Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 27 februari 2009

Det är inte hur man HAR det...

...utan Hur man TAR det!

Mycket tänkvärda ord från Tone. Därför har jag bestämt att:

Tajmingen på att jag tappade 2 små blånaglar (pektårna) igår efter löpningen med IF Linnéa (skrapade ihop 9,5 i återhämtningstempo) innebär ju att jag får nöjet att ägna mig åt att Pimp-My-Toes imorgon. Tänker fixa ett skönt fot-spa och köpa nytt, mörkt nagellack. Nya fräsha löparfötter som ska åka till Monte Gordo på söndag. Najs.

Tajmingen på Brunos Jag-älskar-att-se-folk-krypa" -pass på Nordic Military Training imorse (som ger grymma blåmärken trots knä- och armbågsskydd) ser jag som en anledning att tvätta och packa ner NMT-tröjan till Portugal. Om jag går omkring i shorts och ser tuff ut i militärtröja så kanske ingen kollar på mina blåsvullna knän? Eller det kanske skulle passa mig bättre att gå omkring med en clownnäsa och se glad ut? Då kollar ju folk hellre på den.

Tajmingen med att få reda på att jag har noll styrka i baksida lår och nedsatt styrka i min baconhäck såhär inför träningslägret ser jag bara som "Nu är det ju en fantastisk bra tid att börja med styrka för dessa bortprioriterade muskler" I och för sig har Världens-Bästa-Naprapat-Jossan sagt att jag ska byta ut min tennisboll mot en pilatesboll - hur får jag med mig den i resväskan?

Imorgon står packning på schemat - men först ska jag se till att få en dunderkul Bokklubbsträff hos mig ikväll med Tema Tantsnusk och Hollywoodfruar. Alla ska glamma till i 80-talsstil och maten blir tidsenslig.
**********************************************

7 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Inte kassler i ugnen med ananas-skivor på väl? Ha så grymt kul i Portugal, med eller utan tånaglar och blåmärken. Hade hemskt gärna följt med. Kankse kan gömma mig i din fitnessboll på flyget?

Madde sa...

Är det en sån upplåsbar hon menar? Isf får du bara släppa ut luften så den ryms i väskan o ta med en pump, eller passa på att träna lungkapaciteten. :)

MarathonMia sa...

Anna: Nej - ananasrätten får vänta... min ugn är trasig (ska renovera köket snart...ska bara ska bara) - du kan få smyga in som konfetti i bollen och pingla lite :)

Madde: Välkommen hit! Ja, det är en sån där uppblåsbar. Men jag litar skarpt på arrangörerna av trainingcampen att gymet är utrustad med sånna bollar så slipper jag ta med en :)

Anonym sa...

Iiiii!
Nu fick jag resfeber. Måste genast lugna nerverna med ett fotbad. Tyvärr lider jag brist på naglar, men man kanske kan måla direkt på huden och skapa en illusion?

Maria sa...

Hej där! Önskar dig lycka till på träningslägret med tår och allt annat. Själv får jag nöja mig med att gå 30 min på löpbandet i morgon efter min knäskada på två veckor, inte ett löpsteg har tagits och jag blir sjuk av detta, men men snart är jag nog på G igen.....! Hoppas att du bloggar lite om ditt läger, du skriver så kul och inspererande.
Gött mos!
Maria

MarathonMia sa...

Bureborn: Såklart! Att pimpa tånaglarna är ju typ Måla-direkt-på-huden. Annars ser man ju... ut som en löpare :)

Maria: Jag ska blogga varje dag - har fixat en kamera :) Lycka till på löpbandet tjejen - det är det tråkigaste jag vet... alltså måste jag vända trenden och göra löpbandet till min vän i framtiden!

Fredrika sa...

...och tänk vad smart att slippa klippa tånaglarna.