Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 10 juli 2008

Allt blir bättre med gott sällskap...

...och peppande vänner!

Bästa träningssällskapet 1.
Lunchträning idag med LillaDuktig gav personbästa på plankan. Ny tid: 3:15. Efter 30 minuters coreträning frågade vi om vi fick låna salen ytterligare 3 minuter. Instruktören blev nyfiken och undrade vad vi skulle göra. Plankanutmaning. Aha - det hade hon en också - till den 4 september, så hon fick haka på.

Idag tränade vi på WorldClass i Solna, där LillaDuktig och jag var flitiga besökare för några år sedan, men nu var det ett halvår sen sist. Men det var som att komma "hem". Platsansvarige Marie var kvar och kom ihåg oss och våra namn. Hon engagerade sig i vår utmaning, fixade musik och tidtagarur. På-era-platser-färdiga-köööööööör! inleder hon för att sedan peppa oss att hålla ut. Core-instruktören klarar 2:10, LillaDuktig 2:24 och jag 3:15 då mina fötter började glida. Det fanns ingen chans att räta upp dem då benen darrade.

Tack LillaDuktig för hjälpen. Och tack Marie och Instruktören vars namn jag inte minns.
Bästa träningssällskapet 2.
Karin och jag träffades redan på Centralen idag för att hinna tjattra ordentligt. Annars brukar vi använda uppvärmningskilometrarna till detta, men nu var det mycket som skulle dryftas och jag hade inte direkt lust att värma upp i 2 mil. Backintervaller i Tanto enligt coach Nils. Grymt kul som vanligt men jag brände inte riktigt på för jag ville undvika mjölksyra. Tävling på lördag - No mjölksyra idag. Karin ville ta lite revansch för sin envishet att kapa tider som inte riktigt gått som hon velat. Stark, snabb och smidig bränner hon raskt av intervallerna och kompiskör med mig på min sista eftersom hon är klar. Det syns på tiderna.


Tack Karin. Tack alla IF Linnéaner för er inspiration.

Coola Linn har tävlat i Östersund och körde 10,1 km på 47 minuter. Jag är så grymt imponerad. Vi lyckades tyvärr inte få med henne till Musköloppet på lördag men Karin, Ann-Sofie, Rebecca, Helena, Jessica (kanske), Britta Nisse, Erik (hoppas!) och jag ska springa. Jag är nog långsammast i denna grupp men det gör inget. För jag har en plan.

Min plan
Jag tänker kuta mina snabbaste 500 meter i mitt liv. Jag tänker sikta på turbofart vid starten, springa ifatt Anna Rahm, "råka" snubbla över henne och ta med henne i fallet. Då har vi chans att sätta IF Linnéa på kartan på damsidan där Rebecca, Ann-Sofie och Karin tar pallplatserna. Lite får man väl offra? Då siktar jag på att resa mig, hålla kvar Anna i 5 minuter till och själv komma i mål runt 55 minuter. Jag är bra på knasiga saker jag. Eller visa henne fel väg kanske så hon får kuta 15 km istället!

Låter det som en bra idé?

10 kommentarer:

Lilla Duktig sa...

Ditte hette instruktören.
Tänkte du på att hon hade ett sånt där utseende som gör det omöjligt att bestämma hennes ålder?
Sådana människor skrämmer mig.

Jag är 31 och ser ut som 25.
Du är 38 och ser ut som 30.
Hon är allt mellan 33 och 45 och ser ut som...17? (haha)
Nä, jag vet inte. Faktiskt.

Karin sa...

Shit, vad du är stark. Vad din kropp orkar. Vad du presterar. Har du tänkt på hur mycket du fixar, egentligen? Jag är så impad!
Och du körde riktigt fina iterationer i backen idag, jämnt och med bra fart hela tiden. Tack för pratstunden. Jag behövde den ;)

funrun sa...

hahaha, du är lovely!
själv satt jag i gamla stan och käkade när ni gnagde backar... kändes ganska ok det också.

Löparfantasten sa...

Tack för idag. Det var jätte kul och jobbigt.....
Din plan för Muskö låter bra, heja heja.

MarathonMia sa...

LillaDuktig: Scary med människor med odefinierbar ålder på utseendet.
Drar du ner min ålder för att jag är så barnslig?

Karin: Det var inte bara pratstunden du behövde, utan anledningen till den också *fniss*

Funrun: Igår var vi läskigt effektiva... kan tänka mig att en middag ute kändes helt rätt :-)

Löparfantasten: Visst är det roligare i grupp. Eller åtminstone lättare att genomföra de "hemska" intervallerna. :-)

Magda Gad: sa...

känner mig lite stolt över att ni tränar på plankan :D

som jag skrev till lilla duktig: målet är att sova i plankan.

;D

Dunceor sa...

Låter som en plan med fälla Anna Rahm =)

Jag hoppas det går bra!

MarathonMia sa...

Magda: Ge mig inte fler griller bara, jag har fullt sjå att hinna med alla små utmaningar ändå!

Dunceor: Jajamensan. Jag är egentligen en snäll människa. Och en tävlingsmänniska. Och en lagkamrat. Vi får se vad som är starkast imorgon!

Nike sa...

Intervaller för andra gången på en vecka? Shit, du är grym ju, du kommer fixa milen lätt i bra fart på lördag! Fälla Anna? Naah..springa ifatt henne istället...iaf i början..haha!
Du jag måste fråga, vad är det för program du lägger in din träning i så du får sån snygg statistik?

MarathonMia sa...

Nike: jogg.se såklart! Fast först kollar jag Training Center på Garmin för att logga in det.

Du har rätt. Jag springer ikapp Anna, inte ska jag fälla henne! Det vore ju dumt.