Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 6 december 2009

Veckan som gick

Lugn vecka med 7,1 mils löpning.

Nu är jag inne på min andra träningsvecka som coach Ken har utformat. Mina RÖDA veckor är de hårda. Det betyder att intensiteten är hög. Det behöver inte betyda att jag springer längst dessa veckor - men jag tränar hårt och strikt. Denna vecka är GRÖN.

Denna vecka var inte så strikt med andra ord. Alla kroppsdelar mår bra. Knät svarade bra på naprapatbehandlingen för 2 veckor sedan och min rehab visar sig fungera. Kanske för att jag gör den ;)

Veckan som gick-fakta:
660 minuter träning fördelat på:
3 pass Nordic Military Training
Löpning 71 km
Powerwalk 2 timmar
Rehab
Stretch

Idag kom coachen tillbaka från sin resa. På tisdag är det han och jag som håller i passet på IF Linnéa - men först...

Jag försöker brotta ner Kim. Eller så har jag precis lyckats. Ja - så måste det vara. Undrar bara hur vi kan ha blivit så där leriga av konstgräset... men så är det ju också roliga snubbar som jobbar på Östermalms IP - de vattnar konstgräset.

3 kommentarer:

Lina sa...

NMT-träning ser så roligt ut!!! :) Hur tycker du att det har påverkat din löpning att träna med NMT?
Mvh
lina

MarathonMia sa...

Hej Lina,
NMT-träningen ger mycket bra funktionell styrka. Jag har blivit starkare och orkar nöta längre.Jag som ska vara uthållig och springa långt behöver extra mag och ryggträning - det får jag på NMT.

Sugen på att testa? Kom förbi någon morgon eller kom till Östermalms IP på lördagar klockan 10. Du kommer inte att ångra dig :)

Lina sa...

Okej, tack för svaret! Ja jag kan tänka mig att det är bra träning för bålen! Säkert jättebra inför maran också!

Lite sugen blir jag faktiskt! :) Det kanske får bli ett projekt till i början av våren!:)
Mvh//Lina