Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 26 juni 2010

Fis inte i en kajak!

...det luktar varm galonprutt när man öppnar stänkskyddet efteråt!

I torsdags skulle jag för andra gången i mitt liv prova på kajak. Förutom att jag är grymt vattenrädd, eller typ har bottenskräck så tycker jag att det där med balansen är lite läbbigt. Jag leker mest när jag är i vatten. Och det är inte så lätt att leka i en kajak. Och det var ju inte det som var meningen heller.

Fokuserad Mia, ja jag vet att armen ska vara rakare... Foto: Kattis

Jag, Kattis och Tene fick privatlekiton av Kari. Hon hör ihop med Torkel - ni vet han som springer skitlångt, alltid är superglad, bygger egna cyklar och innehar RM-titeln på 100k från Uppsala i fjol. Han som också ska springa GAX Trans Scania...
Tene, Kari, Torkel och Världens snabbaste Kattis. Foto: Mia

Nu var det ju Kari som stod i centrum. Gudomliga varelse.

Nu visade det sig att Kari var grym instruktör med tålamod. Jag glömde alldeles bort att ha bottenskräck (skyddades ju av kanoten!) och gled iväg som om kajaking var det enda jag gjort i mitt liv. Nästan då. I vilket fall som helst så fick jag blåsor på båda tummarna vilket tydligen betyder att jag har paddlat rätt.

Ett varv runt Brunnsviken - där jag annars brukar springa - utan att dratta i vattnet och dessutom klara att parera jättevågor från små jollar :). Vattnet låg spegelblankt, sällskapet och samtalen var toppen och sommarvärmen hade precis kommit till stan. Helt klart ljuvligt!

Det där ska jag göra igen! Hur kul som helst ju! Tänkte kanske testa multisport eftersom jag är så dålig på att simma, men fick höra att då ingår orientering. Jo tjena.

7 kommentarer:

Ellen - I gyllene löparskor sa...

Härligt att paddla kajak!
Jag gick på kanotskola ett par somrar när jag var barn, jag var så dålig på att hålla kajaken i balans att jag till slut gjorde det till min grej och försökte välta en (ovältbar) polokajak. Det gick! Sen blev jag känd som hon som till och med välte med en polokajak... Hahaha.
Grymt bra rubrik, den lockar ju till läsning. ;-)

Ingmarie sa...

Ser helt ljuvligt ut! Det där ska jag med testa! (Ja inte fisa alltså utan paddla) Rune (Larsson) säger ju att det är som balsam för kropp och själ och jag tror honom!

Anonym sa...

Klart du ska prova mullesport! Om man gör bort sig på orienteringen får man ju springa bara längre, och det har jag hört att du gillar.

Ulrika sa...

Kajakande är verkligen underbart! Längtar till landet och kajakerna när jag ser bilden..

Johan T sa...

Ser ju riktigt bra ut. En Vegamössa på huvudet och storskotet i handen så hade det varit fulländat:)

Eva sa...

Paddling är härligt! Jag borde börja träna lite mer distans nu inför en tur på ca 7 mil på två dagar i mitten av augusti. Intressant att jag kan paddla i timtal men bara jogga i 16 minuter :-)

Kari sa...

Tricket är att "vädra" i lämplig sidvind! Tack för trevligt sällskap. Extra trevligt också att få ha rätt - jag sade ju hela tiden att du skulle lära dig lätt som en plätt!