Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 22 maj 2009

Vatten, vatten, vatten - den viktiga vätskan

På maran dricks det vatten, vi springer genom duschar, vi häller vatten över huvudet för att svalka av oss. I dagar och veckor innan loppet laddar vi med vatten. På flera håll i världen är det ont om rent vatten. Därför har Tone som jag springer med valt att springa årets Stockholm marathon för välgörenhet. Hon samlar in pengar till en vattentank i Kenya - hjälp till med en tia eller två! Jag tänker sätta in 345:46 kronor. Alltså tiden som hon och jag ska springa maran på (3:45:46).

Från Tone:


Jag ska springa Stockholm Marathon och kan genom det hjälpa Frälsningsarmén med målet att 15 byskolor i Kenya skall kunna ha rent vatten. Frälsningsarmén är samarbetspartner till Stockholm Marathon.Tänk om jag, med din hjälp, skulle kunna bidra med en vattentank. En vattentank kostar ca 5 500 kr. Jag lovar att försöka fullfölja loppet för att göra vattenkampanjen synlig. Med ditt stöd kommer sista milen att kännas lättare.

Sätt in en gåva på plusgiro 90 04 80-5 och ange som referens: "Marathon som ger vatten. Jag väljer att ge ett bidrag till projektet genom att stödja Tone Knibestöl."

Vid internetbetalning uppge: Tone Knibestöl + MarathonEller sätt in en gåva på www.fralsningsarmen.se/stockholmmarathon.

Markera att du vill ge en gåvogramgåva och skriv mitt namn som mottagare. Om du gör det skickar Frälsningsarmen ut ett gåvokort till mig på att du var med och hjälpte till.

Tack Tone:-)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Bra initiativ! Inte omöjligt att det kommer en slant från mig också...

Linda sa...

Väldigt fint initiativ. Självklart ska jag sätta in en liten slant.

Anonym sa...

Underbart! Puss T :-)

Carina sa...

Mycket bra!! Bidrag kommer.

Anonym sa...

NU vet jag varför Tone alltid springer med sin lilla hatt(keps), hon är en godhjärtad kvinna som vill samla ihop och dela med sig till alla de bättre behövande!
Vår tids Karl-Bertil Jonsson(fast sötare);-)
JÄTTEBRA INITIATIV!!!
Jag HAR satt in 550 kr.(1/10 tank) oxå baserat på en marathontid: min sämsta från 2002: 5.50.30 min.
Jag visste väl att den tiden förr eller senare skulle komma till nytta:-)
/kalle.

Katrin sa...

Hej Mia och Tone!

Jag har satt in 345 kr för jag är övertygad om att ni klarar den tiden. All lycka till er på Marathon och till vattenprojektet.
Kram Katrin

MarathonMia sa...

Åh vad bra med alla bidrga - det kanske blir två hela vattentankar! Jag lovar att rapportera senare hur det gått!

Byn i Kenya tackar nog också!