Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 26 maj 2008

...Vad bidde det då då?

...det bidde ingenting!

Efter dans och core i lördags skulle jag ha sprungit 10 km. Men jag flyttade det framför mig till söndagen. På söndagsförmiddagen tog maken och jag en promenad, så jag flyttade löpturen till kvällen. Efter sonens match.

Nu visade det sig att matchen var superspännande, de mötte AIK och låg under med 3-0, kämpade upp till 3-2, gjorde 3-3... det rasslade till blev 4-3, 4-4 och tyvärr, med 4 minuter kvar, 5-4 till AIK. Jag kunde inte lämna Skytteholm för en tiokilometare. Så jag flyttade den till i morse, före-frukost-löpning.

När klockan ringde, snoozade jag direkt och somnade om. Av löpturen bidde det alltså ingenting. För första gången i mitt liv har jag faktiskt vilat på riktigt. Jag är alltid i farten (och älskar det!) Men har nu alltså låtit mitt stela vänsterlår, och träningsvärkshärjade vänstervad att helt återhämta sig. Vilket förmodligen är jättebra. En löptur mer eller mindre gör nog ingen jätteskillnad i slutändan ändå.

Nu är det bara 5 dagar kvar och jag har precis börjat kolhydratdränera (vilket egentligen bara innebär annorlunda frukost för mig). På onsdag hoppar jag på kolhydrater i okej mängd - det blir ingen tegelsten som kutar med min nummerlapp.

Min vecka:
Måndag: Odräglig, kommer bara prata mara.
Tisdag: Odräglig, kommer bara prata mara OCH träna med IF Linnéa
Onsdag: Morgonjogg, sedan odräglig
Torsdag: Nervig, odräglig och hispig
Fredag: Förväntansfull, odräglig, hispig - kort kvällsjogg
Lördag: Grymt fokuserad fram till Stockholm Marathon 14:00. Sen kuta lite...Sen skumpa och lycka.
Söndag: Bakis och stel.

5 kommentarer:

Masse sa...

Det låter som en bra veckoplanering... Jag kan kopiera all utom Linnéaträningen...

Anna (orka mera) sa...

Haha, det låter som min vecka. Förutom Linnéa då. Förstår inte hur folk ska stå ut med oss marathon-nördar :)

MarathonMia sa...

Tänk er bara veckan efter! När vi i detalj ska referera loppet!

Magda Gad sa...

Låter kanon, och säkert jättebra att du vilat, lägg energin där den behövs - dvs lördag em den 31 maj :-)

Karin sa...

Din vecka låter som min, med undantaget för morgonjoggen på onsdag. Jag börjar jobba 7 i le Hud, så morgonjoggen får bli eftermiddagsjogg istället.
Ses imorgon! =)