Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 9 juli 2008

Jag älskar att köpa skor.

Men när det gäller löpardojjor känner jag mig alltid lurad.

Jag vill springa i dem några veckor för att veta att jag valt rätt. Jag vill se om färgerna kan matchas med mina "gamla" löparkläder eller om jag måste köpa lite nytt. Jag vill att skorna ska hoppa ner från hyllan och säga - "Jag är rätt - välj mig, du kommer bli snabb som vinden!"


Jag har kört Asics 2130 med smal läst. De har varit grymt bra men slitits i fodret på hälen, de börjar gå "maskor" vid tårna och de är allmänt slitna. Jag behövar en grundsko. Jag åkte till Löplabbet vid Råsundastadion och sa "Överraska mig" för jag vill inte ha likadana 2130 som förut för den nya modellen har samma färgsättning som den gamla :-(.


Är färgen viktig? Eller ska skon vara bra? Är märket viktigt? Ja. Ja och Ja. Jag provade Mizuno -skräp: skulle inte hålla för ultraMia. Testade Asics 1130: tunga och tråkiga - been there done that. De slängde på mig ett par fantastiskt snygga, rosa Adidas men jag hade för smal fot. Fick på mig ett par Asics Gel Kayano och ville inte ta av mig dem. Gelkudden går hela vägen fram till tårna och foten suckar njutningsfullt när den landar i skon.


Således sitter jag med ett par herrskor på mig som är relativt tunga men som är så sköna så det går inte att beskriva. Jag har dem på öppet köp och velar. Jag har nämligen fått för mig att det är den gamla modellen jag sitter och njuter av - alltså gamla skor, ska inte de nya vara i guld? Eller är det bara tjejmodellen? Jag har febrilt sökt på hemsidor för att hitta svar men finner inget. Jag vill inte bli lurad på artonhundra kronor för skor som är gamla, även om jag hinner slita ut dem på 4 månader.


Någon som vet: Är det gamla uttorkade gelkuddar jag köpt på mig?

10 kommentarer:

Nike sa...

De är väldigt lika mina Gel-Kayano som jag hade igår (köpta i vintras). Herrskor är det väl ändå inte? Gamla damskor skulle jag säga ;)

Anonym sa...

Hm?

De ser inte riktigt ut som mina:
http://bureborn.wordpress.com/2008/03/11/fran-moll-till-dur/

Och mina är dammodellen, inköpt i mars. Så nog är det herrmodellen. Men jag tror som du att nyaste årsmodellen går mer i guld. Frågan är när den dyker upp i Sverige?

Magda Gad: sa...

Lyckos dig som kan springa i såna pass uppbyggda skor. Jag får alltid trskokänsla, till och med i mina Asics Nimbus.
Därför älskar jag mina Mizuno. Riktiga lättviktare, med bra löpkänsla! Men visst slits de. Som fan. Men då får man köpa skor ofta, och det är ju som sagt kul :-)

Janne C sa...

Va , har vi exakt samma skosmak ;-)

Berätta gärna om hur du hittade mina rader om löpningen för jag håller på att smälla av p.g.a. nyfikhet ;-)

Dunceor sa...

Jag kör enbart på tunna skor numera och det är helt underbart. Tyngsta jag har är mina Newton och de är ju speciella.

Kayano-skorna fanns på rea på Stadium i alla fall så gå dit och spana om du kan få motsvarande billigare.

Men skor är ALLTID roligt att shoppa =)

MarathonMia sa...

Nike: Jo :-) jag valde herrmodellen. Du skulle varit med imorse - det var grymt, men jag vet ju själv hur jobbig träningsvärk man kan få när man hållt upp ett tag! Inbjudan kvarstår.

Bureborn: Nej inte riktigt lika, men det känns som att gå på moln.

Magda: Tjejen tyckte jag nötte för många mil i månaden (rodnar) så då skulle Mizuno bara hålla 2-3 månader. Jag ville ha en grundsko som alternativ till min gamla grundsko. Lätta Noosa har jag ju :-)

Janne: Hehehe. Det krävs egentligen inget större detektivarbete, du hade lämnat en länk på Fredrikas blogg, jag följde den och kollade bilderna från Ultran.

Dunceor: Jag vet inte varför jag är skeptisk mot Stadium och löparskor. Det känns som de är gamla, torra skor, de som blev över. Men såklart sitter det i skallen. Likaså att köpa ett par för 1800:- istället för 1100:-... fast jag troligtvis inte känner så jättestor skillnad. Vad vet jag. Men OM de finns på Stadium så är det byte som gäller.

Anna (orka mera) sa...

Vill också vill också vill också. Till veckan är det min tur att byta skor och jag kan knappt bärga mig. Hoppas det finns några fina som passar. Mina gamla tar inte många stilpoäng...

jogga99 sa...

Du har en vinnarsko enligt mig. Jag har gjort 80 mil i mina. Inga problem överhuvudtaget vid maran som skavsår eller att de klämde, så nu törs jag nog inte byta till nästa år. Sen har jag ju blivit väldigt snabb i dom som du vet...

Dunceor sa...

Mia: De sålde ut en hel drös i alla fall, bland annat DS Trainer för 699 kr och jag tyckte jag såg några Kayano där också, såg dock inte priset.
Jo jag vet, jag är skeptisk till de kedjorna också men samtidigt så har jag inte de bästa erfarheter av löplabbet heller som ska vara så duktiga. Jag var inne och spana på DS Racer på Team sportia, de hade faktiskt dem i min storlek till skillnad från löplabbet men jag köpte inte.

MarathonMia sa...

Anna: De nya DS Trainern är röda och jättefina. Min nästa investering!

Jogga99: Ja, du har blivit ruskigt snabb. Det är inte Kayanosen i sig som känns knas, det är tanken på att det är den förra modellen. (Löjlig! Jag?)

Dunceor: En vacker dag släpper kedjenojjan och jag handlar en hel kasse dojjor på Stadium. Men inte än.