Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 10 februari 2010

Är jag inte starkast så får jag vara smartast!

Japp - där satt den! Igen. En-Mia, Två-Mia, Tre-Mia... jag vann Max-tävlingen i armhävningar. Igen.

Bild från tidigare i vintras. Nu ljusnar det snabbt på mornarna!

Pulshöjare Spyfys lovade oss "Morning from Hell" och jag hakade på Intensivdelen. Intinsivarna idag bestod av min skitsnabbe son Alex, Den grymt store-å-starke Mats, ArmhävningsGurun Erik, Totalgalne-Tokstarke-snabbe Tene och så jag. Vi turades om att kuta runt med en supertung ryggsäck (20-25 kg? eller var det 5?) och fick springa med höga knän när de andra sprang vanligt.

Maxtest i armhävningar där Spyfys tydligt sa "Här gäller det att ta placeringar". Jag följer instruktioner och tänker smart. Jag körde 29 stycken och la av, sedan 24 och la av. De andra hade givetvis krämat ur lite mer, så jag drämde till med ytterligare 24 armhävningar och tog därmed 5 placeringar. Gjorde inte flest - för det gjorde Erik som vanligt, men jag var smartast. Jag fick sedan lyssna till de andras Ett-Mia, Två-Mia, Tre-Mia upp till 35 när jag låg i statisk magövning och gänget körde fler armhävningar. Jojje vann motsvarande placeringstagningar på Tricepsdips senare. Där var jag och klubbkamrat Tene kvar längst och gjorde hela 50 dips (Tene ytterligare 5!) i tredje och sista omgången. Schysst virke i de där löpartjejernas armar!

Som vanligt var 75 minuter över alldeles för fort. Nu laddar jag med bra mat och stretch - ser grymt mycket fram emot Lördagens bravader. Mer info kommer imorgon bitti om "Erövringen av Kungsholmen!"

9 kommentarer:

funrun sa...

åh så underbart det låter!

Jojje sa...

Det övergår mitt förstånd hur ni löpartjejer även kan ha sån uthållighet i triceps?????
Med 3 snabba set, och när mjöksyran kommer, är det ju omöjligt att komma över 30 reps....

MarathonMia sa...

Funrun: Ta med dig Shaun och häng med utomhus vettja!

Jojje: nu ska jag berätta en väl bevarad hemlighet... tjejer är fåfänga och vill ha snygga armar i löparlinnet. Alltså kör vi minst 100 tricepsdips om dagen. Minst. ;)

Petra sa...

Fasiken, du är grym Mia! Du är min idol! Lördag ser jag fram emot!

MarathonMia sa...

Petra: Jag gör armhävningarna INNAN passet på lördag ;)

Mylay sa...

Hej Mia!

Skulle vilja fråga dig om råd. Hur ofta träffar du napprapaten? Har du en bra napprapat som du kan rekommendera? Jag har börjat få lite ont i knä och vet inte vad det beror på...
Tack för din blogg, alltid inspirerande! Du är super stark!

Mylay,
http://lifetimerunners.blogspot.com/

RosaMilton sa...

Jag hade som ovanstående kommentar en likadan vid ett tidigare tillfälle/blogginlägg och mejalde dig på din gmailadress. Ge oss stackare ett bra naprapat-tips!

Miranda sa...

..och vilka bravader morgonens pass låter som också :)

MarathonMia sa...

MAylay - tips kommer flygande....

RosaMilton: Sorry :( hade missat ditt mail - men nu har jag svarat :)

Miranda: äsch då. Begränsningarna sitter i huvudet.