Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 28 februari 2010

Ny utmaning!

Messade coach Ken och utmanade honom igår "10 dagar utan tillsatt socker med start NU?"


Han kontrade med en viktnedgång i fettprocent på 0,5 innan Skövde - inte redo att avvara sina kanelbullar och Gainomax. Efter kompromiss flyttade vi fettprocentsnedgången till Premiärmilen. Jag vägrar banta, jag tror att jag behöver all energi jag kan få fram till både Skövde och Premiärmilen. Men jag ska vara ordentlig med VAD jag stoppar i mig. Alltså kvarstår min utmaning om "Inget tillsatt socker i 10 dagar". Det kommer inte att bli jättesvårt för mig eftersom jag aldrig äter halv- eller helfabrikat utan lagar min mat själv. Det gäller att kolla ordentligt på förpackningarna för det är typ tillsatt socker i allt. Så nu ska jag tacka nej till bullar, kakor, tårtor och sötat bröd. (Anledningen till att jag bara tar 10 dagar till att börja med är att jag kommer att ladda med Vitargo och behöva socker under tävlingen i Skövde.) Det ena behöver ju inte utesluta det andra så jag tror stenhårt på att min kost kommer bygga muskler och bränna lite fettprocent.

Vad är väl 10 dagar av ens liv? Ni hänger väl med?

11 kommentarer:

Pernilla sa...

Såg Dina fina blommiga damasker hos Petra.. Var shoppar Du dem???

Elin sa...

Såklart jag hänger med. 10dagar är ingenting av ens liv.

Maria sa...

Jag kan ta allt socker som blir över från denna diet - kan du skicka den med post? ;o)

Själv tänker jag köra tvärt emot - mer socker och fett :o) :o) då kommer jag ha sååå mycket krafter och energi till att kunna hejja som bara fa....på dig på Premiärmilen och det vill du väl inte gå miste om? :O)

MarathonMia sa...

Pernilla: www.dirtygirlgaiters.com To-die-for!

Elin: grrrrejtans!

Maria: absolut inte! Bara du inte får sockerkoma och somnar in i ett blodsockerfall! ;)

Ingmarie sa...

Jag ÄR redan med! :-) Lusläser alltid innehållsdeklerationerna men det är banne mig inte alltid så lätt att hitta "sockerfritt"...:-(

Frida sa...

Inte heller några bars el. dyl. under träning? För egen del kan jag inte vara med på utmaningen eftersom det aldrig finns socker i min hemlagade vegomat eller snacks som torkad frukt. Tror man kan få i sig mycket och bra (både långsamma och snabba) kolhydrater ändå

Karin sa...

Nope, inte med. Tyvärr obotlig godisgris som dock gör vissa försök till botgöring. Dessa kräver dock långt mer motivation och förberedelse än vad du gav mig :-) Dessutom tror jag att det var du som sa att perfekt var tråkigt och detta är ju min enda last och nackdel ;-P

P.s. jag har strippat dig förresten. Har snott din superwoman dräkt! :-D

Miranda sa...

Shitt, det är tufft att vara Mini-Marathon-Mia.. :/ Utan socker och grejer.. vet inte om jag pallar. Hur ska jag göra med mitt naturgodisbehov?!

MarathonMia sa...

Haha - ni är för söta - klart ni ska käka Karamellkungen och Naturgodis! Någon måste ju se till att skatterna kommer in! Och JA - perfect is boring.

Tackar för torkad frukt och vanlig frukt för annrs skulle jag nog se ut som en citron ;)

Jag måste ju testa!

Pernilla sa...

Tack för länken Mia! har varit där och kikat och det blir svårt att välja (men vem har sagt att man bara behöver ett par...)

MarathonMia sa...

Pernilla: Jag har 3 - skulle köpt fler... blir till sommaren - måste ju uppdatera sig lite :)