Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 26 december 2009

En alldeles extra Bra-dag!

Det var ju liksom tänkt att jag skulle ha en vilodag. Sitta och titta på mina härliga barn som imorse kom hem från Thailand. Lyssna på deras historier om vad de haft för sig de senaste 3 veckorna i solen. Tanken var att vi skulle sitta i soffan och le mot varandra så där som familjer gör i juletid.

Efter att mina supereffektiva ungar packat upp sina väskor, sorterat tvätten och jag satt fart på en tvättmaskin var dotterns dag schemalagd. Jag har shoppingdejt med henne i eftermiddag, sedan drog hon och pojkvännen snabbt från lägenheten. Inte spilla tid på tråkigheter när man kan ha skoj -hehe, tänkte jag, tittade på de nyslipade, ännu omålade köksluckorna. Det har ju kommit så många roliga saker ivägen för mitt målande... (undrar vem hon brås på?)

Efter ytterligare 10 minuter säger Sonen "Jag blir lite rastlös...ska vi ut och springa?" Skojaru? Min tanke om vilodag försvann fortare än en avlöning med dottern i butik. På tio nanosekunder stod jag ombytt, redo för snöjogg.

Vi sprang en halvmil i 5:14-tempo, där Sonen berättade om resan, vi förenade nytta med nöje och var så där supereffektiva som bara vi kan när vi slår våra kloka ihop... joggade in på Daglivs, storhandlade, använde sedan matkassarna att köra biceps och axelträning på hemvägen. In med maten i kylen, griljera skinkan och slänga in i ugnen, sedan 50 armhävningar och lite magträning.

Nu återstår bara lite rehab så är ordningen återställd! Somliga dagar är helt enkelt mer underbara än andra!

Hoppas din dag blir toppen! Eller föresten - Hoppas att du också gör din dag toppen!

6 kommentarer:

Kalle sa...

Bättre att le mot sina barn i joggingspåret än i soffan:-D
På shoppingturen vet i F-N ha ha ha!(fast jag tror att du ler där oxå idag :-D)

Evileyena sa...

Alldeles underbart Mia!

Catti sa...

Den blev, jag gjorde = dubbelt toppen :-).
Kram

Hannas mamma laddar sa...

Att förena nytta med nöjde och dessutom med sina barn, kanon! Och bra det där i slutet - "Hoppas du gör din dag bra..."

Louise sa...

God fortsattning, Mia! Jag ar i Thailand (och Laos) och far till nagra VARMA lufspass. Minst lika varma som tomtekostymjogg, tror jag. Fort gar det i alla fall inte.

MarathonMia sa...

Kalle: Joråsörru! Jag log faktiskt i affärerna med dottern också. När det började kännas ansträngt fick hon shoppa vidare på egen hand :)

Evelina:Det var det! (ÄR fortfarande)

Catti: Topp! Dig och glädje kan man minsann lita på!

Hannas mamma: Det sitter ju i skallen. Vi styr ju våra tankar - och vi styr för det mesta hur vi vill att dagarna ska bli och upplevas.

Louise:åååå! Varm skön slow-jogg! Sonen sa igår att det var skönt att kunna andas riktig luft igen - tungt att springa i Thailand - jobbigt att andas i Bangkok.