Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 5 februari 2009

Galen Mia kräver...

...galen frisör.

Inte nog med att hon kan ta sig an mitt Kristina Lugn-barr och färga bort den Polska-Hemmafru-utväxten. Hon kan kan konsten att kicka igång galenskaper. Det var Inger som kom på idén att vi skulle köra en tjejklassiker i år. Vi skulle börja med Tjejvasan...

...som går av stapeln om exakt 17 dagar

Jag har fortfarande bara en åktur från Mellanstadiet i bagaget. Men imorse var det då dags att fejsa den glamourösa spegeln hos Inger igen. I vanliga fall får jag med mig prover på shampoo, flat-out-cremer och tips på plattänger. Idag promenerade jag därifrån med ett par pjäxor och skidor.

Det går liksom inte att komma undan.

19 kommentarer:

K3n sa...

Inte bara frissa utan skidförsäljare också?

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Hahahahah, säg mig, var jobbar din frisör? *s*

Anna (Orka mera) sa...

Hahhaha, det var den coolaste frisören jag hört talas om. Hos min frisör satt jag och tjyvlyssnade på en lång diskussion om hur hemskt det var med killar som tränade och därför behövde äta TVÅ KYCKLINGFILÈER!!!! Hemska tanke...

K3n sa...

En ganska rolig grej var att när jag sökte på "plankan träning" i google kom detta alternativ upp på första sidan MarathonMia: Värsta plankan! :)
Har inget att göra med detta inlägg men ändå...

MarathonMia sa...

Ken: Sluta surfa på träning! Din arbetsgivare kollar dig ;)

Pernilla: Råsundavägen - värt turen alla gånger!

Anna: *Gapskratt* jag äter så mycket att tallrikarna på jobbet är för små... två kycklingfiléer - hrmpfff. Killar som tränar... tillåt mig småle.

Jossan sa...

haha oj då sen sån frisör skulle man! .. eller inte, jag kan inte åka skidor :)
Lycka till med åkandet tjejen, 17 dagar då är det bäst du klämmer in lite skidåkning nu mellan all annan träning så du hinner få lite vana i benen innan det är dags!

Magdalena sa...

Råsundavägen? Missade jag henne under alla mina år där??? Hon hade kanske kickat igång mig!
Harkel harkel - det där med polsk hemmafru låtsas jag inte höra/läsa... (Magdalena=fullblodspolack)

MarathonMia sa...

Jossan: Jag kan inte heller åka. Men jag kan springa med skidor i 3 mil. tror jag....

Magdalena: Puss!

Dunceor sa...

Det är lite roligt hur tjejer kan bli så bra kompis med sina frisörer. Mitt ex var likadan och blev bjuden på fest hos sin frisör och liknande. Själv har jag rekordet att lämnat min lägenhet, bli klippt och varit tillbaka i min lägenhet på under 10 minuter. Då var det ingen kö och jag satt mig direkt, sa vad jag ville ha, han klippte och jag betala och jag var snabbt tillbaka hemma =)

Evelina sa...

Lite otippad kombination, hår och skidor. Det är som att gå till Fliesbergs och komma hem med smink. Vart går man om man behöver sömn? El-giganten? Jag är ju uppvuxen i Dalarna och en kvinnlig korsning mellan Gunde Svan och Mora-Nisse. Hojta till om jag ska åka före och dra dig i ett rep.

K3n sa...

Vilken ljumskvärk du kommer ha om du inte tränar nåt innan kan jag säga .Sen ska du nog öva fallteknik...hur du faller snyggast:)

Lena sa...

Hej Mia!
hahaha! Du är bra tokig du!
Tips (min man åkt Vasaloppet 16 år i rad), du måste ut och köra med stavar! det är där man tar slut först.
Lycka till!
/Lena

MarathonMia sa...

tack för alla tips! Evelina du får gärna dra mig runt!

Förtydligande: Jag lärde känna Inger som privatperson först och sen fick hon kvala in som frisör :)

Nu ska jag skaffa mig stavar, träna stenhårt och... kanske genomföra tjejvasan.

Snabbt jobbat Dunceor - mitt är typ 2 timmar...

Sara sa...

Hahaha gud vad roligt! Det var ju ett tag sen man stod på ett par skidor. Jag tänkte tipsa dig om att bara ta det som en trevlig skidtur men är det tävling så vet jag att du inte kan tänka så! Lycka till med stavgången:-).
Tack för tipset gällande träning här i gbg! Jag funderar på att kanske ta en kobinerad semesterresa med intensiv träning.
Kanske man kan få med sig syster A:-)....

MarathonMia sa...

Klockrent Sara! Om det erbjuder golf såklart.

Häng med till MonteGordo 1 mars! Gå in på Springtime och kolla!

Clarre sa...

Jag körde Öppet Spår för tio år sedan. Jag hade tränat endast 1 mil (en!) på skidor inför loppet. Men jag hade tränat massor med löpning! Kanske inte den proffsigaste förberedelsen,men jag kom runt! Jag löste min dåliga teknik och bristande rutin med att såga av mina stavar...(tror de blev 8cm för korta)och försökte efterlikna löpningen i "åkstilen". Något krumryggad dock.

Lycka till nu och som vanligt vet du hur mycket mina råd är värda efter "Musköloppet"...För övrigt ramlade jag bara tre gånger! Slå det om du kan.

Kramar/ Clarence

Karin sa...

:-D Det ska vara värdlens-bästa-Mia till att göra detta. Jag vet att du fixar det lätt (minus lite fall, ljumskvärk och trötta stak-armar, men so what ;) ). Du har sprungit 60K++, en Tjejvasa blir som en promenad i parken. Go Mia, go!!

Anonym sa...

Du skulle bara försöka balla ur. Du bara måste åka - och sen berätta allt här! Det här blir roligt!

Det är klart du fixar det, men det kanske inte ser så snyggt ut mot slutet. Om du inte hinner annat så öva på att bära skidorna. Det ger ett proffsigare intryck innan start. ;-)

MarathonMia sa...

Clarence: Jag har funderat på detsamma - tänka löpning - fram med höften och dra med mig skidorna liksom - ska köpa för korta stavar helt klart! Jag tar emot dina tips - trots att du lurade mig med antalet backar på Muskö... :) och jag kommer förmodligen ha hunnit ramla 3 gånger innan start så den utmaningen antar jag inte.

Karin: Ja - vad är väl 3 mil på för långa löpardojjor (läs skidor) mot 60++k. Förmodligen är skillnaden att jag inte har Fredrika som peppar och håller fokus bredvid!

Bureborn: Jag hade tänkt banga - men nu vaknar lill-djävulen till liv - skulle kunna tänka mig att åka bara för att få en bra blogghistoria. Tåls att tänka på!