Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 23 februari 2009

Tjejvasan - lite fakta och bilder

Längd: 3 mil

Tid: 3:18:38
Medelpuls: 147 (165)
Ansträngningsgrad: 3 av 5
Teknik: Använde löpteknik. Sprang i uppförsbackarna med höften framåt. På raksträckan stakade jag inte helt, utan fick till det att se ut som ett löpsteg där staven mer användes från mitten och bakåt (istället för att sätta i den långt fram). På detta sätt sparade jag massor av energi.

Tips: Jag lyssnade på alla tips och testade mig fram. Undvek dock passgångsåkning som Ken försökte lura mig till tidigare i veckan :) Jag såg hur folk drog upp axlarna, krumbuktade sig och flåsade. Då gjorde jag tvärtom. Blev aldrig riktigt trött eller slut.

Känsla: Underbart! Naturen och vädret var ljuvligt. Jag var glad och harmonisk.

Klädsel: Jag hade klätt mig för en 30k löparrunda i samma väder, vilket visade sig vara perfekt.


Utrustning: 15-20 år gammal utrustning funkar alldeles perfekt!

Blessyrer: Trött i ländryggen vid målgång. En blåsa på vänster ringtå. Efter stretch var ryggen ok. Nu, två dagar senare är jag lite öm i höfterna men skulle lätt kunna träna vad som helst idag.
Ska jag göra det igen? Absolut.


8 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Det ser ju riktigt kul ut! Kanske skulle påbörja min klasiker nästa år ändå :) (Har inte stått på ett par längdskidor sedan 01, och innan dess åkt typ en gång om året)

Anonym sa...

har precis läst ditt tidigare inlägg. förmodligen ditt bästa inlägg EVER. så underbart. du är ju en natural på det där med längd!!!! haha. ja du är för rolig i alla fall!!

Anonym sa...

Hon med nummer 8288 hör en frustande Mia och ser med förvåning och en smula rädsla när Mia åker förbi med sitt fightingface...Lite för mycket NMT kanske :)

Anna (Orka mera) sa...

Härligt kämpat, du måste vara en naturbegåvning på skidor! Själv sitter jag och planerer vasaloppsspinning och blir mer än lovligt sugen på att köra hela tjottaballongen nästa år. Kan nån ta ner mig på jorden???

MarathonMia sa...

Andréa: Klart du ska - lite Tjejklassiker dör man inte av. Har jag hört :)

Sara: Tackar för komplimangen - den värmer!

Ken: 8101 är så skraj så hon nästan kastar upp... Fasan i spåret liksom.

Anna: hahaha - en utmaning vore väl att spinna med pjäxor...

Felicitas sa...

Haha! UNDERBAR läsning!! :D

MarathonMia sa...

Felicitas: Läste om din valla-miss - eller rättare sagt tjep-miss, jobbigt värre!

Anonym sa...

Har kommit på receptet på din framgång. Löpskolning! Hög höft! Niklas Jonsson tjatade sig blå om det i sin skidlöparskola som han hade på SVT vid nåt mästerskap för något år sen. Löpning är grunden till all sport ;-)