Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 24 november 2009

Tidig före-frukost-löpning

Hmmm det planerade blir inte alltid genomfört.

Igår när jag kom till hotellet var jag stelfrusen. Det hade dessutom hunnit bli mörkt ute. Riktigt mörkt. Jag körde lite rehabträning på hotellrummet istället för den tänkta löpningen, tog en varm dusch och hängde med 2 kollegor på finrestaurang där de serverade grymma biffar. Ställde således klockan tidigt.

Dressade upp mig i IF Linnéastassen och drog på mig mina älskade, gamla Asics DS Trainer (kära tomten jag önskar mig ett par nya i julklapp!). Tog mig ut på industriområdets gator och sprang rakt fram. Detta är det enda sättet för mig att inte komma vilse. Passerade stora, fina villor, en klädesbutik med banlonkläder och nylonbyxor för att springa vidare in i ett nybyggt bostadsområde. Då tog vägen slut, det var bara att vända och låta vägen ta mig tillbaka. Nu hade solen börjat gå upp och jag suktade efter något annat än kullersten och asfalt. Det finns så många skogar kring industriområdet och jag tänkte testa en tur i en av dem.

Det visade sig vara helt fel. Jag tog in på en uppkörd väg mellan granar och snår, fastnade i taggiga buskar och sprang så gott det gick över stockar och sten. Som tur är var det flackt. Efter ungefär 3 minuters löpning kom jag ut ur skogen och står mitt framför mitt företags ingång. Hade tagit den minsta skogsdungen i närheten och min hjärna trodde faktiskt att jag var på helt andra sidan mitt hotell. Nu tog jag i alla fall ett ärevarv runt kontorskomplexen och sprang det snabbaste jag kunde tillbaka för att få lite frukost i magen. Eller förexten - jag sprang snabbt utifall att någon kollega skulle kolla ut genom fönstret, ville ju stajla lite!

Detta träningspass klassas som Lätt distanslöpning:
Längd: 8,13 km
Tid: 43:47 minuter
Snitt: 5:23/km
Snittpuls: 166 /max 244 -(yeah right!)
Långsammaste tempot (ej hel km): 8:13 min/km (i snåren?)
Snabbaste tempot (ej hel km): 3:49/km (nära-frukost-upplevelse på slutet)

Hade inte ont i knät någon gång under löpningen. Inte heller ont i skinkan. Det här kan nog bli något ska ni se! Skönt komma-igång-pass. Imorgon bitti får jag sällskap av en kollega och sparar mitt kvalitetspass till jag kommer hem på torsdag.

Vad har ni tränat idag?

***************************

16 kommentarer:

Evileyena sa...

Jag har marscherat 5 km med 25 kilos stridsutrustrning i 12 min-tempo. Det var fanimej skitjobbigt.

Louise sa...

Ingen träning idag. Än. Men strax ska jag ut på ett backpass.

RosaMilton sa...

7,7 km lågpulslöpning ska hålla mig på max 142, men det är svårt!

Staffan sa...

Inte tränat ett skit idag, istället börjat på obligatorisk chefskurs - "Constructive Conversations" från arla morgon till sen kväll...Låter det spännande? Samma sak imorgon men hoppas i alla fall med lite löpbandsträning på morgonen innan jag ska in och låtsas-coacha igen...

Anna (Orka mera) sa...

Jag har tränat spinning och afro. Inte helt frivilligt vald träning men det går sjukdom bland instruktörsstaben så det var bara att kavla upp ärmarna och rycka in!

staffan sa...

Hej Mia,

Idag var Rubin(f.d TSM) gäst tränare i klubben flera andra från TSM var oxså där. Vi började först lite lätt uppvärmning(3km) sen löpskolning för att sedan köra intevaller tusingar på Årsta bron. Under vilan fick vi olika styrke övningar liknande NMT övningar att köra som vila. Fick in riktigt bra tider trots 2v vila utan någon träning alls klart nöjd.

Kram Staffan

Kalle sa...

Tränat med Linnéa som hade Rubin som gästtränare(+ ett gäng kollegor bl.a Catti, Mia, Tomas och Anders). 8x1000m. på Årstabron med en styrkeövning vid varje vändning. Vi var indelade i 4 olika "fartgrupper".
Det var jättekul så det gjorde inte så mycket att jag inte fick revansch på dig(se bloggen 21 okt.)

MarathonMia sa...

Måndagsbarn: Jag råkade läsa SKIDutrustning och tänkte att nu har du gått vilse. Lät jobbigt det där! Hade det varit 25 kg choklad hade man ju kunnat äta upp det på vägen... men då hade ju kilona legat i magen (?)

Louise: Hoppa backpasset gick bra! (...fram med höften, upp med blicken....)

RosaMilton: Jag förstår att det är svårt! Det tar mer mentalt än vad det är jobbigt för kroppen. Inställeningen är ju "snabbare för fasiken" så man måste ändra tankesätt "bygg mitrokondrier långsamt nu snälla kropp"

Staffan: En kurs To-Die-For - det är ju uppbyggnad om något! Jag älskar att lära mig nya saker eller att göra saker annorlunda. Skutta runt lite i utbildningslokalen elller kör utfallssteg längst bak - ta bort stolen och sitt i jägarvila (så berättar du sen vad de andra tyckte om dig ;) hehe)

Anna: Jag tycker att det låter fantastiskt roligt! Fast inte om du hade andra saker inplanerade förstås...

Staffan och Kalle: Snyft. Det där lät ju hur kul som helst! Klart ni var starka! Vi får se till att ta dit Rubin igen och göra en favorit i repris Då ska jag jaga Staffan så får Kalle jaga mig.... hörde jag "Game!"?

Ingmarie sa...

Bra jobbat! Jag har kutat fartlek (totalt 100 min.) + 50 min vattenlöpning + träning på Powerplate. Dessemellan bara suttit på en stol. ;-)

Jossan sa...

vad skönt att du inte fick ont!

Själv körde jag långpass genom att springa från jobbet i stan till hässelby :)

Anonym sa...

Jag har tränat mina armar genom att bära runt på en skrikig Ida några timmar ;-)
// H

MarathonMia sa...

Ingmarie: Shit! 100 minuter fartlek - jag brukar ha problem att greja 20 minuter ;)

Jossan: Grymmers jobbat!

Heli: DET är också träning! Både muskulärt och mentalt :)

Carina sa...

Hej Mia
Jag körde också intervaller över Årstabron med Catti som tempohållare. Tokroligt pass, med styrka inlagt istället för vila. Nästan lite NMT-känning. Fort gick det också för en gångs skull :-)
Idag på morgonen körde jag återhämtnings jogg i poolen på Eriksdalsbadet. Skön start på dagen.

/Carina

Mumintrollet sa...

Försökte springa men det där j-a knäet håller inte. Fick avsluta passet gående.

farsan sa...

Jag har tränat på att inte försöka hosta. Det går väl så där. Det har jag väl tränat intensivt på i ca 10 dar nu.

Fast det går mycket bättre nu sen nässelfebern satte in och jag fått full fokus på att träna att inte klia mig... typ överallt.

Ingmarie sa...

Fartleken var bara 30 min. Det andra var bara utfyllnad. ;-)