Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 11 december 2009

2 långa vilodagar...

...ger dubbla pass på fredagen!

Det är läskigt vad det spritter i benen och vad tricepsen skriker efter mjölksyra efter två vilodagar med Juleskum, pepparkakor, glögg och lussebullar. Den sockriga sörjan i magen vet inte riktigt hur den ska ta sig ut i tarmsystemet - det finns ju inte direkt någon näring att tillföra. Alltså gör jag följande:

1. Tränar styrka med Nordic Military Training på morgonen för att få sockersörjan i magen att centrifugeras runt och finfördela sig. Sörjan hänger sedan förvånat upp-och-ned, snett, rakt, bak-å-fram i magsäcken och är efter passet helt still. Fortfarande med ett förvånat uttryck i atomerna.

2. Springer lunchjogg och hettar upp sockersörjeatomerna så de ångas ut samtidigt som jag pratar både på ut-och-inandning.

Nu blir alltså sockersörjan så het och dunstar bort så det inte ens räknas att jag ätit det i två dagar.

Bra va?

8 kommentarer:

Louise sa...

Det var en bra metod att få bort sådant där sötsaksklägg - det ska jag komma ihåg! Min metod har annars varit att försöka neutralisera med en morot eller två, men det funkar inte så bra.

MarathonMia sa...

Ah! Den ska jag testa! Kanske måste kryddas med lite broccoli?

Anna (Orka mera) sa...

Smart plan! Den kan inte annat än lyckas!

Löpning & Livet sa...

Fast de är farligt goda de där rosa skumtomtarna! :)

Snorkkis sa...

Funkar det att göra samma sak om man ätit för mycket glass? Ha en toppen helg!

Lina sa...

Hahahaha...jag vet känslan. Självklart så räknas det inte nu när du supertränat :) Jag gillar din blogg! Kan jag lägga till den som länk på min blogg? //Lina

Ingmarie sa...

Underbart! Bara att fylla på med nytt nu. ;-)

MarathonMia sa...

Anna: Rätt stolt över uppfinningen faktiskt! :)

Andréa: Jag gillade dem inte alls innan men nu har jag vant mig. Så onödigt.

Snorkkis: Jag tror mer på Afrikansk dans där - är ju lite rinningare.

Lina: Självklart - länka hej vilt, nemas problemas!

Ingmarie: Coachens nybakta lussebullar med vaniljkräm (!) fick fylla ut idag :)