Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 18 maj 2008

Sista långpasset - 13 dagar kvar!

Kallt, ruggigt och världens bästa löparväder.


Egentligen var planen att springa till Järfälla - kombinera träning med 40-årsuppvaktning, men jag ändrade planerna lite. Maken skulle träna så vi skulle åka på partaj lite senare. Jag gillar ju vara planerad och veta vart jag ska springa. Men idag gjorde jag allt helt annorlunda:


- jag lät kroppen bestämma tempot
- jag sprang på måfå och hittade nya löparvägar
- jag följde Szalkais rekommendationer och gjorde tempoökning i 15 min

Det enda som var som vanligt var musiken i iPoden, mitt dåliga lokalsinne som tog mig runt, runt Willys i Ulvsunda Industriområde. Jag hatar Willys.

Dagens tur började vid Stadshuset, sprang sedan Karlbergskanalen, bort mot Pampas Marina, ner vid Huvudsta, bort mot Solna Strand och vidare till Sundbyberg och Bällsta. Sedan tog jag en liten tur i Ulvsunda Industriområde. I och för sig behövde jag fylla på min runda med kilometer, fast ett industriområde är kanske inte det roligaste stället att göra det på. Sedan tog jag ungefär samma väg tillbaka och fortsatte runt Kungsholmen via Kristinebergs Strand, Rålis, tillbaka till Kristineberg och avslutade med Karlbergskanalen.

Totalt: 26,02 km
Tid: 2:22:09
Snitt: 5:27 (tempoökning 3km 5:10/5:10/4:56)
Puls: 147 (max 165)
Sprang om: 0
Blev omsprungen av: 0


Tån mår bra. Likaså resten av kroppen. Huvudet kanske inte har varit riktigt på skaft - eftersom jag råkat kolla på nästa veckas träning hos Mäster Szalkai (torsdagsträningen) - men de var lika varandra så det gör detsamma.


Najs avslut på en skön vecka. Nu ska jag i alla fall iväg och fira svågerns födelsedag!

5 kommentarer:

Helena sa...

Hej Mia, hoppas du fick en trevlig eftermiddag och kväll, själv vilar jag mig i form till tisdagens millopp...förkylningen börjar klinga av nu, lydde dina rekommmendationer om apelsiner och annat nyttigt;-D

Magda Gad sa...

Åh vad skönt det där lät!
Avundsjuk på dig som fick in ett långpass!
Nåja, jag får ta och komma igen nästa vecka.

MarathonMia sa...

Helena: Bra att du kryar på dig - vi behöver ditt resultat till klubben!

Magda: Det var skönt. Och lätt. Känns bra inför maran.

Karin sa...

Skönt genrep! Nu är du laddad till max, du är stark, du är underbar och det kommer att bli en härlig resa den 31/5!
Hoppas du har haft en skön söndagskväll :)

Anonym sa...

Visst är det härligt att springa lite på "måfå" ibland. Även om det innebär en sväng på ett industriområde . :-)

Och så härligt att låta kroppen bestämma takten, och den tycker att 5:25 är lagom tassfart!