som möjligt av hänget! Jag går från den ena insikten till den andra :-)