Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 25 augusti 2009

Tantointervaller med IF Linnéa

Min återhämtningsjogg blev peppjogg

Trots att ett stort gäng IF Linnéaner antingen tävlade på Stadion, eller var där och hejade så var det fullt i klubblokalen när jag kom dit. Jag hade totalt missat eventet på Stadion på grund av (tack vare?) min löparyra, kärlek och annan fokusering. Idag var första löpträningen sedan GAX och jag hade lovat mig själv att ta det lugnt. 5 nyalöpare var nyfikna på klubben och jag åtog mig rollen som siste-man på uppvärmning. Benen kändes fräsha och de dryga 3 kilometrarna avverkades i sällskap av Carina och livsuppdatering. I Tantolunden väntade coach Allan för instruktioner för våra kuperade 820 metersintervaller. Jag tog det lugnt och fångade upp en ny medlem, Camilla, som jag peppade och sprang 5 rundor med. Jag fokuserade på att lära ut lite teknik och hållning i uppförsbackarna och lyssnade på hennes andning. Kvällssolen var fantastisk och jag sprang i linne, det gäller ju att passa på så länge det går!

Kroppen svarade bra, inte ont i vristen alls. Totalt fick jag nog ihop 8 kilometers löpning. Jag förundras över hur mycket mina stackars ben tål och står ut med. Jag vet inte hur mycket jag borde avstå från löpning, eller om jag skulle köra alternativträning - men jag går på känsla. Det hade varit skönt om det satt en liten dosa på axeln där man kunde se i vilket skick kroppen är i, vad som saknas och hur lång tid som återstår av återhämtningen. En sån dosa borde jag uppfinna! Eftersom jag inte kört Nordic Military Training på jättelänge så har jag och Stekaren dagen till ära börjat 100 push ups. Jag klarade 25 stycken på testet (38 i våras). (okej - jag lade mig frivilligt för att han skulle få känna sig starkare...)

Ikväll blir det tidigt natti-natti, för om några timmar blir det morgonjogg med Ken, ett av höstens löften är att peta in minst en morgonjogg i veckan.

12 kommentarer:

Christoffer Hedlund sa...

Va roligt och inspirerande att du tar dig tid för andra. Du är en sann vardagsidol hos mig.
Var ifjol och försökte få upp mitt orienteringsintresse igen med en jättestor OL klubb här i Umeå. Synd bara att ingen riktigt tog sig tiden att peppa mig så självfallet så svalnade intresset på nytt.
Kram kram!

Camilla sa...

Hej MarathonMia! Ja, du var mig en sann idol! Tack för att du fångade upp mig - det var jättebra träning. Precis lagom, men då tycker du kanske att det var för lite...

Anonym sa...

100 push ups har börjat. Spännande träning i 6 veckor. Hjärtat sa att jag skulle göra lika många som dig men...........ngn i mitt huvud sa att jag skulle göra en mer än dig.

/ Stekaren

MarathonMia sa...

Christoffer: Egentligen skulle vi ju vilja att alla känner sig lika välkomna varje gång - intresset för vår klubb har vuxit sig större och större, så tyvärr kanske vi missar en och annan. Tack för att du tycker att jag inspirerar - det ska jag förvalta och utveckla :)

Carolina: Snyggt att jag kallar dig Camilla i bloggen då ;) Lagom är bäst, dumt att gå ut för hårt och inte orka - det blir man ju inte motiverad av!

Stekaren: Du kommer att få jobba ordentligt om du tänker göra en mer än mig varje gång - i fortsättningen ger jag dig inget försprång ;)

Camilla sa...

Det ska vara Camilla, du kom ihåg rätt. Det står väl Camilla nu, det blev något fel.

Lilla Duktig sa...

Haha!
Var det bara jag som fick lustiga bilder i huvudet när du nämnde 100 push-ups och Stekaren i samma mening?
Inte?

Guuuud! Jag måste komma ut mer tror jag...

Anonym sa...

Du är min idol, på alla sätt och vis! :)

MarathonMia sa...

Camilla: Puh!

LillaDuktig: LILLADUKTIG!!! Du borde komma ut mer!

Astanakampa: Tackelitack! ska förvalta det väl!

LindaH sa...

Själv är jag oftast för seg att löpträna innan frukost men jag jobbar på att föra in det i kalendern. Jag skulle vilja veta vad du äter och laddar upp med inför dina långa lopp. Tips och råd tas gärna emot till en som är relativt nykläckt långlöpare.

MarathonMia sa...

Linda: Jag försöker för det mesta äta bra, näringsrik mat + lägger till resorb samma dag. Frukost före långpass (träning) havregrynsgröt, Oatley, banan, kaffe, 1 ägg. Ibland en leverpastejsmacka till. Mina långpass brukar inte vara mer än 3 mil så jag har ingen mat med mig då, barar sportdryck.

Jag brukar se till att ha ätit typ lax, avocado, bulgur och mycket grönsaker dagen innan - vet inte om det är extra bra eller om det bara är mental laddning. :)

Under ultralopp äter jag ju under tiden så vanlig uppladdning gäller + kanske en Vitargo eller två.

Välkommen i långlöpargänget!

Snorkkis sa...

Proteiner och järn brukar Super-Mia säga... och små-snorkkar lyder :)

MarathonMia sa...

Sant Snorkfröken - lägger till extra järn och protein :)

mmmm Blodpudding!