Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 25 december 2009

Den lilla ratade.

Jag älskar Alladinaskens "Körsbär i likör". Den som alltid finns kvar, den som alla ratar. Hela julaftonen undvek jag knäck, pepparkakor, choklad och annat gotter. Tänkte hela tiden på KarinTri som inte ätit detta på hurlängesomhelst. Jag var nyfiken på hur länge jag skulle greja det. Jag var till och med så duktig att jag tog en apelsin efter maten när de andra åt hemgjord kola.

Tomtejoggen blev en svettig historia. Skägget var inte värst denna gången. Jag ville ju snygga till mig och gick upp en klass i tomteutstyrsel. Lånade min ingifta lillebrors plyschtomtedräkt och hade vanligt löparställ under.

Tomtrdräkter är inte gjorda i funktionsmaterial. Tomtedräkt andas inte. Vaselin i ansiktet ger en sjuk känsla och svetten lägger sig liksom ovanpå. Inte läckert Baywatch-aktigt utan snarare inlindad-i-gladpack.

Åter till godiset. Efterssom jag tomtade runt och ångade som en bastu (det tog 1 timme och 8 minuter att springa 10,2 km) fick jag många kommentarer som "Nu kan du ju äta vadsomhelst". Men jag skulle nog visa att jag inte föll för frestelsen.

Firade jul med bror och syster, åt gott - men inget godis. Åkte sedan förbi pappa och hans fru en sväng. Satte mig i soffan och fann mig själv tuggandes på en "Körsbär i likör". Hur gick det till? Den låg där alldeles ensam i asken och jag ser det snarare som en human insats att faktiskt äta upp den än att den ska känna sig ratad och glömd.

Hur gick det för dig att trycka i dig godsaker på julafton? Vad tycker du är godast?

11 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Massor av god mat, knäck, kola, clementiner, choklad, must och annat mums fick plats i magen! Tur att den är töjbar, jag kan behöva äta upp mig lite inför vårens maraträning :)

Miranda sa...

Jag tryckte i mig sjuka mängder choklad - som vanligt :)

Larubsson sa...

Det gick lätt att trycka i sig godis och cholkad :) Inga problem alls :)
Julkramar till dig!

Karin sa...

haha, du e för rolig! Kul att du hakade på min utmaning en bit iaf, duktigt! Och sen att det blev en pity-eat av körbärslikören, ja du e för snäll helt enkelt! =)
God jul på dig!
Och nej, för mig blev det mat + apelsiner + nötter&russin. Gott det med! Och känns faktiskt rätt skönt att inte ha frossat denna veckan jag varit sjuk, lätt att det blir så annars, tycka-synd-om-godis osv. Nope, jag är redo för mellandagspass snart! Kram

Magdalena sa...

Jo, tack jag har ätit en del godis men imorgon är det slut! Körsbär i likör är min favvo och som sagt -alltid kvar.

Petra sa...

Jag knarkade grönkålsstuvning med skinkspad och cognac. Godare än det låter och jag kan inte få nog av det :) Ihop med en kall öl är den en killer!!

Ingmarie sa...

Inte en endaste chokladsmula för mig. (Ännu...) Magsjuka gör att inte ens det smakar.:-( Fast jag hann springa mitt jutomtel-löp innan den slog till. :-)

Evelina sa...

Jag har gjort som Miranda, ätit choklaaaaaad....

Ellinors dröm sa...

Det är alltså du som sett till att fanstyget kommer finnas kvar även nästa år i Alladinasken. Svartfot!!! ;) God fortsättning på julen...och du. Köksluckorna försvinner ingenstans så de kan vänta en stund till.

gullfot sa...

Frukt är godis *visslar*

gullfot sa...

(...och bär = frukt)