Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 25 mars 2010

Recept på godaste chokladkakan!

Perfekt att göra några dagar innan bjudning för den kan med fördel frysas in. Tack goaste Helena som räddat många tillställningar genom att dela med sig av receptet! Choklad, fett och socker - går inte att misslyckas! Yummie! Och snabbt går det - att baka.


Blandas med slev i bunke:

300 g smält smör

4 ägg

6 dl socker

3 dl vetemjöl

6 msk kakao

Häll ut i smord långpanna (jag brukar "bröa" med cocosflingor) och grädda i 15-20 minuter på 175 grader.


Blanda (med elvisp):

150 g smör

4 msk bryggt kaffe

2 msk kakao

4 msk vaniljsocker

7 dl florsocker

Bred ut över kakan när den svalnat. Ställ kallt (kyl el frys).

Sikta florsocker över före servering….


Vi brukar spara den i frysen och gå och smånalla. Livsfartligt!

7 kommentarer:

Fitnesscoachen sa...

Åh, den lät riktigt farlig! :)

Louise sa...

Borde komma med någon sorts farosymbol, tycker jag. Typ som kemikalier märks med. ;)
Ska nog pröva snart. Det är ju liksom påsk snart, tralala!

marathonjohan sa...

Huh, det lät farligt gott...
Tack för tipset! :)

Daniel sa...

Låter för gott! Där rök beach 2010, kladdkaka it is!! Tack för receptet! :)

Åsa sa...

Tack! :D

Maria sa...

åh...chokladdröm...kanske får ta och bakas ikväll - fick just chokladabstinens :)

Ingela sa...

Låter fantastiskt gott. Det låter som om det blir mycket kaka, fyller det en hel långpanna?