Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 17 december 2009

I don't take no for an answer!

"Vi ökar när det återstår 500 meter!" vrålar jag. "Neeeeeej!!!" svarar Johanna. "Jo, det gör du!"

Jag tittar på min Garmin, slirar lite i modden trots kärringbroddar på Asicsen, 820 meter kvar, en liten backe. Jag sätter min hand i ryggen på Johanna och räknar ner, 700 meter, 540 meter. "Nu! Kom och håll i min arm!" hojtar jag genom snöflingorna. Johanna kommer närmre, hakar fast sig i mig och vi ökar takten gemensamt. Vi springer ifatt Diana, hon hänger med. "Fokusera på din andning och låt fötterna gå av sig själv" tipsar jag när jag drar framåt. Vi springer ihop i 150 meter sen har Johanna fått ny kraft, hakar loss sig och ökar själv tempot. Jag stannar klockan vid 10 km och vi pustar ut och varvar ner mot Zinken i skönt snacketempo.

Dianas mål var att greja Söder runt i motvind och snömodd på 55 minuter. Johannas mål var att överleva. Vi grejade det på 55:03. Mission accomplished!

Tröskelpass med IFL
Klubben kör kontinuerligt samma runda runt Söder i lite hårdare tempo. Den är flack och går på asfalt. Här har de flesta persat på milen och förbättrat sig rejält. Vi använder dessa pass som Koll-på-formen. Det är bra att köra kontroller ibland för att se om träningen har gett resultat. Idag var det rätt svårt att hålla hög fart då första delen var just i snömodd och stark motvind. Det tänkta 5:10-tempot justerades snabbt. Sen prickade vår grupp även ankomsten från Mariehamn och vi fick zickzacka mellan rökande, ölbackskånkande och julespritsinhandlande flanörer. Dessa pass brukar ge flera naturliga fartgrupper, jag skulle leda de som ville springa på 50-52 minuter (för jag vet att Diana grejar det) men vädret ville annorlunda. Som ledare lämnar jag ingen längst bak. Tack Anita som hjälpte till att dra in den ena gruppen på 52 minuter. Andra utlovade farthållare var Uffe på 40 minuter, Allan på 45 och Anders &Co på 47. Hade någon velat springa på en timme hade vi grejat det också. Jag tror att det var ett toppenpass för nya Johanna, detta väder och underlag kan ju bara bygga grym karaktär :)

Dessutom ger ju snömoddslöpning i motvind pannben och trimmad julskinka. Which reminds me of stretching.

5 kommentarer:

Träningsglädje sa...

gud. låter som rena rama dreggeldrömmen för en ickegrupplöpare som mig. kan det verkligen vara så bra?

Daniel sa...

Du låter ju som värsta Jillian Michaels!!
"Faint, puke or die, keep running!! " ;)

Anonym sa...

Du står på min önskelista! Som PT.

Cecilia sa...

Min med :)
Och grattis till GAX-startplatsen!

MarathonMia sa...

Träningsglädje: Äsch då - du körde ju samma med mig i Simrishamn! :D

Daniel: Haha - hade Johanna sett spyfärdig ut hade jag ju inte tvingat henne att öka, vill ju inte bli av med medlöpare!


Bureborn: Vad gullig du är! Jag hoppar ner i tomtesäcken och drar norröver!

Cecilia: Tackar GAXigt värre- om jag ska vara din PT får jag haka fast mig i en lina och ge flåsiga hejarrop för du är så kvick!