Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 22 december 2010

Gällivareintervaller

Typ kallt som i Gällivare visade termometern igår när jag skulle leda pass på IF Linnéa. Trots kylan och att det bara är några få dagar kvar till julafton så var 25-talet taggade löpare samlade.Tunna, tunna långkalsonger utan sömmar. Korvar inte. Satt som en smäck imorse, men hasade ner med Gällivarebrallan igår :). Foto: från XXL's hemsida (Sportbutik)

Min grupp körde en rätt lång uppvärmning på 4,5 kilometer, mina fingrar hade precis börjat tina när det var dags för den första intervallen i Tantolunden. Månen var helt fantastisk och jag glömde nästan bort hur jobbigt det kan vara att springa 589 meter upp, varav 388 meter är riktigt branta. Fokus för dagen - teknik och löpstyrka. Uppåt-framåt-andas-pendlamedarmarna-uppåt-sträckpådig-uppmedhakan.

Jag körde 4½ halv intervaller. Den första var lekande lätt, de andra blev svårare. Det var liksom att springa med ett gummiband kring benen. I nedförsbacken i den tredje intervallen märker jag varför. Jag har jordens Gällivarehäng. Mina långkalsonger hade fått kalasbyxe-häng och vintertightsen hade hasat ner. Inte en chans att jag skulle ta av mig vantarna och fixa till. Jag tänkte att det kanske gav mig någon styrka i en ny liten muskel någonstans som jag tidigare inte tränat. Typ Gällivaremuskeln. Finns den?

Grymt starkt att i alla fall ge sig ut i kylan. Hann slumra några timmar innan det var dags igen - ut i skogen med NMT imorse. Minus 17,8 grader. Jag höll mig varm. Och långkalsongerna satt på plats.

15 kommentarer:

Ann sa...

Hahaha!
Men grymt snygga långfjalingar iallafall, klickas kanske hem nåt par här oxå? Och GRYMT bra jobbat, tänk att så många kom! Jag är mäkta imponerad.
Goood jul!

Träningsglädje sa...

är det inte konstigt hur brallan kan sitta på plats vissa dagar - och andra dagar inte alls?? som med skor. ibland är de supersköna, och ibland klämmer det som fan.

Anonym sa...

Tips tips! Sätt trosorna utanpå långkalsongerna så sitter de mycket bättre uppe. Fast man ser ut som en byfåne förståss...

MarathonMia sa...

Ann: visst är de snygga. skulle kunna springa runt med dem på jobbet som jag fick göra med kalasbyxorna/randiga PoPkallingar på Fritids på 70-talet

Träningsglädje; Eller hur! Ibland känns skorna för stora. helt konstigt. Fötter bantas ju inte direkt. eller?

Anonym: hehe - byfånestämpel på samtliga närvarande på sånna kalla pass ändå!

Anita sa...

Jag kanske inte har nämnt det, men jag kommer nästan från Gällivare... och Gällivarehäng är inte något som är varken snyggt eller praktiskt ;-)

Anna (Orka mera) sa...

Haha, råkade ut för samma sak häromdagen. Hade mobilen i bakfickan och det var den lilla tyngd som behövdes för att dra ner brallorna. Tyckte det kändes som de hade hasat ner men kunde inte i min vildaste fantasi gissa att det kasat SÅ LÅNGT ner. Hör till saken att jag inte hade långkalsonger under... Tur att trosorna var svarta så att de smälte fint in med de nerhasade brallorna :)

MarathonMia sa...

Anita: Men det måste väl vara bra till NÅNTING?

Anna: Hehe - eller så kan man ju leka Bambi och visa vit häck :)

Anita sa...

Kan inte komma på någonting!? Möjligtvis är det snyggt med häng på byxorna på en vältränad rumpa (gärna hockeytränad), men då kallas det inte för Gällivarehäng, då är det mode ;-)

10Sekunder sa...

Jag latar mig på löpband om det är kallare än -5*C

MarathonMia sa...

Anita: Aaa Grunge!

10Sekunder: Jag gillar din typ av lathet.

Anonym sa...

Starkt jobbat i kylan.
Som dom säger, man kan aldrig ta igen ett förlorat tränings pass..
Rolig blogg...! Men själv kör jag mest inne nu om det kryper under - 10 grader..

Häls.Tomas.

Emil sa...

Mia,

Läst inläggget då du berättade om Adidas VD Henrik Bunge.Jag Lånade igår en bok som han och hans vän Magnus Persson skrivit, om när de slog världsrekord på skidor till Nordpolen. Otroligt bra bok. Kan verkligen rekommendera dig den om du inte läst den vill säga.
Boken Heter: Framåt och är skriven av Henrik Runell(Som han hette då) och Som skrivet Magnsu Persson.

Carina sa...

ja, ska den här kyla fortsätta så är det nog bara att klicka hem lite extrafillingar även hit!! Tar hellre ett gällivarehäng än en kall rumpa :)

Lisa sa...

haha, ja backträning i Gällivarekyla låter tufft! Vilken backe är så lång i tanto? hälsningar från Lisa som firar jul i Gällivare.

MarathonMia sa...

Tomas: Förlorat...vila är också träning - lovar ;)

Emil - tack för tips. Finns det bilder i boken? :)

Carina: yeps. extra fillingar åt folket!

Lisa: Backen som börjar nere vid kolonilotterna och går hela vägen upp till "helikopterplattan" där granen står. En liten raksträcka i mitten.