Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 29 maj 2009

Jag känner mig så där busigt pillimarisk.

Det bubblar inom mig, jag har något som sprudlar och vill delas med av.


Som Magdalena påpekade i en kommentar "All denna hausse kring kolhydrater och mat". Äsch, det är väl mest just hausse. Jag äter samma bra mat som alltid, har lagt till 2 påsar Carboloader (tapetlimet) och ska ta min andra påse Electrolyt. Det är mest på test. Jag har ju sprungit längre än marathondistansen - men då förbrukar jag ju inte energi på samma sätt som jag gör när jag springer fort. Och det tänker jag försöka göra imorgon. Inte bära eller brista, snarare "Jag kör så det ryker så länge det nu ryker!"

Har varit lite full-i-fan hela dan, någon liten löparsprätt där inom mig vill ut. Jag gav Lillsprätten en försmak och testade skor och nya fina gaiters på den sedvanliga 4,21 kilomters Kvällen-Före-Loppet-rundan. Lät mina röda Asics DS Trainer löpa fritt och hängde med i en härlig rytm. Jag nynnade på mina två ledmotiv jag har imorgon "Let me entertain you!" (glädje från LillaDuktig) och "You're simply the best!" (bidrag från arbetskollega C). Skorna och gaitersen hamnade på en snittfart på 5:08 och flåset kändes skönt.
Imorgon blir jag farlig. Imorgon ska jag dansa fram på Stockholms gator som den asfaltsprinsessa jag är. Imorgon ska jag dela glädje och smärta med nästan 18.000 andra galningar. Men framförallt ska jag gråta för att jag har slagit min brorsa i marathon, gråta för att jag är så himla stolt över att han gör det här. Kärlek.

Loppet är visualiserat, mina små hejarklacker är utspridda, det mesta är fixat. Nu dags att sova.

14 kommentarer:

funrun - på jobbet sa...

sov så gott du kan! Hoppas jag hinner se dig i morgon! kram!

M sa...

Du verkar så inåthelvete trevlig. Lite bliminmamma-material, fast.. jag menar ingenting med det. Jag vet inte hur gammal du är. Eh. Lycka till imorgon iallafall!

Sara sa...

hejaheja!!!!!!!!!!!!!!

Snorkkis sa...

Lycka till med dansen! Du kommer att vara så grym, och så roligt vi ska ha! Ses vid starten (sen lär jag inte se röken av dig; kanske höra ekot av din sång dock)!

Anna sa...

lycka till!!!!

Fredde sa...

Lycka till. Själv tar jag ett moget beslut att inte starta halvskadad. Troligen bra men det känns så där. Men lycka till igen.

Anonym sa...

Jag har sagt 1000 gånger nu men LYCKA TILL!!
kram.

Lisette sa...

Det ser ut som att det kan gå snabbt med dina gaiters.
Kul att träffa dig på expot igår. Lycka till idag. /Lisette

Anna (Orka mera) sa...

Lördag morgon nu. Och jag känner mig precis som du beskriver. Det här ska bli så sjuhelsikesjäkla kul att jag är alldeles fnittrig! Hoppas jag ser dig i vimlet!

Zebban sa...

Idag är man bra j...a pirrig. Förstår inte varför det blir så inför just StM.
Inför andra lopp är jag i princip kolugn, dyker upp i hyffsad tid, springer och sen är det bra med det.
Lustigt...

Hoppas jag hittar dig bland alla!!!

farsan sa...

Lycka till!

Anonym sa...

Mitt mål är att springa jämt med MarathonMia.
Lyckas man med det så vet man att man gjort något jättebra!!!

Vän av ordning undrar kanske hur man(jag) ska hålla reda på var hon befinner sig i fältet?
Det är bara att lyssna var publikjublet ökar och se var vågen drar förbi ;-)
/kalle

MarathonMia sa...

Funrun: klart som korvspad!

M: Fint där! JAg är hela världens mamma, eller storasyster. Fyller 39 om två veckor och önskar mig ett bra volymschampoo.

Sara: hejaheja - viktigt!!!

Snorkis: Med din fleeceträning så kommer du äga under rådande förhållanden! Ses sen :)

Anna: Jag lovar att dansa fram!

Fredde: Beslut är bra, även om det känns lite tråkigt!

Coyntha: kram

Pyret: Kul att se DIG! :D

Anna: Hoppas inte vi blir inlagda på dårhuset för att vi springer omkring i lyckorus...

Zebban: Det är för att så många förstår Stockholm Marathon. GAX är läskigt att ta till sig... ;)otroligt skönt pirr i alla fall!

Farsan: Detsamma! JAg kommer i fjösRöda farorna!

Kalle: Gulliga du! Jag är underhållningen idag alltså :)

Cecilia sa...

Jättelycka till!