Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 16 februari 2010

Barnsligt roligt!

Eftersom jag börjar närma mig 40 har diskussionerna gått lite kring exakt NÄR jag ska börja klä mig i kråsblus och pliesserad kjol. Kör man ett uppvärmningsår och smyger in stilen eller sker det över en natt?

Hursomhelst. Igår testade jag Powerplate med det här härliga gänget!
Foto: Mirandas självutlösande kamera

Barnsligt kul att möta bloggare och stå och spänna musklerna ett tag. Att träna Powerplate var mycket jobbigare än jag först trott. Ingmarie sa "Du som är så stark kanske inte tycker det är så svårt". Jomentjena. Övningarna var mellan 30 sekunder och 3 minuter långa. Att köra stegupp på Poerplaten och hoppa i en minut kändes som 45 minuter hård Step-up utan vila. Typ. Foto: Miranda Kvist

Jag klarade sidoplanka och planka utan större problem, jobbigast var nog upphopp och jobbet med rumpa och baksida lår - men det kan ju vara att 7 mil sitter i benen. Är du nyfiken på Powerplate - surfa in här.
Att stretcha mot brädan var supereffektivt - fick nästan ner hela handflatorna i golvet när jag böjde mig fram. Cool. Det blev lite som "Kylskåp möter yoga" en otippad kombo.
Nu har jag en fullspäckad arbetsdag framför mig innan det är dags att leda passet på IF Linnea - idag ska det gå undan. Jag hör ända hit hur det skriks från Runner's Store "Miiiiiia - kom och köp oss! Vi vill springa fort!". Men jag är ståndaktig. Jag lyssnar inte på lockropen från de vackra Asics DS Trainer som hörs ända till Kungsholmen. Inte just nu i alla fall.
Föresten - undrar om det finns pliesserade löparskor med tillhörande kråsträningstopp?

13 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Om du lovar att springa i kråsträningstopp så lovar jag att sy en... Plisserade skor verkar dock överkurs för mig som inte har så avancerade sykunskaper :)

MarieV sa...

Fyllde 40 i december, tack det gick bra. Springer vidare, utan krås och plisserad kjol-och då jobbar jag ändå på bank...och kom ihåg- Kärringar finns av båda kön, i alla åldrar!!

Louise sa...

Jag, som uppnått den aktningsvärda åldern av 42 år, har lyckats flyga under denna Plisserad-kjol-och-knytblus-radarn. Och tänkte nog försöka fortsätta med det, så lova att inte skvallra för någon att jag fuskar! ;)

MarathonMia sa...

Anna: Cool! Syr du en kråstopp så springer jag maran i den!

Marie: så sant så sant. Jag har sett män som har mjölk i kaffet!

Louise: Fortsätt flyga lågt - den dopingen funkar tydligen!

RosaMilton sa...

Kanske inte höghalsad och pliserad träningstopp men jag har sett snygga toppar med insydda veck runt halslinningen... supersnygga Är det tantvarning då? :)

Linda sa...

Den enda (Ända;-) gången jag testat PP trodde jag att jag sket på mig när man skulle sitta på plattan och den skakade loss som tusan. Helt galet obehaglig känsla.. kanske dags att ge det en ny chans..

Petra sa...

Plisserad...ääähhh, inte ska du ha sånt, du som är så snygg i tights!! :)

Carina sa...

Ohhh, no, ska jag ha plisserad kjol och krås!!! Har lyckats förtränga det i sju år, tror jag fortsätter med det!!!

cecilia sa...

plisserad kjol och sånt behöver aldrig dyka upp, påstår jag i kraft av att vara född -60! inte ens när jag fick uppgiften att svara på drottning Silivas frågor en gång behövdes det.

Ingmarie sa...

Inte ens 40!!!??? Rena ungdomen ju!:-)LÅNGT till kråsblus, hatt och rullator.

anneliten sa...

Fattar inte grejen riktigt. Fyll fyrtio bara och fortsätt vara du.

MarathonMia sa...

RosaMilton: DET är mode min vän. Stilrent.

Linda: spara rumpskakningarna till sist - testa ett program - kul och jobbigt!

Petra: Men jag kan ju inte gå i löpartajts på jobbet. Och tur är väl det - då hade jag nog kört intervaller i konferensrummet eller gjort situps under skrivbordet...

Carina: too late. nu slipper du det!

Cecilia: Men Drottning Silvia ÄR ju plisserad kjol. Det räcker för hela svenska kvinnofolket -så då slipper vi väl?

Ingmarie: Jag har andra klädplaner till rullatorn - grå kofta och vinröd bomullströja. Krås till fest.

Anneliten: DET blir inte så svårt - jag kör på det. Men jag gillar ju utmaningar så jag tog den värsta tänkbara - läbbigare än Ironman.

soffan sa...

OM du nu ska genomföra din kråstantmetamorfos tycker jag absolut att du ska göra den över en natt. Tänk på underhållningsvärdet för alla i din omgivning ;)! För övrigt har jag hört att 40 är det nya 20 :).