Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 6 december 2009

När man tar storstadslöpning på allvar...

...då gör man sig ett med trafiken!


Idag sprang jag och KarinTri en snackerunda. Eftersom det var länge sedan vi sprang så fick vi ihop hela 18,5 kilometer tillsammans. Vi tog halva Kungsholmen Runt, parerade den hårda vinden på Västerbron, sprang via Hornstull och Liljeholmsbron bort mot Årstaviken. Jag började med att snacka i 7 kilometer, sedan var det Karins tur att prata i 7 kilometer, då hade vi hunnit avverka Skanstullsbron och Tantolunden och befann oss återigen på Västerbron. Eftersom vi snackade och inte riktigt tänkte på hur vi sprang tog vi bilvägen, vi liksom "vaknade upp" i Lindhagensrondellen - hehe -kamera upp förstås.
Sedan trixade vi oss igenom lite Stadshage för att komma hem till våra egna hus. Klockan stannade på 1:54:53 och medelpulsen på 145 (157). Mycket skön start på söndagen.

När jag kom hem var jag vrålhungrig och slängde ihop en omelett med ägg, färdigkokt quinoa och pestokrydda.

Serverade med stark ost, skinka och spenatsallad med pumpafrön, tomater och olivolja. 10 minuter och ny energi. Voilá!
Vad gör du för snabbmat när du kommer hem vrålhungrig från ett pass?

6 kommentarer:

Nix sa...

Skumbananer, en halv liter glass, en liter cola ;)

Nej då - skämtade bara. (Lite sanning är det nog dessvärre).

Oftast blir det en proteinshake.

Frida sa...

3 msk av Fairings Amino Fuel, sen några marängkakor, och sen en proteinchokladpudding på det. Funkade bra efter 3 mil :) Några timmar senare blev det vegetariskt trerätters.

MarathonMia sa...

Nix och Frida: Tema godsaker? Jag har smaskat hemgjord bananfudge hela eftermiddagen. Där fick jag för min nyttiga lunch :)

Dunceor sa...

Eftersom jag är en slappis är det lätt så att det bara blir en proteindryck och sen någon halvtimme senare en pizza eller Max ;)

Petra sa...

Haha, jag trycker i mig fikon och kanelbullar :) Kanske inte bästa möjliga kost efter träning, men grymt gott! Kul att läsa om ert pass!

Micke sa...

Proteinshake, man ids väl inte laga mat det första man gör när man kommer hem. Man har ju ca 20-30 min stretch först.

Men ska man göra riktig mat så blir det antingen:
Pasta med pesto. Om tillgång finnes blir det med tillägg av valnötter och feta.

Pasta med smaksatt creme fraiche blandat med tonfisk.

Cous cous med makrill i tomatsås.

Vinner inga matlagningstävlingar men it does the trick.