Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 15 juli 2008

Ingentingträning

Bara svettas ur gårdagens vin och förbättra kilometerstatistiken

Gårkvällen ägnades åt tjejsnack och vindrickande, så det var inte en alldeles pigg Mia som trillade ur slafen i morsen. Men jag hade ju lovat lunchträning med LillaDuktig och försökte med Alvedon, havregrynsgröt och massor av vatten att återställa mig. Gick ganska bra.

Vi körde 30 minuter Step up, har inte kört det på över ett år, och tog det ganska lugnt. Efterföljande core i 30 minuter och ett försök på plankanrekord. Helt fel dag för mig att förbättra, men LillaDuktig grejade 3:34! Grymt.

Igår hos naprapaten fick jag lite övningar för mage och rygg att köra. Nappis-Jossan ville kolla hur rörlig jag var och vad det är som orsakar ömma höfter, stela sätesmuskler och trött ländrygg. Förutom att jag har en rätt stor svank så vobblar jag med höfterna. Det måste vara mitt afrikanska(?) blod som gör att jag vickar på dem. Och då kommer inte blodet från snabblöparlandet Kenya...utan snarare från mer dansanta trakter...

I vilket fall som helst kallade hon Core för Svensson-träning. I coren ingår i och för sig två av hennes övningar så jag fokuserade extra bra idag på just dem. Det var riktigt jobbigt. Jag har ju lärt mig att "fuska mig igenom" när det är tungt, men nu är det slut på det. Annars blir jag inte bättre.

Eftermiddagen ägnade jag åt att skyffla i mig Thaimat och promenera med maken på jakt efter Siaglassen Lemon Curd. Jag mitt nöt trodde att det var en strut, så vi stack in våra fejs i varenda kiosk från Folkungagatan, genom Gamla Stan, i City, tills vi hittade en bytta (inga sabla strutar!) med "Sia Lemon Curd" på hemköp. Mycket god glass BTW.

Tisdagskvällen bjöd på Fartlek med TeamStockholmhalvMarathon. Det var inget höjdarpass för mig. Fartleken var kuperad och jag stannade på runt 5:30 i kilometertid, för två veckor sedan var kilometertiden på 5 min. Inget optimalt löparpass men det beror nog på att jag är öm i sätesmusklerna efter Jossans vassa armbågar och akupunkturnålar, vinet, lunchträningen och värmen. Jag kunde i alla fall fylla på med ytterligare 12 km i träningsdagboken.

Nu ska jag bara vila och ladda inför morgondagens långdistans med Karin. 25-28 km står på schemat och önskat tempo runt 5:20-5:30. Jag ska försöka guida Karin till förorter norr om stan...

Jag har rekat en karta på jogg.se och tycker att följande låter som ett härligt pass: Stadshuset, NorrMälastrand, Tranebergsbron, Äppelviken, Norra Ängby, Bällstavägen, Sundbyberg, Duvbo, Lötsjön, Råstasjön, Solnavägen, Pampas och Karlbergskanalen. Men med mitt galanta lokalsinne kommer vi att springa runt runt i Äppelviken och bara hitta uppförsbackar. Morgondagens träning blir inte bara löpning utan även träning i att hitta. Kul ska det i alla fall bli!

8 kommentarer:

Magda Gad: sa...

Låter som du haft en skön blandning av allt! Precis som det ska va ibland.

Gillar din tänkta långpass-sträcka. Har inte sprungit där, däremot cyklat, och det är ju superfint!

Lycka till!

Karin sa...

Jag ser fram emot morgondagens äventyr. Massor! :-) Jag hittar till Tranebergsbron och från Pampas, området däremellan är blankt i min mentala kartbok...

Stenhårt kämpat av dig idag, trots alla restprodukter från vin och nappis-Jossan. Kroppen bromsar prestationerna då, starkt att fightas mot slagget!

Helena sa...

Önskar er en härlig långtur idag! Tycker du är kanon Mia som ger dig på träning trots "dagen efter" känningar, du är en sann förebild;-D Ha en skön semester!!!

Jag skickar ned lite solsken till västkusten!

MarathonMia sa...

Magda: Jag har bara tagit mig med bil till Norra Ängby och Äppelviken tidigare, det blir nog en liten upplevelse i cirklar kan jag tänka mig :-)

Karin: Jag tror att det är bra att hjälpa slaggen på traven. Jag vill inte och kan inte alltid prestera på topp, så det gör mig ingenting.

Helena: *fniss* vilken förebild, som pimplar vin. Men jag var ju "tvungen" att passa på rejält när båda barnen var borta. Suck. När blir man vuxen?

Helena sa...

Hihi, aldrig! Klart du är en förebild, du tar för dig av livets goda och tar hand om dig självtill både fest och träning!!!

Lena sa...

Vilket kul pass ni kommer att få. Avis, till tusen;))

Elin sa...

Hoppas du fick ett skönt långpass idag :)

MarathonMia sa...

Helena: hick hick

Lena: Välkommen hit! jepp - härligt var ordet.

Elin: Toppenpass. Bäst efteråt! :-)