Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 29 juni 2010

Minisemestern börjar på torsdag!

Gissa vad jag ska göra då? Jo - gå Fotrally! Av alla knäppa saker jag någonsin anmält mig till så tar detta nog priset!

fotrally
är en vandringstävling dygnet runt utan rast tills bara en deltagare/ett lag är kvar på fötterna.
Torsdagen den 1 juli kl 12.00 går startskottet. Platsen är Botkyrka Golfklubb söder om Stockholm. Tävlingen går söder ut längst ostkusten och slutar där en deltagare/ett lag är ensam kvar.

Hur går det till?
Alla deltagare går gemensamt i 5 km/h. Tävlingen leds av en cykel och följs av en annan några hundra meter bakom deltagarna. Det är inte tillåtet att passera den främre cykeln eller att låta sig passeras av den bakre. Om så skulle ske är man ute ur tävlingen. Avståndet mellan cyklarna kommer att anpassas efter antalet deltagare.

Raster
Inga raster kommer att förekomma förutom för toalettbesök (se särkilt avsnitt nedan). Däremot kommer tävlingen att göra två korta avbrott för passage av färjeleder.

Tävlingsväg
Vi följer cykelleden längst ostkusten. Leden är planerad och dragen av Svenska Cykelsällskapet och går längst landsvägar och genom samhällen. Du kan se sträckningen för de första fyra dygnen här till vänster.

Mat och dryck
Varje deltagare ansvarar för sin egen mat. Deltagaren kan bära med sig sin mat, försörjas av en följebil eller förlita sig på pizzabud och korvgubbar längs vägen. All mat intas under tävlingens gång. Vatten står tävlingsledningen för och kommer att finnas att tillgå under hela tävlingen. Prestationshöjande medel, enligt WADA:s lista, är förbjudna.

Toalettbesök
Det kommer att finnas rullande bajamajor med i tävlingen. Varje deltagare får 24 min per dygn till sitt förfogande att fördela efter eget önskemål. Tävlingsledningen kontrollerar tidsåtgången.

Utrustning
Alla typer av kläder och skor är tillåtna – däremot är hjul av alla slag under fötterna förbjudna. Deltagaren kan bära med sig sin utrustning eller ta hjälp av en följebil. Man kan be en utomstående om hjälp med att skaffa fram ny utrustning, men det är inte tillåtet att ta emot fysisk hjälp, exempelvis bärhjälp för att flytta sig framåt.
Det är inte tillåtet att ta med djur.
Alla deltagare kommer att bära en nummerlapp och en reflexväst samt, från skymning till gryning, en pannlampa, som tävlingsledningen tillhandahåller.

Hur utses en vinnare?
Den deltagare, eller det lag med minst tre deltagare som är sist kvar på fötterna vinner tävlingen.

Vad vinner man?
Förstapriset är SEK 5 000,-. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Att avbryta tävlingen
Det är fritt för varje deltagare att när som helst avbryta tävlingen genom att anmäla detta till tävlingsledningen eller att låta sig passeras av följecykeln.
Tävlingens sjukvårdspersonal kan även diska deltagare om denna bedömer detta vara nödvändigt för deltagarens och/eller tävlingens säkerhet. Deras beslut kan inte överklagas.
Tävlingsledningen kan även diska deltagare med hänvisning till tävlingsreglerna eller av säkerhetsskäl (exempelvis om en deltagare skulle utgör en trafikfara pga. utmattning). Tävlingsledningens beslut kan inte överklagas.

Dopingkontroll
Alla deltagare som är med i tävlingen kan komma att dopingtestas. För att få delta i tävlingen måste man skriva på ett medgivande om att låta sig dopingtestas.
Dopingkontroller genomförs av
Drugtest Scandinavia AB och följer WADA´s reglverk.

Sjukvård
Medicinskt utbildad personal kommer att finnas tillgänglig under tävlingen. Deltagande sker under eget ansvar och på egen risk.

Efter tävlingen
Direkt efter avbruten tävling plockas deltagaren upp av en tävlingens följebuss för vidare transport till en uppsamlingsplats. Där finns det möjlighet till enklare avtvättning och vila.

Hemtransport
Deltagaren ansvarar själv för sin hemtransport från uppsamlingsplatsen.

26 kommentarer:

Kalle sa...

Synd att starten inte går på fredag:-(
Hade gärna varit med och troligen vunnit men är tyvärr upptagen på torsdagkväll.
Så nu hoppas jag att du vinner:-)
GOD TUR och LYCKA TILL!!

Anonym sa...

Påminner starkt om Stephen Kings "Marathonmarschen", creepy...

Jonna sa...

Vad häftigt! Lycka till!

Träningsglädje sa...

av alla galenskaper så verkar detta faktiskt roligast, stort lycka till!!! har sett den där bloggen eller sajten eller vad det nu är som kommenterar alla deltagare. slå dem underifrån!!

LL sa...

Verkar hur kul som helst. Tråkigt att det finns så mycket roligt och så lite tid... eller hur var det nu?! ;-)

Elin sa...

det här fixar du lätt :-) Jag som gångare håller tummarna hårt under torsdagen och fredagen :D

Marre sa...

Men vart får de allt ifrån? Helt otroligt roligt, lycka till!

Andréa sa...

Coolt och väldigt du! :)

Jesper Scheutz sa...

Helt galet men skulle faktiskt tänka mig att ställa upp =)

Lycka till!

Peace Love och Löparskör

Anna (Orka mera) sa...

Vilken über-cool grej! Lycka till i massor!!!

Gustaf sa...

Heja heja!

Synd att TV inte direktsänder (eller gör de?), jag skulle följa tävlingen med stort intresse.

En fysisk utmaning helt klart men kanske framförallt en psykologisk kamp.
Må tjockaste pannben vinna!

Jojje sa...

Galet! (och kul?!) Förmågan att inte få skavsår och klara sig utan sömn tror jag blir avgörande....alltså inga skavsår (tänk även ut oväntade ställen)...sov ordentligt tisd-torsd + snabba på med toabesöken så du även hinner med några power-naps där...

Ellen sa...

Okej, det här var galnast. Särskilt den här meningen: "Du kan se sträckningen för de första fyra dygnen här till vänster." Vandra fyra DAGAR i sträck, helt ok. Men dygn? När ska man sova?!

Fredrika sa...

Min reaktion när jag hörde om detta var aldrig i livet. Jag vet inte vad som är värre, att bara få gå, eller att bara nöta landsväg. Jag skrattar varje gång när jag tänker på att ni gett er in på den här galenskapen, du är för jäkla härlig och jag fan älskar dig för det.

Värst av allt är att jag tror att du faktiskt kan vinna. Jag menar, hur envis måste man inte vara. Och okrossbar. Låter som Mia i mina öron.

Skåne hälsar!

Janicke sa...

Så kult - har aldri hørt om dette før. Lykke til!!

Camilla sa...

Ja, detta är verkligen galet! Faktum är att jag nog till och med skulle betala pengar för att få slippa, he he... Lycka till hursomhelst!

KarinA sa...

Låter som en rolig grej! Ska bli kul att följa

KarinA sa...

Låter som en rolig grej! Ska bli kul att följa

Ingmarie sa...

Oj oj oj! Att GÅ så länge vore en utmaning för mig för det är bland det tråkigaste jag vet. Du kommer att klara det galant! Sätter en peng på dig!

kritan sa...

Promenader är ju verkligen tråkigt men det här kan ju faktiskt vara nå´t, ..kanske.. Pannbensbyggande iaf, rejält..! :-)
Det blir en promenadseger..

Carina sa...

Kul, jag följer dig på nätet, vad jag kunde förstå av hemsidan så skulle man kunna göra det!

Hur som lycka till!!

Miranda sa...

DU BARA ÄR COOLAST I VÄRLDEN!

Anonym sa...

Herre Gud Mia!! Vad du hittar på att göra!!
Det kommer att gå så bra....

Du är bäst!!

kramar

Gustaf sa...

Man måste inte gå, utan får springa om man vill - så länge hastigheten inte är snabbare än 5km/h dvs...

Ultralångsam ultralöpning kanske funkar om man hellre springer än går? :)

snitsaren sa...

För 15 år sen hade det varit en enkel match för Stockholmssnitsaren med sandaler på fötterna.

Anonym sa...

Du är bäst!
Hoppas vi ses i framtiden , för snygg är du också ;-)