Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 14 december 2010

Jag har köpt baddräkt!

Bilden har jag lånat från Internet när jag googlade efter baddräkter. Foto: någon annans

Jaha tänker ni nu. Hon är precis lika osynkad, oplanerad och ignorant som vanligt. Nu har hon köpt baddräkt och börjar med att fokusera på Vansbrosimmet trots att hon inte kan åka skidor eller cykla ordentligt och att både Öppet Spår och Vätternrundan ska genomföras innan simningen...

Ni kan lugna er. Jag har köpt en baddräkt av tre anledningar...

Anledning 1
Jag vägrar genomföra sportaktiviteter i blommig bikini, det hör liksom semester och paraplydrinkar till. Jag hittade nämligen inte min vanliga baddräkt när jag skulle packa väskan för att...

Anledning 2
...köra vattenlöpning med Ingmarie på Eriksdalsbadet. Hon har erbjudit mig flera gånger, men jag har alltid varit stark motståndare mot bassäng, inomhusbad och klorvatten. Men eftersom jag vill vidga mina vyer, möta mina rädslor och se saker ur andras perspektiv så...

Anledning 3
...ville jag ge det en chans. Så istället för att vara fyrkantig och inte testa nya saker för att jag har gamla dammiga värderingar, så skulle jag ge det en chans.

Och hon vann - inte bara Stockholm Marathon på 90-talet, utan även över mitt motstånd mot bassäng. Jag hade väl inte den bästa tekniken, men vem fasiken har det första gången? När jag har testat simning förut (vacker, traditionell bröstsim med blommig badmössa) så har jag tröttnat efter 5 minuter. Nu försvann tiden i ett naffs. Vi pratade/sprang/trampade bort 50 minuter utan att blinka (vem vågade det när sminket kunde rinna?). Jag ska testa några gånger till - helt klart värt att köpa ett klippkort för. Kanske var det sällskapet och diskussionerna som höll mig vid liv - eller så gillar jag bara att skynda långsamt. För snabbt går det inte. Men skonsamt.

Jag ser en ljusning på min Klassiker - jag har ju redan "sprungit" Tjejvasan med skidorna på, nu vet jag att jag kan "springa" Vansbrosimmet också. Undrar bara om jag ska sänka sadeln på cykeln och köra löpning med den som stöd också...Vad tror ni?

9 kommentarer:

Louise sa...

Haha! Har testat vattenlöpning några ggr, men det var inte min grej. Kanske hade jag behövt trevligt sällskap? Vilken dag åker du ÖS, förresten? Jag ska åka på söndagen. Eller siktar du på 2012?

Anonym sa...

Underbart Mia, springa med cykeln, den vill jag se. Men du lyckas ju med allt så det skulle inte förvåna mig.
Kramar Annika i Holland

Sofie RW sa...

Bra där. En dag ska jag också få in i huvudet att vattenlöpning inte är trist.

Nej nu måste jag läsa om dig i RW :)

Andréa sa...

Då kanske jag får göra er sällskap om någon månad! Ska bara köpa tjockisbaddräkt först :)

Ingmarie sa...

Aaaah! Underbart! Tänk när vi är ett helt gäng där! Som tar över banorna från skvättarna när vi travar fram i maklig takt. Och snackar. Massor!Snart kanske jag kan få mina "banor avsedda för vattenlöpning"... :-)

Carina sa...

Vattenlöpning är superbra!! Jag körde en hel del av den varan förra vintern när jag ville öka på min träningsmängd på ett skonsamt sätt.

Annie sa...

Jag är dig hackihäl med cykellöpning isåfall för det är Cyklingen jag bävar för! :) har oxå testat crawlteknik, fast jag borde fokusera på att undvika de här rackarns blåmärkena jag får på skinkan när jag toksladdar runt på felvallade längdskidor. Men klassiker it is! :) Heja!

anneliten sa...

Ge det fler chanser - det är skönt ju. Men lite trist också måste jag erkänna - när inte Ingmarie är med som sällskap alltså. Annat sällskap är lite svårt att hitta - de är sällsynta vattenlöparna.

MarathonMia sa...

Louise: Jag har inte anmält mig ännu men siktar på måndagen.

Annika: hehe - jag lovar att visa hur det går till - börjar med Flisans 3-hjuling...

Sofie: Jag tror nog att sällskap är ett måste i början, sen går det nog av bara farten!

Andréa: Ja! Då får jag schemalägga det, vilket innebär att det genomförs! Bra där!

Ingmarie: Självklart gör vi en kupp! Vi kräver en löparbana!

Carina: För dig verkar allt så lätt - du bara bestämmer dig liksom.

Annie: Ja-herregud - vad ska man fokusera på - att överleva eller bli bra?

Anneliten: Trista saker bygger pannben (så länge ingen skvätter för mycket på en så att pannbenet blir blött och luckras upp).