Sjukt goda köttfärsbiffar! Snabbt och enkelt. Och supersaftiga.
Till 6 biffar
500 gr köttfärs
1 ägg lite mjölk
0,5-1 dl ströbröd
1 förp fetaost
Några soltorkade tomater
salt, vitpeppar och vitlök
basilika (hade ingen hemma...)
Blanda ihop ägg, ströbröd och mjölk med kryddorna. Blanda ihop med köttfärsen. Klipp ner soltorkade tomater och basilika. Skär fetaosten i kuber och blanda i. Stek snabbt på bägge sidor så de får färg (och håller ihop) och låt sedan steka färdigt i ugn (200 gr i 10 min).
Servera till ett lass blandade grönsaker och couscous. Bulgur, ris eller potatisklyftor passar också. Och tzatziki förstås.
Själv har jag bråttom på lunchen och gör en hamburgare av det med ett stycke grovt bröd och skivad tomat.
Måndagsmiddag som blir tisdagslunch - bara i olika tappning.
10 kommentarer:
Allt med fetaost blir gott. Det här måste jag testa. Köttoman som man har gått och blivit nu när man lyfter tungt på gymmet... Haha.
supergott!!!
inte helt fel att ha i soltorkade tomater också =)
ps en skvätt mineralvatten i gör smeten fluffig men bra bunden =)
Detta är även min paradrätt, jag brukar smaska ner lite sambal också för stinget..mumma!
Åh, älska enkal middagstips! Prova snarast!
Och har man ingen feta, så går det lika bra med selleri - eller i alla fall en annan smakrik ost!
Man kan också smaksätta biffarna med mango chutney i stället för ost.
Mia: sant! Fetaost lyfter alla rätter! Någon sade någon gång att denne skulle till gymet och "kötta" - lät ju skoj...
Emliscious: Justdet! Brukar jag ha i köttbulledegen...
Katten: Me too - det är lite sambal och cayenne i - bara för jag ääääälskar det.
Ann: Det kommer mera...
Louise: Västerbotten - yummie!
Hej Mia!
Skriv gärna lite om överträning.Ska man stå över helt eller kan man träna lite?
Hej Anonym: Jag vet ingenting om överträning - men kan nog läsa till mig lite om det - det kan ta sin lilla tid. Jag föreslår att du ställer samma fråga hos Miranda - mirandasminut.se - hon har skrivit om överträning.
Goda biffar!!! Måste testas!
Tack för tipset, jag testade de igår och det var riktigt gott. Torsdagsmiddag blir fredagslunch....
Skicka en kommentar