Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 31 augusti 2009

Jag älskar måndagar!

...och särskilt den här!

Tadaaaa! Dags för Nordic Military Training! Vilken rivstart på veckan. Eftersom jag lullat runt i två veckor och njutit av livet, kutat sporadiskt, gjort det som för stunden fallit mig in - är denna måndag varmt välkommen som "Ordning och Reda". Tillbaka till det roliga allvaret. För träning ska vara kul. Skitkul. Som NMT.

Under sommaren har passen bara varit på lördagar och jag har lyckats klämma in ynka 2 mellan tävlingar och semester. Det kändes idag kan jag säga. Drill Inspector Bruno körde en rivstart som hette duga - "Bort med semesterfladdret" var nog dagens tema. Efter en snabb uppvärmning genom snårskog var det dags för plankan och armhävningar som öppning på passet. Jag förbannade min o-ordning och svor tyst över att ha glömt handskar. Mina lena kontorshänder (med undantag för en liten blåsa från krattningen då) tog genast stryk. Snälla Bruno suckade och fiskade gentlemannaaktigt upp ett par reservhandskar ur sin stora ryggsäck.

Den här ryggsäcken skrämde mig en aning. Det kändes som det låg något lurt i den. Typ gasmaskar, stenar eller annat "straffmaterial" jag brukar råka ut för när jag snackar för mycket. Jag höll således en låg profil hela passet och ryggsäcken förblev stängd.

Efter den pulshöjande öppningen teamade jag upp med Puman Helene och körde skottkärra ner och uppför en backe. Därefter skön, lugn jogg bort mot geggamojjeslänten. 10 varv i nerförsbacke för att kletigt ta oss upp för slänten, över räcket och räkna varven högt. Mina korta löparbrallor skyddade inte nämnvärt mot alla brännässlor men jag bet ihop och lekte GI Jane. Grabbarna var grymt starka och varvade mig redan efter 5 rundor. Det tar lite tid för min kropp att vakna... och jag låg hopplöst sist.

Därefter kort språngmarsch till ännu ett räcke som vi använde som hjälpedel när vi skulle köra armhävningar parvis. Segade rejält efter ett par stycken men försökte ändå fullfölja övningen. Nu började det susa i skallen och nästa laddning övningar välkomnades i det daggiga gräset - MAGE. Oups - den hade nog vilat hela sommaren. Nu börjar minnesluckorna komma fast jag tror att vi kröp, ålade, drog oss fram och tillbaka, gjorde armhävningar, sprang x antal vändor (och bara fick andas genom näsan...), jägarmarsch, ankgång, grodhopp - och vips var vi på Östermalms IP för att ställa oss i ring och avsluta med upphopp. 75 minuters träning i härligt soldis. Kärlek.

Jag firade veckans tuffa öppning med att låna Stekarbilen och åka hem till min dotter för lite pepp i hennes utmaningar.

Jag är darrig i hela kroppen men passet var nog lite extra tungt. Jag kände mig energifull och stark - nu ska jag fylla på med bra mat och ladda för nästa träningspass. Det är ju trots allt bara 3 veckor kvar till Berlin Marathon.

Härliga, härliga måndag - vilken öppning på en ny vecka!

10 kommentarer:

Hamberg sa...

Ja tufft var det :-) men lika härligt!

//Kräk Malin

Anonym sa...

Låter som ett bra pass... Vad har du för målsättning i Berlin då?

MarathonMia sa...

Malin: Vilket raketstart - här gäller det att hänga med. Min minifrukost var på vippen att göra sig påmind på ett obehagligt sätt efter arbetet på ängen - tur att vi fick vila med jägarmarsch...

MarathonJohan: Hmmm - jag skulle såklart vilja klara av min drömgräns 3:39 i Berlin, men har inte kört någon fartträning alls i sommar - bara långa och återhämtningspass. Men, men - den målsättningen finns ju kvar.

Jossan sa...

Heja Mia
superkvinnan!!!
DU är så underbart inspiererande!!

Snorkkis sa...

Låter som om du är riktigt tillbaka på banan igen! Och det med besked. Härligt.

Elin sa...

Låter som en bra start på denna vecka :-)

Carina sa...

Härliga måndag!

Anonym sa...

Det låter grymt kul med denna träning! Skulle passa en gammal orienterare som mig som handen i handsken....synd att man inte kan få den i familjeschemat bara

MarathonMia sa...

Jossan: Tackelitack tjejen!

Elin: En mycket bra start på veckan.

Carina: Härliga, superhärliga måndag!

TheRunningDuck: Ordna egen gyttjefejd och ta med familjen? Var ligger begränsningarna?

Anonym sa...

Jag har så ont...men så där underbart skönt ont..
Så härligt att se alla igen...
Som du säger...
Nu e det dags att få lite ordning o reda.... /kram Sivan