Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 7 juni 2010

Andas Mia! Du måste ANDAS!

Jag stod och hyperventilerade med tårarna rinnandes ner för kinderna. Jag hade kramp i höger kindkota och log, skrattade och grät samtidigt. Det gick helt enkelt inte att andas samtidigt.

Chippade för fullt och Catti stod bredvid och uppmanade mig att "Andas!". Med varsin medalj, varsin marathontid att vara stolta över och bara 50 meter från målet. På rätt sida. Målet låg 50 meter bakom och vi kände oss galet grymma. Så mycket känslor. Så mycket folk. Så mycket glädje.

Foto: Ana Lagos

Krampen i kinden kom ifrån mitt leende som jag burit med mig från 28 kilometer då min bästa kompis Liselott stod och grät och skrek "Miiiiiia - du går för peeeeeeers!" Eller menade hon "pärs"? Alla människor runt banan som hjälpte till och hejade fram mig och alla andra - det är grymt.

Jag hade en jämn fördelning av pepp med Liselott först ut vid Strandvägen, sedan mamma med brorsbarnen Jonathan och Linnéa vid Slottet. Världens bästa Lilla Duktig med make, syster och Rufus i början av Söder Mälarstrand, Hela-Härliga-IF Linnéa-klacken strax därpå. Rutinerade Maria hade fixat med langning på maran. Namn, foto och instruktioner i en militärisk ordning. Guld värt för de 69 löpande IF Linnéaiterna. Kärlek. Foto: Johan Thidell

Efter en stund stod ultrabejbsen Annika och Fredrika med Gunnar och hejade. Upp på bron och ner mot Rålis. Springa-springa-springa - Camilla från NMT hojtade, sedan Instruktör Daniel som sprang med en bit och fotade på andra varvet och triggade mig att skrika:

"Jag är bäst! Jag är fanimej oslagbar! Jag är sååååå stark! Jag ska göra 10 burpees i mål!"Foto: Daniel Falk, Instruktör Nordic Military Training

Norr Mälarstrand kantades av Evelina, Magnus, Kattis, Erik (som sålde Vitargo och salt), Fredrik och ett några till... springa-framåt-framåt-framåt. Bort mot Centralstationen där sonen står och hejar med en kompis. Min arbetskollega Maria delar ut vatten på Vasagatan. Sven fotar och hojtar på Torsgatan. Jubel-och-folk vid Vasaparken. Neråt-neråt-neråt - bara att springa.

Henrik och jag hade samma strategi och slog följe en bra bit på maran. Foto: Johan Thidell.

Caroline med familj hejade traditionsenligt vid HardRock, Peter på Odengatan, strax därefter Fia och Stefan... Ut på Djurgården N'bata peppade, sedan Jojje (igen), Liselott (igen), sonen (igen) och igen. Och igen....och Camilla &Co på Västerbron tjöt av styrka.

... och kan ni tänka er, säkert 500.000 till - säkert fler jag känner och kanske har missat, stod och hejade. Helt fantastiskt! Efter 28 kilometer kunde jag inte låta bli att skrika "Jag älskar eeeer!".

Men nu är jag sansad. Lugnt och snällt sitter jag idag och jobbar och ser hur proffessionell ut som helst. Lovar. Ingen problem med andningen idag inte. Ordningen återställd.

22 kommentarer:

Tobias sa...

Grattis till PB och en riktigt bra tid! Perfekt uppladdning inför Jättelångt! :-)

Ulrika sa...

haha. Det här var nog den mest gläderika maratonberättelsen jag läst. Såklart, när det är Marathon-Mia som är i farten. grattis till pb!

Anna (Orka mera) sa...

Dina bilder kan få vem som helst att vilja springa marathon. Vilken grym glädje! Underbart!

Louise sa...

Härligt att få gotta sig åt alla positiva känslor i samband med PB'et. Du gör helt rätt i att frossa i känslan och minnena från lördagen. Heja dig!!
PS! Om du träffar Moa på någon NMT-träning skulle jag bli glad om du ville hälsa från L42 (Moa-bloggläsare som numera blivit L43, hehe!) och gratta så mycket till genomförd mara!!

MarathonMia sa...

Tobias: Jag kommer att vara superkompenserad om två veckor :o)

Ulrika: Jamenvisst - att få göra det som jag tycker är roligast i hela 3 timmar och 35 minuter gör mig såglad såglad.

Anna: ...eller vilken psykvårdare som helst att vilja spärra in mig ;)

Louis: Säg det själv vettja! http://blogg.yourlife.nu/moas-maraton/ Hon var grym tjejen!

Jossan sa...

Mia
stort grattis till PB, du är så grymt stark!!!!

Louise sa...

Åh, vad kul att hon har en ny blogg. Det visste jag inte. Tack.

Cecilia sa...

Jag tror jag kanske såg dig på ÖIP efter loppet och om det var du var du precis lika vacker och inspirerande i verkligeheten som här på bloggen! Keep it ut, och grattis till en GRYM prestation!

coyntha sa...

Stort grattis till PB!!
Tack för allt du ger oss! Tack för inspirationen!!
Du har en del att göra men min prestation i lördags!!
Jag är så inspirerad av dig!!
Tack för kramen jag fick vid målet!

Du är bäst!!

Kram kram!

Carina sa...

Härligt, grattis ännu en gång!! Mycket glädje i de där bilderna.

Marre sa...

Herregud Mia, du ser helt gaaaalen ut! Galen av lycka! Härligt att läsa om en upplevelse som många upplever som smärta kan vara så mycket glädje i stället!

Elin sa...

Vilken berättelse att läsa och vilken grym prestation du gjorde i lördags. Du är helgrym :D

Staffan sa...

Stort grattis till ett välgenomfört lopp och ett väldigt snyggt PB!!! Min race report kommer om någon dag...

Kerstin sa...

Grattis till din fina tid! Jag är som vanligt imponerad över hur du kan vara glad hela vägen in i mål och du såg så himla fräsch ut efter målgång! Du är verkligen en inspirationskälla. Jag måste erkänna att jag lånade väl valda uttryck från din pannbensföreläsning för att ta mig igenom den sista milen i lördags, tack för hjälpen!

Ann sa...

UNDERBART!! Stor grattiskram från en beundrande debutant!

Rodney sa...

Grattis till en fantastisk tid. Du har förtjänat den med all din träning. Jag är mycket imponerad.

Marialino sa...

Vilka fantastiska bilder! GRATTIS till din härliga prestation! Du får mig att vilja springa nästa år!

Johan Thidell sa...

Sa jag inte det i lördags så säger jag det nu – Stort grattis. Vilket lopp, vilken tid. Det var en fröjd att stå bredvid och se på skådespelet. Och tummen upp för en härlig blogg.
28 maj -11 springer jag.

Anonym sa...

Grattis Mia!!!

Läst din blogg varje dag! Men mitt pannben är fortfarande för svagt..Vill bli som du! Men ändå gör jag inget..knäpp jag är!
/LenaG

MarathonMia sa...

Tack tack för alla lyckönskningar.

Lena G: Du är bäst som DU. Det gäller bara att bestämma sig. Vill du ha ett starkt pannben är det bara DU som kan bygga det! Alla kan. Men alla vill inte.

johanna sa...

tyckte väl att du såg bekant ut när du studsade förbi lite oförskämt pigg på odengatan, nu vet jag från vad! Kul å grattis till en grym prestation!

Anna sa...

Grymt bra tid! Du verkar hur stark som helst i år. Du radar upp prestationerna! Bra jobbat!