Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 14 december 2009

Viktigaste dagen igår! 13 december.

Nej, det är inte Lucia jag syftar på. Inte heller det att jag själv fyllde 39 och ett halvt (för visst firar man väl det?). Det skulle till och med kunna tänkas vara en viktig dag för att E och M firar 6-månadersdag. Men icke.

Anmälan till GAX Trans Scania öppnade.

Jag och Staffan hängde på låset. Vi sög oss fast och fastnade med tungorna (ja det är kallt i Stockholm nu). Jag ägnade timmar åt att surfa runt på GAX hemsida, läsa alla trevliga, klockrena frågor och svar, bäst är frågan "Fråga: Varför 246 km utan service?" Där arrangören svarar " Därför att 1000 km är för långt. Man kommer dessutom att passera många restauranger/caféer/affärer". Passar ju mig perfekt. Jag gillar att fika och shoppa.

Vi ska alltså springa från Malmö, rakt över landet och toucha havet på andra sidan och sedan springa tillbaka. Jag fick drömma lite och önska att jag kunde gå ut och springa hela skiten på en gång. Vill nu.

Fast sen började jag diskutera TEC med E och M och då lugnade jag mig lite. Kul att se fram emot lite 100 miles innan.

Sov över NMT imorse och tar det passet ikväll. Inser att sömn är viktigt och vill vara ordentligt laddad för denna intensiva vecka.

Någon som har lust att föreslå ett tema för veckan? Jag är game.
***********************************

7 kommentarer:

gullfot sa...

Tema besinning, såhär i adventstider.

Besinning i den mening att man utgår från sina mål (t.ex. 246 km), och ser till att ens aktiviteter verkligen leder en närmare målen. Besinnar sig: är det det här jag vill, är det det här jag ska? Alltså inget tuta och köra-mål, utan mer back to basics.

Tycker jag är ett bra tema :-)

MarathonMia sa...

Gullfot: Du är en klok kvinna. Jag är din ständiga elev och besinnar mig härmed. Du är så fantastiskt duktig på fokus.

gullfot sa...

Vad tyst det blev. Med besinning menade jag ju inte att dämpa glädje och entusiasm. Snarare tvärtom!

Hmmmm.... <3

MarathonMia sa...

:) jag vet hjärtat. Fast jag är glad att du dämpar min valpighet. Skutta runt och göra av med energi blir jag ju inte långdistansare på ;)

gullfot sa...

Hrrmpff säg inte det Mia. Jag grundlade min uthållighet på dansgolvet, det är jag fullständigt övertygad om.

Jag menar snarare att om man har ett stort fett mål (som vi t.ex.) så har man inte råd att slarva bort tiden och insatserna. När man känner att det drar i en från alla håll och kanter (som jag själv har det just nu) kan man stanna upp och tänka: för det här mig närmare mina mål? Om ja, kör - men om nej, släpp det. Ett fantastiskt sätt att skära bort eventuell stress!

Skutt och valpighet tror jag dock alltid är av godo, utom möjligen i styrelserummen, men det kan vi ta en annan gång :-)

Man skall inte bita ihop mot sina visioner, man skall skratta hela vägen ända in i mål, om du frågar mig :-)

MarathonMia sa...

Så sant. JAg har otroligt roligt på vägen just nu. Jag ser både Skövde och TEC som möjliga träningsmål. GAX är ett äventyr.

Dunceor sa...

Det är jäkligt coolt med Gax.
Jag öppnar för möjligheten som pacer denna gången också =)