Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 5 maj 2008

Upp-och-nervända-veckan...

Förra veckan var allting tvärtom. Szalkai hade slängt om veckan och lagt ett kort långpass på torsdagen och intervaller på söndagen. Torsdagspasset skulle innehålla en fartökning efter 70 minuter, tempot skulle hållas i 2 km. Själv gjorde jag tvärtemot, jag höll högt tempo hela turen utom just 2 km.

Sen kom semesterdagen som inte blev någon semesterdag, som skulle innehålla en mils löpning som inte heller blev av. Men det blev en eftermiddag på Moderna Muséet.

Intervaller på Kristinebergs IP blev intervaller på Stadion, från grenplockarbana till vacker anläggning, lite tvärsom.

Nä, nu får det bli ordning på torpet – den här veckan blir som följer:

Måndag: Naprapat och vila
Tisdag: Backintervaller(?) med IF Linnéa
Onsdag: BodyPump och 10 km kvällsjogg
Torsdag: 15 km – varav 8 km tempolöpning
Fredag: Vila
Lördag: Kungsholmen Runt halvmaraton med mina syskon
Söndag: Lätt jogg om jag orkar, annars vila

Snälla, goda löparguden – håll alla förkylda människor ifrån mig och låt mig vara frisk och stark fram till maran.

Nu börjar nervositeten komma inför Stockholm Maraton. Har jag tajmat formen fel? Ligger jag en månad efter? Kommer jag att drabbas av mental nollställning på maran och springa för långsamt? Tänk om jag inte kan fokusera och hålla bra tempo? Tänk om jag tränat förgäves? Kan jag behålla formen till Berlin i september? Tänk om jag får tokryck och börjar gå på händer istället...tänk om.

8 kommentarer:

Masse sa...

ja, eller springa åt andra hållet.

MarathonMia sa...

Åh herre gud. Nu kommer jag få mardrömmar om DET också. Har redan haft mardrömmar om att jag missar nummerlappshämtning...

Puma sa...

bara du inte går på händer blir det nog bra. risk för skavsår då!

Karin sa...

Nu får vi nog ta och jaga ut tvillingbrorsorna marathonspöke! Det kommer att gå bra på maran. Du kommer att stå där med fin nummerlapp, springa åt rätt håll i fin fart och komma i mål på underbara Stadion. På Östermalms IP ses vi och skålar i champagne. Så det så! :-)

MarathonMia sa...

hjääääälp.

medeldist sa...

Men för att springa åt fel håll måste man väl börja på Stadion, eller? :p

Magda Gad sa...

Å andra sidan blir det mindre folk i vägen om man springer loppet åt fel håll, kanske får en rekordtid då??? ;)

MarathonMia sa...

Kul att möta Kenyanerna, morsa på Szalkai och sedan krocka med den stora massan!