Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 26 december 2010

45 minuter närmare Öppet Spår

Jaha. Så var det väl dags att Ta-tag-i-det-där-som-närmar sig. Första utmaningen i En Svensk Klassiker. Jag har bara åkt skidor en gång förut. Nu hade jag nya pjäxor och skidor.


Lektion 1. Sätta på sig skidorna
Det gick bra. Var nog nervös i onödan

Lektion 2. Komma ihåg att pappans mummel inte beror på att jag är 4 år och jobbig, utan på att jag är 40 år. Och jobbig. "Hjäääälp - ska jag ner för den där backen?". "Det är ingen backe, det är en plogad vall som du saxar över."

Lektion 3. Inte bli irriterad på pappan som kör för långsamt.

Lektion 4. Pinna förbi pappan när denne stannar och kollar om det går bra för dottern. Kör på så fort jag bara kan utan varken snygg stil eller teknik. Till och med barnen i pulkabacken stannade upp och tittade.

Lektion 5. Nöja sig med 45 minuter för solen har gått ner. Vill ha mer.

Lektion 6. Ta av sig skidorna.

Lektion 7. Kolla hur långt man kommer på 45 minuter kräver mer än ett pulsband. Garmin borde ha suttit på armen och inte legat kvar i bilen. Outch.

Det var ett fantastiskt nybörjarpass. Tur att jag hunnit springa 7 kilometer med Moa på morgonen. Annars hade nog inte dagens träning räknats... 45 minuter liksom. 45 minuter närmare målet i alla fall.

10 kommentarer:

Louise sa...

Varning: Det KAN bli lite jobbigt att lyfta upp benen för att sätta på sig strumpor i morgon. Den träningsvärken inträffar i princip alltid efter säsongens första skidpass. :)
Nu ska jag ge mig ut i nydragna spår efter några dagars luftvägskrångel - jippi!

Annie sa...

Heja dig!!! Jag ska oxå göra klassikern och för mig är det cykling o simning som är abret! Och skidåkningen lite sådär. När man vallar fel och får dra sig uppförs.....
Hoppas du ska köra söndagen och jag hinner se dig innan du swoshar förbi mig! :)

Nipe sa...

Bara på det igen! :) Det blir bättre. Jag lovar att du snart är rejält skid-biten och bara älskar varje sekund. Testa att åka på natten med kompis och med pannlampa på, det är magiskt!

Josefin Grahn sa...

Hej!
Jag heter Josefin Grahn och jag går tredje året på gymnasiet på den naturvetenskapliga linjen. Som projektarbete nu i trean har jag att jag ska springa ett marathon (april 2011). En del av mitt arbete är att jag driver en blogg där folk kan följa min träning och där jag även skriver om kost och löpning. På min blogg har jag även publicerat några intervjuer med erfarna löpare. Jag har hört väldigt mycket om dig och jag undrar om du skulle vilja ställa upp på att svara på några frågor jag i så fall skickar i ett dokument? Om du är intresserad får du gärna kontakta mig på josefin.grahn@telia.com. Tack på förhand! MVH Josefin Grahn

Carina sa...

Kommer gå så bra det där!! Läste just inlägget från tjejvasan 2009, du verkar ju vara en naturbegåvning, på skidor också!

Eva sa...

Underbart!
Jag gjorde också min debut på skidorna idag. Det var två år och 45 kg mer sedan jag åkte sist... Kändes bra och kommer nog kännas grymt bra i axlarna efter stakningen i morgon! :-)
Jag kommer köra Tjejvasan i februari och hoppas det blir lika skoj som det var för dig! ;-)

Torkel sa...

Jag och Kari tog en runda igår i Västerås. Vi har bägge en bit kvar till Öppet Spår-form... Men vi har ju valt att köra det på måndagen så vi har ju en extra dag på slutet för att vässa formen. :-)

MarathonMia sa...

Louise: ingen fara med benen. Inte armarna heller. Jag tog mig nog inte mer än 2 kilometer på de där 45 minutrarna ;) så det kan inte varit jobbiga någonstans.

Annie: Jag ignorerar totalt de andra grenarna för tillfället. Vågar inte börja oroa mig. Kör vidare på devisen Var Sak Har Sin Tid. Nu ska jag lära mig skidor :)

Nipe: woho - då kommer pannlampan till användning! Ska testa nån kväll.

josefin: kommer mail.

Carina: hahaha - du skulle se Ken's min! Obetalbar.

Eva: Lycka till! Det blir så skoj som man gör det!

Torkel: Puh! Jag ska också köra måndagen - en extradag är ju guld värt! Hälsa Kari!

Emelie sa...

Heja Mia, blogga noga! Det där är förhoppningsvis jag nästa år :)

Annie sa...

Jag håller med. Var sak har sin tid och löpning funkar ALLTID e min devis! :)