Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 23 november 2009

10 saker om mig :)

Jag har fått awarden “I think you are an awesome girl” och en utmaning från tjejen som skrev den första bloggen jag någonsin läst - då hette hon Puma och körde Träningsblogg - nu är hon Träningsglädje. P.E.R.S.O.N.I.F.I.E.R.A.D

Utmaningen består i att berätta 10 saker om mig själv och så ska jag ge awarden vidare till 3 bloggare. Egentligen har jag 30 andra bloggare som inspirerar mig, därför väljer jag 3 bloggare som jag är intresserad av att veta mer om, som jag aldrig träffat: Andréa, Anna och Ingmarie . Varsågod - känn er utmanade! Ni andra får helt enkelt finna er i att bli utfrågade under ett långpass :)


Här kommer mina 10 grejer om mig själv:

1.Som barn ville jag bli hemmafru men inte skaffa barn (hade sett en förlossning på TV -typiskt 70-tal), när jag sedan som tonåring inspirerades av min farmor, som är konstnär, ville jag bli designer.

2. Jag blev istället Diplomerad Kommunikatör och är bra på MBS (Marketing Bull Shit). Jag arbetar som Marknadschef på ett Open Source företag (Mjukvarubranschen), och älskar mitt jobb. Jag är envis och har lärt mig att bli en tuff förhandlare i denna mansdominanta bransch. Självklart skaffade jag två barn tidigt i livet som botgöring för mina barndomsdrömmar.

3. Jag har fastnat för Eric Gadd och hans musik. Mest för att jag och min Bästis Liselott fick köra doa-kör åt honom på 80-talet uppe i Sälen - jag tror inte att det var sångrösterna som lockade, snarare våra luggar. Vi daddlade fram lite "Hej - du lever -pang du är död!" Lever fortfarande på det. För övrigt är jag en populärmusiktjej - allt man kan studsa runt på ett dansgolv till liksom...

4. Träning har blivit en del av min vardag. Kalla det 40-årskris, kalla det flykt. Jag kallar det glädje och välmående. :)

5. Jag älskar utmaningar. I allt. Jag har ingen respekt för dem. DET. ÄR. BARA. ATT. GÖRA. Det finns alltid folk som gjort värre. Rätt var det är så är jag mitt i en utmaning - och jag ger aldrig upp. Jag drivs lika mycket av att peppa andra som att själv bli peppad.

6. Jag älskar måndagar och känslor. Jag njuter av att få vara nere och ledsen - det betyder bara att jag är förmögen att känna sann glädje. Jag ogillar starkt lögner.

7. Jag drömmer om att hitta en själsfrände som vill springa genom livet med mig och står ut med mina egenheter...

8. Jag är kass på att titta på TV eller film. Jag har inte tittat på TV sedan 2005 (jo, något enstaka program i halvåret...).Bio går bra! Böcker slukar jag. Kopplar av gör jag framför datorn eller genom att fixa hemma.

9. Jag gillar möten med andra människor. Jag kan verka ivrig och avbryter mycket men suger upp alla historier och universum. Jag är "nyfiken på" helt enkelt!

10. Jag kan tänka mig att släppa allt bara för att hitta glädjen i tilvaron... men hey - det är ju precis det jag gjort! Jag kan tänka mig att hjälpa andra att hitta glädjen i tillvaron!

8 kommentarer:

Träningsglädje sa...

hade du inte kunnat läst fel och skrivit 100 saker om dig istället? det hade varit skoj!! :)

Löpning & Livet sa...

ojoj, bara att börja funder då :) men tack!!

MarathonMia sa...

Sara: hehe - vi kan ju ta ett 24-timmars?

Andréa: :)

Ulrika sa...

"Jag älskar måndagar och känslor. Jag njuter av att få vara nere och ledsen - det betyder bara att jag är förmögen att känna sann glädje. Jag ogillar starkt lögner."

Åh så bra skrivet. Och den där känslan att man accepterar alla känslor - för att det värsta som kan hända är ju faktiskt att man mår dåligt ett tag för att sen bara bli starkare och "mer jag" på nåt sätt - får en ju att bli så öppen till allt vad livet kan föra med sig.

MarathonMia sa...

Ulrika: Mer JAG - helt rätt. Det handlar mycket om acceptans skulle jag tro! Kanske har med mognad att göra - eller så får man öva sig fram till att gilla det. Vad vore livet utan upplevelser - bra som dåliga?

Miss Agda sa...

Härlig läsning! Tack för den!

Ingmarie sa...

TACK! Och så himla rolig läsning!:-) Som alltid på din sida.:-)

Micke sa...

Meh, tv-serier är ju det nya bio. En film är 90-120 min = klämma ihop presentation av karaktärer, handling och karaktärsutveckling vilket blir sådär.

Tv-serie ca 10-15 timmar per säsong = utrymme för alla tidigare nämnda punkter. Case in point: http://www.imdb.com/title/tt0306414/