Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 28 maj 2009

Förresten - jag har börjat dricka tapetlim...

...för det är så Vitargon känns.

och jag är mätt. proppmätt. när ska jag äta då? Jag trodde att det skulle vara ett bra komplement att DRICKA kolhydrater eftersom mina 4 mils långa tarmar skrattar åt den sega, vetemjölsstinna pastan som alla andra laddar med. Fast jag är ju mätt på tapetlim - när ska jag äta min lax och quinoa? När får jag svulla loss i avokado, kyckling, broccoli och bulgur?

Glöm inte att Lillebror HENKE har röd tröja på loppet på lördag. Har jag sagt att han är grym på att tapetsera?

18 kommentarer:

Andréa sa...

usch ja! och varför måste det va så äcklig smak??

betyder det att jag ska fälla alla män med röd tröja? :D

MarathonMia sa...

Andréa: Smaken är väl okej, men jag råkade låta shakern stå på diskbänken igår - det blev en fog med klister av sörjan - undrar hur magen och tarmarna ser ut? Dricka kaustiksoda imorgon?

Klart du ska köra små krokben för män i röda tröjor... hehe - jag har tur som har mina bulvaner!

Anna (Orka mera) sa...

Jag huttar också tapetklister. Och jag kan verkligen inte med det söta. Ge mig kanelbullar istället!!!!!

Jag hade tänkt köra i röd tröja, men nu vågar jag ju inte det. Verkar ju livsfarligt ju...

MarathonMia sa...

Anna: Bara du rakar av dig mustaschen och vaxar benen kan du gott ha röd tröja - så att inte André tar dig för man...

Kan du inte mixa kanelbullar? Eller går det att riva ner ingefära och ha lite kanel i klistret så tar det kanske udden av det söta?

Dunceor sa...

Jag kränger massa kex-choklad på jobb istället. Jag vet inte om jag riktigt tror på kolhydratsladdningen (precis som diskusisonen går hos max&nisse).

Ah det börjar närma sig nu!

MarathonMia sa...

Dunceor: Inte jag heller egentligen... men jag har ju problem att äta kolhydrater i vanliga fall och tänkte komplettera lite i dryckformat...

Annars vet jag ju att jag får i mig det jag ska - det har Anna-Orka-Mera sett till ;)

Dunceor sa...

Jag har inga problem med kolhydrater, jag har bara problem att jag äter för sällan och för mycket varje gång (trots jag blir hungrig väldigt fort ändå).

Zebban sa...

Vilken variant dricker du och vad blandar du med? Jag använder Vitargo Gainer Pro med jordgubbssmak. Blandar den med mellanmjölk och det smakar milkhake, jättegod och innehåller även proteiner och annat bra. Rekommenderas varmt!
Inte alls segt eller konstigt.

MarathonMia sa...

Dunceor: Det tar ju tid att fördela måltiderna ofta under dagen, då är det lättare att svulla i sig 3 gånger ;) annars får man ju äta hela tiden.

Zebban: Jag kör Carboloader och Electrolyte (har ätit en av varje och inte läst instruktionerna - sån e jag). Jag dricker ju inte mjölk men kanske skulle testa med Soyamjölk. Fast det är inget fel på smaken direkt, det är bara det att jag blir lite för mätt.

Magdalena sa...

Jag har en dum fråga: det verkar lite överchaussat (hur stavas det?) med SM. Ni tömmer och laddar, vitargo-serar er och går med nerverna på spänn. MEN - ni har ju alla (nästan) sprungit mkt långt på era träningar, du Mia har sprungit 6 timmars + dryga 5 mil på träningslägret så SM borde väl kännas som ett enkelt mål, eller?
Eller är det ahlva grejen att förbereda sig på det viset. Eller är det bara för att du ska vinna över Henke? För det tror jag att du gör. Jag kommer heja hemifrån, hoppas det hörs de dryga 5 milen till Västerbron!

Maria sa...

Hallå där, vi kan byta - du kan få smaka på min polentadryck, då kommer du att tycka vitargo är en dröm! Ett tipps, skaka den med mjölk i stället för vatten så blir det som en milkshake - jag älskade det :o)

Själv ligger jag o kollar på fotbollsderby o hulliganer o drickerresorb, grönsaksbuljong o sportdryck, har ätit upp mig 2,1 kg på tvådagar så nu är min kropp full med kolhydrater, salt o vätska - vad mer behöver man? :o)

Lina sa...

Härlig blogg!! Lycka till på lördag!!!//Lina

Eva sa...

Lycka till på lördag! Jag ska ägna mig åt friluftsliv nu ett par dagar så jag har inte tillgång till nätet förrän söndag kväll. Då ska jag kolla hur det gick för dig, fast jag är övertygad om att du klår brorsan!

Jenny P sa...

HEJJA MIA!

Jag ska göra ett hejja mia inlägg på bloggen också!!!!!:)

Kram jenny

MarathonMia sa...

Magdalena: Mycket snack och liten verkstad här. Jag snackar mer än vad jag gör - jag laddar som vanligt, lite extra kolhydrater men inte överdrivet. Visst är det en hausse - det är en del i att stressa sina motståndare ;)

När jag sprang 6-timmars höll jag lägre tempo och använde mindre energi - vid långsammare fart går det dessutom att fylla på med lite mat under loppet - det funkar inte om jag ska springa i 5-minuterstempo - då måste jag vara färdigenergiad :)

Maria: Nej - jag kan vara sockertoppen och du popcrnet - det blir bäst så ;)

Lina: Tackar :)

Eva: Det känns tryggt! Ta hand om naturen så kör jag stadslivet!

Jenny: Gulle dig! Kram

bureborn sa...

Uhu, det där låter läskigt!
Om vi skulle missa varandar i morgon så önkar jag redan nu lycka till. Nu börjar min uppladdning på allvar. Skyhöga klackar och helstekt gris. Disputationsfest!

coyntha sa...

Jättelycka till!!
Heja heja!!
Kram!

Lotta sa...

*pepp* Stort lycka till imorgon!!