Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 8 juli 2008

Att skjuta fram saker och ting

Det jag inte gör idag kan jag göra imorgon...

Jag gillar inte att skjuta upp saker och ting. Ändå är det precis det jag har gjort. Och fortfarande håller på med. Nu handlar det inte längre om omstuvningar och balansering. Nu är det ren och skär uppskjutning. Jag är rätt irriterad på mig själv över detta och skjuter snart upp mig själv.


Framskjutning 1. Att bli snabbare på milen
Jag lovade mig själv i april/maj att jag skulle satsa på att bli snabb på milen. Efter Stockholm marathon skulle jag fokusera på kvalitet, tusingar och snabbdistanser. Tanken var att kapa sekund för sekund på mina kilometer. Att pressa mig minst två gånger i veckan så jag är matt som en tratt. Givetvis hade jag tänkt fortsätta med långpassen eftersom jag tänker slå PB på Berlin Marathon.

Resultat: Hmmm. Sedan maran har jag två riktigt tunga träningspass. Hyffsade totaltider efter IF Linnéa-träningarna, men fegar och pressar mig inte nämnvärt. Jag har valt att njuta av en Ultra istället.

Analys: Jag har lullat omkring i tron om att mitt kommande mil-lopp antingen blir Tjejmilen eller midnattsloppet och då kan jag ju alltid börja snabbträna på måndag. Nästa måndag. Eller varför inte måndagen därpå?

Slutledning: Att anmäla mig till Musköloppet den 12 juli och tro att jag kommer köra milen under 50 minuter är lite sent att tänka på 4 dagar före loppet!


Framskjutning 2. Jobbet
Hade lovat mig själv att beta av Att-göra-listan snabbt under måndag-onsdag för att kunna ta det lugnt på torsdag-fredag.

Resultat: Jag står här och bloggar och flyttar fram arbetet till imorgon.

Analys: Jag arbetar som bäst när jag har mycket att göra, lättare att få dem gjorda då. Nu är det en liten ynklig lista som stirrar på mig. Och jag stirrar stint tillbaka.

Slutledning: Utbildningen "Personlig effektivitet" jag gick för 2 veckor sedan fick motsatt effekt.


Framskjutning 3. Training Camp inför semestern
Sista veckan före semestern planerade jag och LillaDuktig att köra 2-3 pass per dag för att riktigt klämma ut det sista innan BiB-vinerna åker fram och böckerna ropar på oss. Vi skulle träna så hårt den sista veckan att magmusklerna skulle demonstrera och skrika när vi skulle ta oss ur hängmattan måndagen efter. Denna vecka är nu.

Resultat: Måndag vila. Tisdag svårt att komma upp...

Analys: Hade inte naprapaten ringt mig igår hade jag aldrig vilat, förmodligen tränat och brytit ner min arma kropp snarare än att göra den starkare. Mitt undermedvetna stängde nog av klockan imorse när jag skulle på morgonspinning.

Slutledning: Bra att nappisen ringde. Bra för kroppen att få sovmorgon i morse. Bra att vila inför TSM ikväll. Men jag har tappat 2 dagar av min Training camp. Dessutom är jag hemma istan och kan ta det här med att skjuta fram på allvar - jag kan köra tisdag (kväll) - Tisdag nästa vecka...


Framskjutning 4. Höften
Japp. Så var det ja. Jag skulle ju skjuta fram höften när jag springer. Ikväll ska jag fokusera på det under alla tusingar jag kör med TSM.

Nu är det inget lullull i sommarvärmen, nu är det snålblåst, regnkänsla och militärisk träning som gäller.

För från och med onsdag nästa vecka kommer det vara militärisk champagnedrickande!

7 kommentarer:

Magda Gad: sa...

Jag tror att du vill ha semester. Det vill jag. Och just nu beter jag mig exakt likadant ;D

Lilla Duktig sa...

Vila måndag - check!
Träna tisdag - check!
Morgonträning onsdag - inbokat!
Lunchträning torsdag - inbokat!
Träning fredag?

Henrik sa...

apropå ingenting: är det inte du som är med på bild i Photomotion-reklamen som följde med Stockholm Marathon-kuvertet?

Berglund sa...

Jag är säker på att du fixar de där sakerna, låt det ta den tid det tar :)

Visste du förresten att du är med på Photomotions utskick om bilderna från maran? Ett foto på dig när du gått i mål, IF Linnea-tröjan och MarathonMia-kepsen tog jag det på, och så leendet såklart! :D

MarathonMia sa...

Magda: 3 dagar kvar...

LillaDuktig:
Vila måndag: check
Träna tisdag: check
Träna onsdag: inbokat
Träna torsdag; You bet!
??Fredag?? - MÅSTE LÖSAS!
tävling lördag: inbokat

Henrik: Jooooooo - satte vattnet i halsen när jag läste och sprang en extra intervall till köket för att öppna kuvertet...

Berglund: Det grejar sig, men jag vill inte jobba över på fredag bara... och visst är det jag på bilden - synd att inte IF Linnéa-märket syns lite tydligare!

Catti sa...

Med alla dina intervaller och backpass har du ju tränat och laddat nog så mycket för att bli snabbare även på milen.

Att ditt Ultralopp från i söndags bevisligen inte låg dig i fatet på kvällens TShM träning är ju bara ännu ett bevis på din styrka. Du imponerar och inspirerar stort :-).

Jag hoppas på att kunna komma till Muskö och heja på dig på lördag.

MarathonMia sa...

Catti: Tjohooo. Envisa, högljudda och tar plats. Då är man ju tvungen att ta i lite extra ;-)

Kom gärna till Muskö - vi kan behöva allt stöd vi kan få för att få bästa klubbplaceringen!