Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 28 maj 2009

Den viktiga tröjan

TRÖJAN NR 1.
Nu har Görel kvalificerat sig för en IF Linnéa tävlingströja!

Hon har med bravur (trumvirvel....) sprungit VårRuset. Sist hon gjorde det var för 15 år sedan. Igår var det dags igen, hon var nervös och höll på att glömma starten (det är ju så mycket viktigare att fixa god picknickmat till kompisarna!). Strax före start kommer hon i alla fall med andan i halsen och säger att hon ska ställa sig i kön till BajaMajorna "Det hinner du inte" svarar de rutinerade BajaMajje-och-komma-i-god-tid-till-lopp-brudarna unisont. Det var Karin, Catti, Helena och jag från klubben och en väninna till Görek som skulle eskortera henne de 5 kilometrarna. Efter ett besök i busken blev det uppvärmning och sedan start. Görel gled fram och varje kilomter gick snabbare och snabbare. Hon tog backarna som en sann Linnéan och sprang förbi många.

Själv gjorde jag mig vän med 35 nya glada tjejer och ovän med resterande 17.000. Jag hojtade allt var rösten bar "Gående till höger, löpare till vänster!" Några hakade tacksamt på. Andra snäste. Fast det är ju faktiskt så det går till på alla lopp, oavsett om det bara är tjejer eller blandat. Att visa hänsyn borde väl vara en själklarhet. Görel ville att jag skulle säga till när det var 400 meter kvar, vilket jag gjorde - då brände hon av i full galopp så vi hade svårt att hänga med, speakern vid mållinjen hojtade ut i högtalarna "Här kommer ett gäng från IF Linnéa, de har ett stort antal anmälda till Stockholm Marathon på lördag!" Åh vad jag blev stolt och varm i hjärtat. Min tröja är någonting. Min tröja är IFL och jag är en del av det!

Grattis Görel till en härlig prestation - Du har sprungit en halv mil Goddammit!

TRÖJA Nr 2.

Lillebror Henrik låter hälsa, att om ni kunde vara så snälla och heja lite på honom också, och inte bara hans kaxiga storasyster på lördag så kommer han att springa i en röd tröja med texten "Henke" på framsidan och "Om du kan läsa det här kommer jag i alla fall inte sist" på ryggen. Svarta brallor och vit keps har han som resten av de 18.000 startande.

12 kommentarer:

gullfot sa...

Lillebror Henrik är välkommen att springa för IF Linnéa. Då får han okså en svart tröja, och många som hejar på honom :-)

Karin sa...

Grymt! Då var det ni som de talade om, vi hörde utropet när vi satt o fikade. Go IF Linnéa! Bra jobbat av Görel, och vilken schysst hejarklack som springer MED i loppet och banar väg! =)
Men löpare springer väl ändå om till vänster? Håll till höger brukar jag ju ropa.

Synd vi missade varann i vimlet. Ses imorgon!

Jossan sa...

Låter som ni hade riktigt kul.
Det hade jag med som peppade runt vår 12åring på hennes allra första lopp.
Men jag håller med Karin, Håll höger är det väl som gäller och omspringning till vänster.

Härligt att sprida IF Linnéas löparglädje vidare :)

MarathonMia sa...

Fredrika: yeah right. jag tävlar inte mot mina klubbkamrater, jag springer med dem. Han får en tröja efter att jag slagit ´honom...

Karin och Jossan: Ni har så rätt - och det var det jag skrek - min hjärna skickar signaler till tangentbordsfingrarna som inte lyder. jag korrigerar genast!

Hamberg sa...

Hmm jag kanske kan "sympatihejja" lite på honom...eller så anfaller jag honom av en helt annan orsak ;-)!
Men oavsett så kommer ju du vinna!

jumper IK Kometen sa...

Varför ska Henrik springa i svart tröja när han har en röd?

Brorsan styr
och tröjan duger
Syrran spyr
Linnéa suger
Henke Henke Henke !!

MarathonMia sa...

MAlin: Då ber jag Andréa fälla honom i Rålambshovsparken så tar du över när han redan ligger... hehehe - what a great plan!

Jumper: Hrmpfff.
Henke är röd
efter 30 död
Mia är alert
trots sin onda stj.. (usch får man skriva så?)
Vet inte hur man kortar sätesmuskel på annat sätt...

jo nuvetjag!

Henke är röd
efter 30 död
Mias ben pumpa
trots en ömmande rumpa.
Mia Mia Mia!

Sådärja!

Helena sa...

Haha go Mia!!!! (såklart;)) Tack för igår, du har en schysst pipa, vi måste ha hörts över hela universitetsområdet ;)

Larubsson sa...

Skönt att höra att man inte är den ända "löparpolisen" när man springer ett lopp. Lycka till nu! Kramar Veronica R

gullfot sa...

Jag anar leken svarta och röda rosen på lördag. IF Linnéa vs. IK Kometen. Jumper och Henke, vilket team! Men det räcker inte för att klå Mia. Mia är bäst.

Tildo sa...

Jumper och Henke?

Stackars Henke !!!!!

jumper sa...

Storsint som jag är önskar jag självklart även Mia lycka till.

(Den som måste hitta på sina egna hejaramsor, och därtill fåfängt letar synonymer till "sätesmuskel", utstrålar en sådan hjälplöshet att hjärtat smälter).

Tvingas dock för en gångs skull hålla med Tildo. Henke klarar svartsystrarna själv.