Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 28 december 2010

Tisdag. Tuffingar. Tusingar.

"Springsugen?" kom ett sms från Moa på eftermiddagen. Jotack, intervaller med IF Linnéa - häng med! "Ville få ihop lite kilometer"... Jag kontrar "Vi springer dit, tränar och springer hem!"
Vila mellan intervaller på Årstabron. Foto: Jonas Sjöblom.

Sagt och gjort. Plockade upp Moa och vi hann nästan tjattra färdigt under de 3 kilometer det är till Zinken från hennes hus. Väl där visade det sig vara bandymatch (vilket min coach upplyst mig om tidigare). Varken det, eller julskinkehöfter, chokladkoma eller grytdopp höll Linnéaiterna hemma. 23 Tuffingar satte av efter Mastercoach Allan och körde tusingar på Årstabron. Ett klassiskt Linnéapass. Moas (näst) första intervaller. Gulp.

Hon var lite nervös innan och jag höll god min. Ville inte säga att tusingar är det svåraste jag vet. Tusingar och mitt pannben stångas grymt. Tusingar... är... ja vad är en tusing undrade Moa?

En tusing är en intervall som är 1000 (1km) lång. Vilan emellan är 45 sek. Jag tillät Moa att vila längre om hon ville. Årstabron är 1000 meter - lutar lite uppåt åt ena hållet och nedåt på tillbakavägen.

Jag släppte min adept och körde i min egen fart. Sex stycken och inte färre hotade Allan. Såg att Anders pejsade Moa och hjälpte henne fram och tillbaka över bron, jag kände mig trygg. När jag ser Moa komma över bron i femte intervallen är jag grymt imponerad. Hon grejade 6 stycken. Plus att vi transportlöpte ur mjölksyran över Västerbron hem igen. Styrkebesked - den bruden kommer klart köra Premiärmilen under 50 minuter. Vågar. Jag. Lova.

Själv fick jag ihop totalt 18 km löpning varav sex av dem gjordes på ett snitt av 4:36. Det är jag supernöjd med under rådande väglag. Tuffa tusingar i fyraåtrettisexfart.

Mörk bild men ljust sinne. Grymma Moa har grejat 6 tusingar. Vet ni hur jävla bra det är? Testa i snömodden. Det bygger lårmuskler, fart och pannben. Foto: Mia

Nu ska jag sova sött, vakna till en ny underbar dag och morgonjogga med Karin Tri och min nylöparförälskade dotter. Sedan ska jag ta vila. Ordentlig vila. Med massor av glädje och harmoni. Låta kroppen få bygga upp och bli stark, låta hjärtat få boosta och pumpa in ännu mer positiv energi.

11 kommentarer:

anneliten sa...

Grymt av er båda! Hur fick du dottern löpförälskad? Vore ju kul om någon annan i familjen fattade grejen...

MarathonMia sa...

Hon började träna på gym och tyckte löpbandet var tråkigt. Tog med henne på en runda i New York, sen tomtejoggen där hon grejade 9 km. Nu är hon biten. Ställer klockan fast hon har jullova och ska springa 7:15 imorgon. Jag har fortfarande inte fått ihop käkarna och hakan hänger oroväckande långt ner av förvåning.

Kattis sa...

Vilken underbar läsning, känner känslan av att springa tusingar på Årstabron i både kropp och själ när jag läser detta. Ni som inte har testat att springa tusingar på Årstabron gör det, ni kommer älska det!

Moa sa...

Tack Mia för tusingarintroduktionen! Jag har fått blodad tand och drömde om passet hela natten, sov iofs inte jättemycket på grund av min adrenalinfyllda kropp. Fan vad kul det var OCH galet jobbigt. Njut av lediga dagar nu./LOVE

Anonym sa...

Hur fort ska dessa tusingar springas? Självklart är det olika beroende på person, men mellan tummen och pekfingret?

Jesper Scheutz sa...

Sådan mor sådan dotter, härlig läsning!

Peace Love och Löparskor

Helena sa...

Pfff, jag tog rygg på Moa och Anders, tyckte det gick lite långsamt i början men det fick jag äta upp sen...Nu börjar jag på noll och jagar dina adepters ryggar ;) Drömmer om dina icebugs förresten, måste ha! :D
Tack för pepp igår!

Sirpa sa...

Härligt att läsa (som vanligt)! Kram

Lotta sa...

ska oxå köra tusingar nån dag.. :P har kört 800 m intervaller som längst och det är GRYMT jobbigt, speciellt om man som jag har dålig känsla för fart och drar på alldeles för fort så jag är på väg att dö halvvägs - det är väl en träningssak (det med) kan jag tänka. ;)

övar mig på att göra lugnare fartökningar som jag kan hålla längre och försöka hitta vad som kan vara lagom tusing-fart för mig, sen ska jag snart köra!

Anonym sa...

Respekt! Du ar grym Mia! Tack for att du delar med dig av dig :) // FabAnna

Dea sa...

Hej! Det är verkligen härligt med intervaller. Vilken bro är det som du menar att ni sprang 1000ingar på?