Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 2 juli 2008

Morgonpump, PB och tuppfight...

Hur har er onsdag sett ut?


Härlig morgonpump och PB på plankan

Allt tillsammans med världens bästa LillaDuktig!

Onsdag morgon – supertrött. Jag hade laddat väskan med kläder och tidtagarur. Blev glad i hela kroppen över att träffa
LillaDuktig och vaknade till. Hon skulle visa upp en av sina många, nya outfits införskaffade i Kina förra veckan. Ett par rosa Adidasbyxor fick dagen till ära pryda hennes välsvarvade booty! Vi kom överens om en liten kupp, vi skulle frångå Bodypumpens förkoreograferade magövningar och klocka oss på plankan istället. Vi valde platser längst bak i lokalen.

Dagens vikter i kg per sida:
Uppvärming: 3,5
Ben: 10
Rygg: 7
Bröst: 5 (armhävn på knä)
Triceps: 5 + dips
Biceps: 4,5
Utfall: kroppsvikt
Axlar: armhävningar på tå+ 2,5
Mage: plankan i 3:02 minuter!!

Hur hamnade jag i plankanutmaningsträsket?

*************************************


Mitt i en tuppfight


Jag sprang med rutinerade maratonlöparen Göran och sprintern Janne på lunchen.

Ack vad roligt det är att hamna mellan två tuppar som diskuterar sina skador. Den ene med ont i låret, den andre med en öm vad. Båda kan och vet bäst, fast var och en på sitt sätt. Göran är rutinerad långdistanslöpare med snabbt tempo, Janne är fd 400-meters sprinter. De kör helt olika typer av träningar. Gliringar som ”har du nageltrång?” eller ”Stannar ni inte och stretchar?” haglar omkring. Jag myser och ler. Vi hade bestämt oss för en gemytlig, social lunchlunk i Ursvik. Alltså jogga i ett ganska lågt tempo, småprata, njuta av naturen och lyssna på fåglarna. Det blev 7,5 km med ett kilometersnitt på 5:31. Usch vad besvikna de var efteråt. Snacka om att ha bestämt EN sak för att sedan haft en dold agenda – nämligen att tävla med varandra och vara bäst. Jag ler och myser fortfarande.

Nu ska min kropp få vila från träning fram till imorgon kväll då det blir backintervaller med IF Linnéa. Först ska jag bara hinna träffa världens gulligaste Hugo, underhålla på en sen representationsmiddag och jobba en hel dag till.

6 kommentarer:

Magda Gad: sa...

gryyym planktid, snart har du uppnått målet!!!

Anonym sa...

Grattis till PB!!

Tuppar är sig lika. Alltid. (Nästan) Inför förra årets Vasastafett skulle vi arbetskompisar springa gemensamma rundor efter jobbet. Just sån där trevlig social samvaro kryddad med fågelsång. Jo, pyttsan! Redan under uppvärmningen försvann tupparna i fjärran i 5-minuterstempo. Sen ökade de. När resten av gänget kom tillbaka efter en trevlig runda, satt de och stirrade i omklädningsrummet med tom blick...

Helena sa...

Du verkar ha haft en bra onsdag!! Grattis till pb på plankan:-D Duktig!!!!

MarathonMia sa...

Magda: Jag är på gång!

Bureborn: Ack vad de går miste om trevligheter! Men mina tuppar följde mig snällt nästan hela vägen. Vi lät en stå och lufta fjädrarna ensam när det var 1 km kvar.

Helena: Grym onsdag med massor av roligheter. Trött idag...

Lilla Duktig sa...

Jag är stolt, så stolt. Och vi VET ju att du klarar att ta ditt PB igen och igen och igen. Du är ju superstark!

MarathonMia sa...

LillaDuktig: Du får bli min PT (PlankanTränare)