Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 28 juni 2010

Livet är fantastiskt!

Idag är jag skit-trött, superseg och alldeles vimmelkantig.

Trots detta har jag hunnit träna NMT klockan 6:15 imorse - vilket blev en riktig kroppsboost med cirkelträning, jobbat hela dagen och kutat 9,3 km med Karin L som blev en helt annan boost.

Militärinstruktör Niklas lät oss göra styrketräning enligt följande upplägg: 15 svingar med bildäck - Grodhopp till nästa moment - 20 rygglyft och 20 situps - lugn jogg till... 10 burpees - jogg uppför liten backe - 5 chins - 20 utfallssteg och löpning till första stationen. Mitt nyårslöfte är att klara en chin. Jag är superduperskitdålig på det. Jag har ingen teknik men massor av ryggmuskler. Niklas sa något som jag hajjade till på "Du är så pass lätt i förhållande till din muskelstyrka". Först trodde jag att han skämtade "Jag? Mulliga Mia..." men så kom jag på att träning ger ju färdighet och att Niklas inte har en aning om att jag innerst inne är Mulliga Mia! - blev givetvis grymt sugen på att greja en chin... så nu ska jag ligga i hårdträning (saknas 5 cm! på mitten ungefär...)Modellpose i kvällsolen med Karins coola strumpor. Foto: En förbipasserande snubbe

Har levt på det där hela dagen. Glämde nästan bort att jag satt på ett kyligt kontor samtidigt som solen gassade utanför. Vilken himla tur för mig att jag hade löpardejt med KarinTri... Tänk att jag känner tjejen som kom 12:a på Vätternrundan och att jag har kört hennes triathloncykel i min bil (ska ALDRIG tvätta den...) Det var länge sedan vi joggade och snackade skit så vi fick sänka tempot rejält för att hinna med att snacka igenom allt runt Kungsholmen :)

Nu är min kropp supersliten - all träning, Stockholm Marathon, Jättelångt och min dumhet att inte träffa Världens-Bästa-Naprapat på 8 veckor har gjort att jag har en stenhård Jay-Lo rumpa, stel hamstring (fel ben) och något i kläm under knäet. Imorgon vila.


Vet ni - Livet är förbannat fantastiskt! Klart det ska kännas lite när man snittar drygt 600 minuters träning per vecka och redan sprungit över 170 mil i år. Lite vila, akupunktur och knådning på det här så...

8 kommentarer:

Karin Tri RW sa...

Tack för en härlig snacke-löp-tur Mia! Visst är livet rätt bra :)

Andréa sa...

Förutom det onda låter det bra det där! Ta nu hand om din fantastiska kropp så att den inte blir arg på riktigt!

Elin sa...

Ditt positiva tänkande smittar av sig och det är jag riktigt glad för :D

Linnsan sa...

Har precis efter sthlm marathon börjat följa din blogg, otroligt inspirerande! Tack för att du tar dig tid att dela med dig! Din positiva anda smittar av sig mer och mer varje gång jag läser bloggen och ger mig en spark där bak när jag slöar av med träningen! Kan du så kan jag åtminstone hälften :) lycka till i Foot Rally, Kick ass

MarathonMia sa...

Tacka tjejer! Jag ska ta hand om min trötta kropp och fortsätta sprida positiv energi. Startade med 9 timmars sömn...

Ulrika sa...

Det är kul att träna chins! Jag är kass just nu men ska bli hur bra som helst tänkte jag. Och precis som du så får jag höra att jag är lätt i förhållande till muskelstyrka så det borde ju inte vara så svårt.

MarathonMia sa...

Eller hur - bara tekniken kommer så ska jag banne mig greja det! Idag har jag iofs en cementöverkropp av träningsvärk...

Gustaf sa...

Jag hänger inte med - är målet att klara 1 chin? En?

Du skriver nämligen dessförinnan att ni gjorde "15 svingar med bildäck - bla bla bla- 5 chins - osv osv.

Jag trodde du var en sån där som klarar ett gäng chins galant, men det kanske är svårare än så även för flitiga NMT-utövare.

Själv fick jag för något år sedan för mig att jag skulle kasta en blick på utrymmet ovanför mitt garage (det finns ett hål i taket och jag orkade inte hämta stegen).

Jag hoppade upp och greppade kanten med ett överhandgrepp.
Försökte sedan häva mig upp (motsvarar på ett ungefär en chin alltså) men blev hängande till mitt stora förtret och har inte testat sedan dess.

Hoppas ingen såg mig...

Man borde kanske börja träna på detta, får komma på någon bra hemträningsmetod.