Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 18 december 2009

Julavslutning på Vuxendagiset

Snö, minus 6 grader och en massa vippande tomteluvor. Och självaste snygg-Jonas var Tomtefar!

Morgonpass i vinterskrud. Fullt av nissar från både Zinken och Östermalm. Tomtefar beordrade armhävningar i snön -ingen golf, sedan skulle vi dra honom i släden -leka Rudolf. Vi var många, och linorna som var fastbundna i pulkan var långa. Vi drog och vi sprang - genom snö som var djup. Framåt, framåt framåt -har tomten fått sin sup? Halt. Hopp över halvfrusen bäck, springa igen - flytta på tomten. Samling på ängen i djupaste snö. Nästan dö. Återuppstå som ängel. Ängel av snö. Med armhävning emellan. Förstås.

Mera snömoddespring, för par-tåhävning. Ännu en förflyttning, bort mot Tonys backe. Här var det inget snacke. Två och två upp till toppen, sedan slira ner i modden tillbaka och upp, och tillbaka och upp. Slutligen ner och förflyttning mot Änglaängen. Där möttes vi av julsång och marschaller, spadar och ytterligare intervaller. Jag och Felix var bäst i kullerbyttsparaden, de andra kämpande hårt med snöskyffelspaden. Snöiga och dana vi fortsatte kämpa, hoppa över varandra och under krypandes flämta.

Tjo och tjim med halvdanna rim - vi avslutade med varm glögg och lussebulle.

(bilder kommer senare)

3 kommentarer:

Snorkkis sa...

Tomtenissarna verkar vara i top trimm inför julen!

Evelina sa...

man måste ju bara älska din blogg.

tack för härlig läsning

/E

MarathonMia sa...

Snorkkis: Nu ja - undrar vad 3 veckrs vila kan göra?

Evelina: Vad gullig du är - tack!